Απάντησε στην... ανιστόρητη Dua Lipa η Καίτη Γαρμπή (ΦΩΤΟ)

Απάντησε στην... ανιστόρητη Dua Lipa η Καίτη Γαρμπή (ΦΩΤΟ)

Σε ανάρτηση της Dua Lipa για τη «Μεγάλη Αλβανία» απάντησε η Καίτη Γαρμπή.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυναμική απάντηση προς την Dua Lipa έστειλε η Καίτη Γαρμπή, με αφορμή μια ανιστόρητη ανάρτηση με σημαία της Μεγάλης Αλβανίας. Το ποστάρισμα της τραγουδίστριας με καταγωγή από το Κόσοβο ανέφερε: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

Τα δύο πρόσωπα, μάλιστα, που φαίνονται στη φωτογραφία είναι αυτό του ιδρυτή του αλβανικού κράτους Ισμαήλ Κεμάλι και του Αλβανού πολεμιστή Ίσα Μπολετίνι εθνικού ήρωα των Κοσοβάρων που πρωτοστάτησε στον ανταρτοπόλεμο κατά της Σερβίας το 1910. Ο χάρτης ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, είναι αυτός της «Μεγάλης Αλβανίας», που εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία καθώς και την Κέρκυρα. Στο κάτω μέρος γράφεται η λέξη «Autochthonous», δηλαδή «Αυτόχθονες», δηλώνοντας πως οι περιοχές αυτές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια σε αυτές και δεν μετοίκησαν.

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πληθώρα χρηστών των κοινωνικών δικτύων από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, με πολλούς από αυτούς να επικρίνουν την τραγουδίστρια και να την κατηγορούν ότι υποστηρίζει «το χειρότερο είδος εθνικισμού». Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση ήταν εκείνη που της έδωσε η Καίτη Γαρμπή μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter. «Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση» έγραψε η διάσημη τραγουδίστρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X