Ξεπέρασε τον Σεβτσένκο ο Ρονάλντο και πάει για 5ο Χρυσό Παπούτσι

Ξεπέρασε τον Σεβτσένκο ο Ρονάλντο και πάει για 5ο Χρυσό Παπούτσι
Photo Credits: INTIME

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να ξεσκονίζει τα βιβλία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να ξεσκονίζει τα βιβλία. Εσπασε ρεκόρ 70 ετών στην Γιουβέντους, γράφει ιστορία σε Serie A και Ευρώπη και προλαβαίνει να βρεθεί ξανά στο Νο1.

Οσον κι αν η Λάτσιο προσπάθησε για το θαύμα προ-covid και όσο κι αν η Αταλάντα παίζει τρομερή μπάλα και είναι πιο πιθανό να κατακτήσει το Champions League απ’ ότι η Γιουβέντους, η τελευταία για ακόμα μια χρονιά δεν είχε αντίπαλο στην Ιταλία. Η Μεγάλη Κυρία χρειάζεται 4 βαθμούς σε 4 ματς για να κάνει το 9×9 σε Scudetti, όμως η απόλυτη κυριαρχία της δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει έλλειψη κινήτρου και στόχων στη μηχανή γκολ που λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος έβαλε δύο γκολ στους Laziali το βράδυ της Δευτέρας (21/07) και αφού έγραψε ξανά ιστορία, συνεχίζει να κυνηγάει ό,τι υπάρχει σε επίπεδο ρεκόρ και ατομικών διακρίσεων.

«Τα ρεκόρ είναι πάντα πολύ σημαντικά, όμως έχουμε κάνει καλή δουλειά για όλη την ομάδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι νίκες, προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα» είπε μετά το 2-1 στο J-Stadium ο 35χρονος, ο οποίος με τα δύο γκολ έφτασε τα 51 έπειτα από 61 αγώνες και έγινε ο πιο γρήγορος που πάει στα 50 μετά τον μύθο της Μίλαν, Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος χρειάστηκε 68 αγώνες στην Serie A για να το καταφέρει. Στην 30ή του φετινή εμφάνιση στο Campionato, ο Κριστιάνο έφτασε τα 30 γκολ και έγινε ο πρώτος επιθετικός της Γιουβέντους που κάνει κάτι ανάλογο από το 1952 όταν το είχε πετύχει ο Τζον Χάνσεν. Το ρεκόρ του Φελίτσε Μπορέλ (31) είναι επίσης κάτι που δεν θα φαίνεται δύσκολο στον CR7.

Με τα 30 γκολ σε μια σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα ο Ρονάλντο σημείωσε μια ακόμα σπάνια επίδοση καθώς είναι πλέον ο μοναδικός στην ιστορία που σκοράρει 30+ φορές σε μια σεζόν σε 3 από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Πορτογάλος το έκανε εκτός από την Serie A, στην La Liga και την Premier League και μάλιστα το πέτυχε σε διαφορετικές 10ετίες. Σημειώνεται ότι ο [φορ της Ρόμα] Εντιν Τζέκο είναι ο πρώτος που έβαλε 50+ τέρματα σε 3 από τα μεγάλα πρωταθλήματα, έχοντας πριν τους Giallorossi ματώσει τα δίχτυα τα προηγούμενα χρόνια με Βόλφσμπουργκ [Bundesliga] και Μάντσεστερ Σίτι [Premier League].

Ανοίγοντας τον δρόμο προς τη νίκη και το 9ο σερί πρωτάθλημα, ο άσος από την Μαδέιρα έκανε το 12×12 φέτος από τη βούλα και έφτασε τις 126 εύστοχες εκτελέσεις στην καριέρα του από 149 προσπάθειες, ενώ στην Serie A έχει 17/18 [Κιέβο]. Αφού είναι πλέον ο παίκτης με το καλύτερο ποσοστό γκολ/αγώνα στην ιστορία της La Liga [1.07] και της Serie A [0.82], πλέον βάζει στόχο κάτι που δεν έχει καταφέρει εδώ και 5 χρόνια όταν ακόμα ήταν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Να φορέσει το Χρυσό Παπούτσι, το οποίο έκανε δικό του 4 φορές στο παρελθόν [2015, 2014, 2011, 2008] και αν το κάνει ξανά θα είναι με 3η διαφορετική ομάδα.

Με το work-ethic που όμοιό του δεν έχει εμφανιστεί στο ποδόσφαιρο, ο Κριστιάνο εξακολουθεί να πηγαίνει κόντρα στη λογική και όταν κοιτάζει το πρόγραμμα της Γιουβέντους στο Campionato, βλέπει: Ουντινέζε [έξω], Σαμποντόρια [μέσα], Κάλιαρι [έξω], Ρόμα [μέσα]. Είναι τα 4 ματς που απομένουν για να ολοκληρωθεί η Serie A και ο Πορτογάλος ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει.

Εχοντας πιάσει τον Τσίρο Ιμόμπιλε στα 30 γκολ στην εντός συνόρων κόντρα, γνωρίζει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 5 γκολ για να κατακτήσει το 5ο Χρυσό Παπούτσι της καριέρας του. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν Μονάχου σταμάτησε στα 34 γκολ φέτος στην Bundesliga, ενώ η επόμενη απειλή είναι ο hitman της Λάτσιο, ο οποίος όμως μετά το restart έχει παρουσιάσει άλλο πρόσωπο, προς το χειρότερο, όπως και όλη η ομάδα του.

Εχοντας κλείσει τα 35, ο Ρονάλντο συνεχίζει να αψηφά τον χρόνο και να τρέφεται από προκλήσεις, ρεκόρ και ατομικές διακρίσεις. Με την Γιουβέντους έχει ήδη φτάσει τα 62 τεμάχια σε 85 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και σίγουρα, στο βάθος του μυαλού του έχει τον θρόνο του Νο1 σκόρερ όλων των εποχών που βρίσκεται κάπου μετά τα 800 γκολ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X