Χαρδαλιάς: «Ούτε τον Αύγουστο πανηγύρια»

Χαρδαλιάς: «Θετικός απολογισμός από το άνοιγμα Εκκλησιών - παραλιών»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ξανά εδώ και από σήμερα και κάθε Τρίτη θα γίνεται ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Δεν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, το ραντεβού δίνεται για να υπάρχει ενημέρωση με το τι γίνεται με το άνοιγμα της χώρας», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «γνωρίζαμε ότι θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα από ξένους επισκέπτες»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε στοιχεία για τις πρώτες 19 ημέρες που άνοιξαν τα σύνορα της χώρας αναφορικά με τους ελέγχους για κορωνοϊό.

Όπως είπε από 1 – 19 Ιουλίου, έχουν εισέλθει στην Ελλάδα 918.032 άτομα. Συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια πέρασαν 620.652 άτομα, από τα λιμάνια 48.720 , από τα χερσαία σύνορα 248.660. Παράλληλα, ο αριθμός ελέγχων το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχεται σε 127.900. Συγκεκριμένα στα αεροδρόμια έγιναν 98.284 έλεγχοι, στα λιμάνια 6.119 και στα χερσαία σύνορα 23.497.

Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται συνολικά σε 295 από 1- 19 Ιουλίου, 53 είναι ακόμα ενεργά, 35 μη ενεργά, οι υπόλοιποι επέστρεψαν

Oι πέντε πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες ήταν οι Σερβία με 78, Βουλγαρία με 63 , Ρουμανία με 61, Αλβανία με 23 και ΗΠΑ με 6.

«Αυτή τη στιγμή προφανώς μας απασχολούν τα χερσαία σύνορα. Η κατάσταση στις γείτονες χώρες δείχνει εξαιρετικά δύσκολη αλλά δεν υπάρχει κάτι που να μας τρομάζει ή να μας ανησυχεί» είπε ακόμα ο υφυπουργός, ενώ ερωτηθείς ειδικά για την Βρετανία είπε ότι «δεν μας τρομάζει η εικόνα του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown ως εργαλείο λέγοντας όμως ότι πολύ δύσκολα θα φτάσουμε εκεί αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Όσον αφορά στα πανηγύρια, ο Χαρδαλιάς είπε ότι ειδικά για τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα.

«Προσωπικά θεωρώ ότι και τον Αύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν πανηγύρια», είπε για το θέμα. «Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε αυτό το καλοκαίρι χωρίς πανηγύρια, αφού ο κίνδυνος από τον συνωστισμό είναι σημαντικά υψηλότερος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X