Καστελλόριζο: Η κίνηση ματ που έφερε την τουρκική υποχώρηση

Καστελλόριζο: Η κίνηση ματ που έφερε την τουρκική υποχώρηση

Από την πλευρά της Τουρκίας θα υπάρχει διαρκής πόλεμος νεύρων.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κόκκινος συναγερμός σήμανε τις προηγούμενες ημέρες στις ένοπλες δυνάμεις μετά την έκδοση Navtex από την πλευρά της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα έδωσε άδεια για έρευνες κοντά στο Καστελόριζο, σε περιοχή που σύμφωνα με την Αθήνα περιλάμβανε κομμάτι της ελληνικής ΑΟΖ.

Η κατάσταση οδεύει προς αποκλιμάκωση αφού τα τουρκικά πλοία έχουν ξεκινήσει να αποσύρονται από την ευρύτερη περιοχή. Φυσικά, υπάρχει διαρκής επαγρύπνησή αφού η τουρκική Navtex έχει ισχύ μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αν τελικά το ερευνητικό Oruc Reis αποπλεύσει από το λιμάνι της Αττάλειας για έρευνες. Μεγάλη σημασία για την εξέλιξη της κρίσης και την οπισθοχώρηση των Τούρκων έπαιξε και η ταχεία ανάπτυξη του ελληνικού ναυτικού.

Όπως αναφέρει το protothema.gr ο ελληνικός στόλος μέσα σε λίγα 24ωρα αναπτύχθηκε σε καίρια σημεία και σύμμαχοι αλλά και αντίπαλοι αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε διάθεση αποτροπής με κάθε κόστος. Το γεγονός ότι τα τουρκικά πλοία ξεκίνησαν να υποχωρούν δε σημαίνει ότι στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχει εφησυχασμός.

Μέχρι τις 2 Αυγούστου οπότε και λήγει η Navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία θα υπάρχει ένας διαρκής πόλεμος νεύρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X