Λοτζέσκι: Το τηλεφώνημα του Λάνγκφορντ που τον έφερε στην ΑΕΚ

Λοτζέσκι: Το τηλεφώνημα του Λάνγκφορντ που τον έφερε στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Ματ Λοτζέσκι ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από την ΑΕΚ

Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ, για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να μεσολαβήσει και το τηλεφώνημα του Κιθ Λάνγκφορντ.

Η ΑΕΚ έχει σαν στόχο να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα είναι «γεμάτο» και ποιοτικό σε κάθε θέση. Υπό το πρίσμα αυτό η Ένωση κινήθηκε μεθοδικά στην αγορά και κατάφερε να κάνει δικό της τον Ματ Λοτζέσκι, με τον 35χρονο σουτέρ να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με τους «κιτρινόμαυρους».

Οι επαφές των ανθρώπων της ομάδας με τον «Λότζο» δεν κράτησαν πολλές μέρες. Σε καμία περίπτωση η υπόθεσή του δεν εξελίχθηκε σε σίριαλ, καθώς μια τέτοια εξέλιξη ίσως να άλλαζε τα δεδομένα της υπόθεσης και να μην κατέληγε σε happy end. Αντ’ αυτού, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν αποφασιστικότητα από την πρώτη στιγμή και έπεισαν τον Αμερικανό -με βελγικό διαβατήριο- για τις προθέσεις τους και το πλάνο της νέας σεζόν.

Ταυτόχρονα, ο Λοτζέσκι μέχρι να πάρει την οριστική απόφασή του «ζύγιζε» όλα τα δεδομένα. Προέρχεται, άλλωστε, από μία άκρως παραγωγική σεζόν στην Τόφας, στην οποία πάτησε γερά στα πόδια του, ενώ το πιο σημαντικό της όλης υπόθεσης ήταν το γεγονός πως δεν είχε τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 36 από τα 40 παιχνίδια της ομάδας του, συνολικά, με τους ανθρώπους της Τόφας να τονίζουν πως από τα μέσα Φεβρουαρίου κι έπειτα η απόδοσή του είχε ανέβει κατακόρυφα, όντας ένας εκ των πλέον σημαντικών «κρίκων» της αλυσίδας. Το impact του στο παιχνίδι της ομάδας από την Προύσα ήταν μεγάλο, ενώ και εκτός παρκέ η συμπεριφορά του και ο χαρακτήρας του «κέρδισαν» άπαντες.

Όσο ΑΕΚ και Λοτζέσκι ήταν σε διαδικασία επαφών, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έκανε την… έρευνά του για το τι εστί ΑΕΚ. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, ένας από τους ανθρώπους με τους οποίους είχε επαφές, για να συλλέξει πληροφορίες, ήταν ένας πρώην συμπαίκτης του στο «τριφύλλι», ο Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο Λάνγκφορντ στη συνομιλία που είχε με τον απόφοιτο του Hawaii αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στην δική του εμπειρία. Η γνώμη, αλλά και η άποψη του Αμερικανού, άλλωστε, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς δεν πρόκειται για έναν τυχαίο παίκτη, αλλά για έναν εκ των πιο σημαντικών Αμερικανών της τελευταίας 10ετίας στα ευρωπαϊκά παρκέ.

«Η εμπειρία μου στην ομάδα πέρυσι ήταν πραγματικά πολύ καλή. Το κλαμπ είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Θα είναι καλό και για σένα εφόσον έρθεις στην ΑΕΚ», ήταν μεταξύ άλλων μερικά από τα λόγια του Λάνγκφορντ στον Λοτζέσκι. Παράλληλα, Ο απόφοιτος του Κάνσας είπε καλά λόγια και για το κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια την περασμένη σεζόν, αλλά και για την δουλειά που γίνεται από το προπονητικό σταφ, στο κομμάτι ανάλυσης αντιπάλου, αλλά και προετοιμασίας για κάθε παιχνίδι.

Τα λόγια του Λάνγκφορντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να προχωρήσει την υπόθεση ο «Λότζο». Όσα του περιέγραψε ο άλλοτε παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο και της Μακάμπι Τελ Αβίβ τον άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο και για το λόγο αυτό υπέγραψε το συμβόλαιό του αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Έτσι, η πρώτη… κιτρινόμαυρη συνεργασία των Κιθ Λάνγκφορντ και Ματ Λοτζέσκι είναι γεγονός, με τον πρώτο να παίζει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του δεύτερου να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, σε μια κίνηση που γεμίζει με ποιότητα και εμπειρία το ρόστερ της νέας σεζόν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X