Νίκος Γκάλης: Η δημοφιλέστερη αθλητική προσωπικότητα στην Ελλάδα -Τι λέει η έρευνα

Νίκος Γκάλης: Η δημοφιλέστερη αθλητική προσωπικότητα στην Ελλάδα -Τι λέει η έρευνα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο… ήρωας των Ελλήνων φιλάθλων, ο Νίκος Γκάλης αναδείχτηκε ως η δημοφιλέστερη προσωπικότητα στον ελληνικό αθλητισμό σε έρευνα της εταιρείας Prorata που δημοσιεύει σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

H έρευνα, η οποία μάλιστα έγινε με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε ασφαλές δείγμα άνω των 1500 ατόμων (2.500), κάτι βεβαίως που σημαίνει ότι πιάνει κι όλους τους ελληνικούς νομούς, αφορά στις κορυφαίες προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας μεταξύ επτά κατηγοριών όπως η Πολιτική, η Μουσική, οι Τέχνες, ο Αθλητισμός, οι Επιστήμες, αλλά και πρόσωπα που σχετίζονται με την Επανάσταση του 1821.

Σε ό,τι αφορά τον Αθλητισμό, η πρωτιά ήταν μάλλον αναμενόμενη για τον θρυλικό Νίκο Γκάλη, που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Ο παλαίμαχος άσος συγκέντρωσε 68 ψήφους, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναδεικνύεται σε κορυφαίο της νεότερης γενιάς, συγκεντρώνοντας 38 ψήφους.

Από την… ενδιάμεση εποχή του ελληνικού μπάσκετ, στην άτυπη κούρσα νικητής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που βρίσκεται στη 10η θέση -συνολικά- της σχετικής λίστας.

Κάτω από τον “Greek Freak” έχουν ψηφιστεί ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, έπειτα ο θρυλικός Σπύρος Λούης κι ακολουθούν ο “βασιλιάς των κρίκων” Λευτέρης Πετρούνιας, ο ανεπανάληπτος Βασίλης Χατζηπαναγής, ο “στρατηγός” Μίμης Δομάζος, η “βασίλισσα των αιθέρων” Κατερίνα Στεφανίδη και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιριπάς.

Στον χώρο της Λογοτεχνίας κορυφαία προσωπικότητα ψηφίστηκε ο Οδυσσέας Ελύτης, της Ζωγραφικής, του Θεάτρου και του Κινηματογράφου ο Κάρολος Κουν, στον χώρο της Μουσικής ο Μάνος Χατζιδάκις, στην Πολιτική ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις Επιστήμες ο Γεώργιος Παπανικολάου κι από την Επανάσταση του ’21 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X