Πρόκληση για την ΑΕΚ η επιτυχία στην μεταγραφή αριστερού μπακ

Πρόκληση για την ΑΕΚ η επιτυχία στην μεταγραφή αριστερού μπακ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για τις πρώτες δύο πολύ βασικές κινήσεις που έχει μπροστά της η ΑΕΚ στον σχεδιασμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φυσικά και δεν περίμενε κανείς με το που θα τελείωνε η σεζόν, η ΑΕΚ να ήταν έτοιμη για να κλείσει γρήγορα τις προτεραιότητες της. Αυτό έχει συμβεί άλλωστε μια φορά μόνο από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα. Το καλοκαίρι του 2017, στην προετοιμασία της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Κι επειδή στην ΑΕΚ πάντα πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο «γιατί», που δεν θα απαντηθεί ποτέ, μετά τον σχεδιασμό αυτής της ομάδας, άλλαξε ο τεχνικός διευθυντής!

Πρώτη επιλογή ο Βράνιες για στόπερ

Τέλος πάντων, για να μη γυρνάμε στα παλιά, υπάρχουν λόγοι που δεν είχαμε γρήγορες εξελίξεις όσον αφορά τις πολύ βασικές προτεραιότητες. Δηλαδή στόπερ κι αριστερό μπακ. Για τον στόπερ είναι σαφές πως ο Βράνιες αποτελεί την βασική επιλογή και υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο για να αναμένουν στην ομάδα τις εξελίξεις.

Ο Μάσιμο Καρέρα άλλωστε, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, δεν έχει εκφράσει καμιά άλλη προτίμηση ως τώρα, ακόμη και σε επίπεδο εναλλακτικής επιλογής. Σε καμιά περίπτωση και το λέω κατηγορηματικά, δεν έχει ζητήσει ο Καρέρα ακόμη άλλον παίκτη, εφόσον δεν έρθει ο Βράνιες. Και σίγουρα κανέναν από όσους του έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Είναι προς το παρόν και το δικό του το μυαλό, μόνο στον Βράνιες.

Ο αριστερός μπακ

Για τον αριστερό μπακ, προφανώς και ξέρουμε πως όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις στην ΑΕΚ, πως πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση. Η ΑΕΚ ζητά κάτι που να μπορεί ακόμη και να μπει μπροστά από τον Λόπες, όμως όχι με μεγάλη οικονομική διαφορά από το μπάτζετ που κάλυπταν μέχρι πρότινος ο Πορτογάλος μαζί με τον Χουλτ.

Αυτή είναι η πρόκληση για τον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Όπως αντίστοιχα για την ομάδα συνολικά, είναι πρόκληση (και το λέω με αφορμή τον αριστερό μπακ) κάποια στιγμή να καλύψει μια θέση στην ενδεκάδα με παίκτη που να κάνει την διαφορά και να είναι δικό της δημιούργημα. Όπως ο ΟΣΦΠ με τον Τσιμίκα και ο ΠΑΟΚ με τον Γιαννούλη.

Για να γυρίσω ειδικά στον αριστερό μπακ, φυσικά δεν πρόκειται η ΑΕΚ να δώσει συμβόλαιο μέσο-επιθετικού ή επιθετικού, αυτό το ξέρουμε. Ωστόσο από την άλλη κι επειδή δεν προβλέπεται να υπάρξει αλλαγή από την δεξιά πλευρά, είναι μια κρίσιμη μεταγραφή για την φυσιογνωμία της ομάδας την επόμενη σεζόν και την μπάλα που θα παίξει.

Το κόστος πιστεύω θα είναι κατά τι μεγαλύτερο, ίσως και αρκετά ανάλογα με την περίπτωση, σε σχέση με τον Χουλτ, αλλά θα παραμείνει μια επιλογή δύσκολη και κρίσιμη για τον Ίβιτς. Που πρέπει όμως να πέσει μέσα.

Με πολύ λίγα λεφτά ο Μιλοβάνοβιτς έφερε τον Ντίντακ, που μετά από δυο καλά χρόνια στην ΑΕΚ, έπαιξε φέτος μια σεζόν ολόκλήρη σχεδόν, βασικός στην Primera.

Περίπου με τα ίδια χρήματα, ήρθε ο Λόπες, που μέχρι να τραυματιστεί απέδειξε πως ήταν από τις καλύτερες επιλογές που έκανε η ΑΕΚ για την θέση, την τελευταία 15ετία. Τώρα με κάπως περισσότερα χρήματα, πρέπει να έρθει ακόμη καλύτερος παίκτης. Ίσως κι αισθητά καλύτερος παίκτης.

Οι δύο μεταγραφές

Αυτές οι δύο μεταγραφές πρέπει να μπουν από την αρχή της προετοιμασίας. Επειδή δεν ξέρεις και τι γίνεται με τον τελικό από πλευράς ημερομηνιών μέσα στον Αύγουστο, αλλά και στις 30 να γίνει όπως προγραμματίζεται τώρα. Γιατί με αυτές τις δύο μεταγραφές, δεν θα έχεις κενά σε σχέση με το πως έκλεισες την σεζόν. Αυτό είναι η βάση.

Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Αν και δεν θα με εκπλήξει το ενδεχόμενο να έχουμε κίνηση για την μπροστινή γραμμή, πιο γρήγορα απ’ όσο αναμένεται. Θα εξαρτηθεί από τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα είναι δυνατό να κλείσουν κάποιες περιπτώσεις που ήδη απασχολούν και αρέσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X