Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Απρόβλεπτος παίκτης - Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα»

Γεραπετρίτης: Η ΕΠΟ θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα -Ολιστική λύση με ρυθμιστικές παρεμβάσεις

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε για την Τουρκία, έπειτα και από την NAVTEX που εξέδωσε για έρευνες στο Καστελόριζο.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, η Ελλάδα παρακολουθεί με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις κινήσεις της Τουρκίας «επειδή είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης, περιμένουμε τα πάντα».

«Αν η Τουρκία επιθυμήσει να κλιμακώσει τις προκλήσεις της, θα βρει απέναντι της ένα τείχος, λόγω και των ισχυρών διπλωματικών δεσμών που έχουμε δημιουργήσει» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε πως η γειτονική χώρα αντιμετωπίζει μια «ερμαφρόδιτη πολιτική κατάσταση» ενώ έχει και «πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως κάποια στιγμή θα υπάρξουν κυρώσεις, χάρη και στις ενέργειες της κυβέρνησης ειδικά μετά και την «βέβηλη πράξη» για την Αγία Σοφία, η οποία «δεν είναι απλώς ένα μνημείο», ενώ η Τουρκία «είναι κοντά να βρεθεί με μια ισχυρή αντίδραση».

Επίσης, ο κ. Γεραπετρίτης συμπλήρωσε πως η Ελλάδα είναι και μόνη της έτοιμη για όλα τα σενάρια και «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

«Έχουμε κάνει ένα επιχειρηματικό πλάνο με όλα τα πιθανά σενάρια και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουν» σημείωσε ακόμα και κατέληξε πως «ελπίζω να δείξει σύνεση η Τουρκία, εικάζω πως θα υπάρξει και η διεθνής παρέμβαση για να ηρεμήσουν τα πράγματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X