ΑΕΚ: Με άρωμα... Γιουγκοσλαβίας τα ταλέντα της

ΑΕΚ: Με άρωμα... Γιουγκοσλαβίας τα ταλέντα της
Photo Credits: INTIME

Ποδοσφαιρικά «διαμάντια» από την πρώην Γιουγκοσλαβία συλλέγει η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

AEK made in… Yugoslavia!

Η Ένωση έχει επικεντρωθεί σε περιπτώσεις παικτών από την πρώην Γιουγκοσλαβία και επενδύει σε ποδοσφαιριστές που έχουν την προοπτική να εξελιχθούν. Οι περιπτώσεις των Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, Ζίγκα Λάτσι και Πέταρ Καρακλάγιτς είναι παραδείγματα ενεργοποίησης της ΑΕΚ στα Βαλκάνια, με τον Ίλια Ίβιτς να είναι γνώστης της αγοράς.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με καταγωγή από την άλλοτε ενιαία Γιουγκοσλαβίας:

Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς (Ηλικία: 21 ετών, Καταγωγή: Βοσνία)

ΑΕΚ: Με άρωμα... Γιουγκοσλαβίας τα ταλέντα της

Ένα γνώριμο όνομα στους οπαδούς της ΑΕΚ αποτελεί ο Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς καθώς ο πατέρας του, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, αγωνίστηκε στην υπερομάδα της Ένωσης την δεκαετία του 90. Ο Ανέλ αποκτήθηκε σε ηλικία 19 ετών από την Ζελέζνιτσαρ με την ΑΕΚ να επενδύει ένα σημαντικό ποσό (450.000 ευρώ). Ο Βόσνιος μέσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2019 και εντάχθηκε στους «κιτρινόμαυρους». Στη φετινή σεζόν μετράει 13 συμμετοχές με συνολικά 386′ λεπτά συμμετοχής. Η επένδυση της ΑΕΚ στην περίπτωση του Ανέλ είναι σημαντική και αναμένουμε να μάθουμε πως θα χειριστεί η ομάδα το «πρότζεκτ Σαμπανάτζοβιτς» στο άμεσο μέλλον.

Ζίγκα Λάτσι (Ηλικία: 18 ετών, Καταγωγή: Σλοβενία)

ΑΕΚ: Με άρωμα... Γιουγκοσλαβίας τα ταλέντα της

Πριν καν ενηλικιωθεί, σε ηλικία 17 ετών, ο Ζίγκα Λάτσι μπήκε στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ο Σλοβένος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε το Φεβρουάριο και μόλις πριν τέσσερις ημέρες συμπήρωσε τα 18 έτη. Αγωνίστηκε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ένωση κατά τη διάρκεια των play off στο κέντρο της άμυνας, ο Μάσιμο Καρέρα δεν έκρινε πως ο Λάτσι είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Σίγουρα η ηλικία του νεαρού Σλοβένου δίνει περιθώρια στην ΑΕΚ να περιμένει μέχρι την κατάλληλη στιγμή, με τον ποδοσφαιριστή να αναμένεται να συμμετέχει πρώτη φορά στην προετοιμασία της ομάδας αυτό το καλοκαίρι. Με 1,89 ύψος και καλό πόδι το αριστερό, ο Λάτσι έχει ελκυστικά χαρακτηριστικά για κεντρικό αμυντικό και εφόσον δουλευτεί σωστά, μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό γρανάζι για την ΑΕΚ.

Πέταρ Καρακλάγιτς (Ηλικία: 20 ετών, Καταγωγή: Σερβία)

ΑΕΚ: Με άρωμα... Γιουγκοσλαβίας τα ταλέντα της

Το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, Πέταρ Καρακλάγιτς, δείχνει πως η ΑΕΚ έχει απλώσει «δίχτυα» στην αγορά των Βαλκανίων. Ο 20χρονος Σέρβος εξτρέμ αποκτήθηκε από την Προλετέρ με 300.000 ευρώ και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο. Οι αναφορές από τη Σερβία κάνουν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή με καλή τεχνική, ταχύτητα και ποδοσφαιρικό θράσσος. Σίγουρα ο ανταγωνισμός για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ είναι μεγάλος, αλλά τέτοιες κινήσεις είναι σωστό να γίνονται από κλαμπ που θέλουν να επενδύσουν στο μέλλον.

Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές, οι μεταγραφικοί στόχοι και αυτοί που έγραψαν ιστορία

Στο υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ, πέρα από τους νέους, υπάρχουν και πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο Μάρκο Λιβάγια και ο Νέναντ Κριστίτσιτς αποτελούν βασικά «γρανάζια» για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Μάλιστα ο ρόλος τους είναι βοηθητικός και για την ενσωμάτωση των νέων ποδοσφαιριστών, καθώς συναντάνε συμπαίκτες που μιλάνε την ίδια γλώσσα. Η ποιότητα του Κροάτη επιθετικού και του Σέρβου μέσου είναι αδιαμφισβήτη, καθώς με μία τους ενέργεια μπορούν να καθορίσουν την έκβαση ενός αγώνα.

Απο κει και πέρα, η ΑΕΚ φαίνεται πως κοιτάει ακόμα παραπέρα για την ενίσχυσή της από τα Βαλκάνια. Ο Βράνιες έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την ΑΕΚ και παρά τα όποια προβλήματα έχει δημιουργήσει κατά καιρούς, αγωνιστικά αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Η ΑΕΚ περιμένει τη λύση τπυ συμβολαίου του Βόσνιου με την Άντερλεχτ έτσι ώστε ο «κομάντο» να επιστρέψει στην Αθήνα. Έτσι η ΑΕΚ θα μπορέσει να έχει ξανά το πρωταθληματικό δίδυμο Τσιγκρίσνκι-Βράνιες στο κέντρο της άμυνας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η ΑΕΚ είχε σημαντικούς ποδοσφαιριστές από την πρώην Γιουγκοσλαβία στο παρελθόν. Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τόνι Σαβέφσκι και Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς είναι μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ με καταγωγή από τη Γιουγκοσλαβία. Σίγουρα τα Βαλκάνια έχουν ποδοσφαιριστές με αρκετό ταλέντο, κι εφόσον η ΑΕΚ διαθέτει για τεχνικό διευθυντή τον Ίλια Ίβιτς που εί αι άριστος γνώστης της αγοράς, μπορεί να κινηθεί έξυπνα και προς όφελός της στη μεταγραφική περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X