ΑΕΚ: 16 δημοσιογράφοι αρθρογραφούν στο enwsi.gr για την ένσταση!

ΑΕΚ: 16 δημοσιογράφοι αρθρογραφούν στο enwsi.gr για την ένσταση!
Photo Credits: INTIME

Οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται καθημερινά με την ΑΕΚ καταθέτουν την άποψη τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να μην καταθέσει ένσταση η ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μετά την εξευτελιστική γκάφα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, «σήκωσε» κουβέντα. Ολοι είπαν την άποψη τους και το enwsi.gr εξ’΄αρχής άφησε όλες τις γνώμες που είχαν κόσμιο περιεχόμενο και επιχειρήματα να περάσουν δίχως «κοψίματα» και λογοκρισία. Οπως σας έχουμε συνηθίσει από την πρώτη ημέρα.

Σήμερα το enwsi.gr προχωρά ακόμη ένα βήμα στην υπόθεση της ένστασης και της απόφασης Μελισσανίδη. Δίνει τον λόγο στους επαγγελματίες δημοσιογράφους, τους ρεπόρτερ ΑΕΚ που ασχολούνται καθημερινά με το κλαμπ από όλα τα ΜΜΕ. Πάλι δίχως «κοψίματα» και λογοκρισία.

Απαντες καταθέτουν την άποψη τους για ένα θέμα που «καίει» στην επικαιρότητα της ΑΕΚ. 16 δημοσιογράφοι λοιπόν αρθρογραφούν στο enwsi.gr για την απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ να μην καταθέσει ένσταση.

Οι θέσεις των ρεπόρτερ της ΑΕΚ:

Σταύρος Καζαντζόγλου (ENWSI.GR, ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ)

Η απόφαση που έλαβε η διοίκηση της ΑΕΚ για το θέμα της ένστασης είναι έτσι και αλλιώς ιστορική. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του κρίση επί του θέματος. Η προσωπική μου άποψη είναι πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να προχωρήσει στη διαδικασία, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα της. Ωστόσο, η τελική απόφαση λαμβάνεται από τους ηγέτες και αυτοί είναι που φέρουν το βάρος της ευθύνης. Για να μπορείς να έχεις καθαρή ματιά στο θέμα, πρέπει να αφήσεις το χρόνο να περάσεις και να προσμετρήσεις όλα όσα θα αφήσει ως αποτύπωμα στην ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρα, χρειάζεται ψυχραιμία για να φανεί τι θα αφήσει αυτή η ιστορία.

Κώστας Τσίλης (ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ENWSI.GR)

Δεν χρειάζονται πρόλογοι. Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Στα μάτια τα δικά μου, η ΑΕΚ πάντα θα είναι διαφορετική από τον ΟΣΦΠ, τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ. Και επειδή αυτοί οι τρεις σε ανάλογη περίπτωση θα είχαν κάνει ένσταση χωρίς καμία σκέψη, καμία τύψη, κανέναν δισταγμό, η ΑΕΚ δεν έπρεπε να το κάνει. Δεν ξέρω αν είναι σωστή ή λάθος απόφαση. Θα το κρίνει η ιστορία. Θεωρώ πως πάντα διαχρονικά δικαιώνεται αυτός που μένει πιστός στις αρχές του. Και μόνο που απάντησε η ΑΕΚ “να τι έκανα”, σ’ αυτούς που από το πρωτάθλημα Βάλνερ μέχρι τώρα έλεγαν “εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν στην θέση του ΟΣΦΠ”, μου αρκεί. Δεν ξέρω πως πήρε την απόφαση ο Μελισσανίδης. Δεν ξέρω αν είναι σωστή. Ξέρω πως καλύπτει και υπερασπίζεται αυτό που έχω στο μυαλό μου, ως ΑΕΚ.Και κάτι για τους… απ’ έξω. Η ΑΕΚ είναι ένα ανυπότακτο Γαλατικό χωριό. Πάντα θα γίνεται μαλλιά κουβάρια για οποιοδήποτε ζήτημα. Αλλά στο τέλος τις πραγματικές μπούφλες, θα τις τρώνε οι “κακοί” Ρωμαίοι.

Τάσος Καπετανάκος (ENWSI.GR, SPORTIME)

Η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κάνει ένσταση. Αφού ο «λίγος» ΠΑΟΚ και το ακόμη πιο «λίγο» ελληνικό ποδόσφαιρο, έφεραν την ευθύνη για κάτι που δεν έφταιγε πάνω της, η ΑΕΚ και δη ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να μην κάνει ένσταση. Εκτιμώ ότι παρότι η πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ κυρίως λόγω ΠΑΟΚ ήθελε την ένσταση ως «μάθημα» στην ασέβεια που έχει δείξει η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, το να έκανε ένσταση θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον οργανισμό.

Η απόφαση της ΑΕΚ είναι δύσκολη, γενναία και θα έχει και τίμημα. Ήδη έχει με την συζήτηση που έχει ανοίξει εντός ΑΕΚ με την κοινωνία της χωρισμένη. Υπάρχει εμπιστοσύνη από το σύνολο του οργανισμού της ΑΕΚ στον Μελισσανίδη. Έχει κάνει ήδη πολλά. Αλλά απέναντι στον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι πιο σκληρός και αποφασιστικός, με όσα έχει βιώσει, διαβάσει και ακούσει η ΑΕΚ από την οικογένεια Σαββίδη, επίσημα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΟΚ. Και αυτοί που ήθελαν και θέλουν ένσταση έχουν σεβαστή άποψη. Το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα. Έντονα συναισθήματα. Και ο ΠΑΟΚ τα προκάλεσε. Για αυτό και αυτός ο θυμός και η οργή στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης όμως αποφάσισε με άλλα κριτήρια. Ας ελπίζουμε η ΑΕΚ να μην είναι το θύμα. Στην πράξη, όχι στην θεωρία.

Η ξεφτίλα του ΠΑΟΚ, δεν γίνεται να γίνει ζήτημα διχασμού στην ΑΕΚ. Μέγα σφάλμα.

Τάσος Τσατάλης (ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, SPORT FM, ENWSI.GR)

Το μόνο που έχω να πω γι αυτή την πολύ συνθέτη και δύσκολη κατάσταση, είναι πως το μυαλό του Μελισσανιδη παίρνει τόσες περισσότερες στροφές από τον μέσο όρο, που σίγουρα έχει μέσα σε αυτό ήδη το που θα οδηγήσει αυτή η επιλογή. Χωρίς εμείς οι υπόλοιποι να μη μπορούμε να το φανταστούμε. Το δεύτερο που έχω να πω, είναι πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος απ όλη αυτή την ιστορία ήταν να βγει ευνοημένος ο ΟΣΦΠ. Που ακόμη το προσπαθεί να επενδύσει στο θυμικο των οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Επειδή ξέρω πολύ καλά ποιο είναι το βασικό πρόβλημα και ποιος ο βασικος εχθρός, ξέρω πως το αφεντικό της ΑΕΚ, έκανε αυτό που έπρεπε. Δεν έχω καμία αμφιβολία.

Πάνος Λούπος (ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ENWSI.GR)

Στο απίθανο ελληνικό ποδόσφαιρο, το ζήσαμε κι αυτό! Οι ποδοσφαιρικές Αρχές να λειτουργούν με βάση τις ηθικές αξίες και τις αρχές του… θύματος! Αντί δηλαδή να υπάρχει ξεκάθαρος κανονισμός που θα τιμωρούσε την παρανομία (όχι σε ένα, αλλά σε τρία σερί παιχνίδια) του ΠΑΟΚ, πετάχτηκε το «μπαλάκι» στην πλευρά της ΑΕΚ. Ο δε ΠΑΟΚ, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, λειτούργησε με κουτοπονηριά, παίρνοντας την ευθύνη να παίξουν 12 ποδοσφαιριστές του, με ληγμένες κάρτες υγείας δηλαδή παράνομα. Η ΑΕΚ βρέθηκε στην πολύ δύσκολη θέση να πρέπει να αποφασίσει «αξίες ή συμφέρον». Κι όπως πάντα στην ένδοξη ιστορία της, επέλεξε τον δύσκολο δρόμο, αυτόν που έχει τίμημα. Όσοι τάχθηκαν υπέρ της επιλογής της ένστασης, δεν σημαίνει ότι έχουν άδικο. Κάθε άλλο μάλιστα. Τις μεγάλες αποφάσεις όμως στις μεγάλες ομάδες, τις παίρνει ο ηγέτης της. Κι όταν συνάδουν με την ιστορία της ομάδας, θα πρέπει να επικροτούνται, όσο κι αν μας πονάνε.

Σταμάτης Βούλγαρης (LIVESPORT, ENWSI.GR)

Αρέσει, δεν αρέσει η ΑΕΚ έκανε αυτό που όφειλε στην ιστορία της. Από την πρώτη στιγμή που έσκασε το θέμα με τα δελτία, λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Τετάρτης είχε πει στην εκπομπή του Enwsi.gr πως δεν ψήνομαι στο να καταθέσει ένσταση η ΑΕΚ. Όταν το σκέφτηκα με καθαρό μυαλό πήρα ξεκάθαρα θέση κατά και ας ήξερα πως πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου.

Όπως και να έχει σημασία δεν έχει τι λέω εγώ, αλλά τι λέει και τι κρίνει αυτός που αποφασίζει. Εγώ λοιπόν από χθες και την ανακοίνωση της ΑΕΚ βλέπω όλο τον επίσημο οργανισμό του ΠΑΟΚ να κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο. Ούτε λέξη εις βάρος της ΑΕΚ. Αν τώρα βγαίνουν κάποια τρολ ή υπάρχει ένα πρωτοσέλιδο, αυτό δε μου λέει απολύτως τίποτα. Βρείτε μου τα καουμποϊλίκια του Ιβάν του 2018. Βρείτε μου τα ποσταρίσματα του Γιώργη. Βρείτε μου τις ψευτομαγκιές του Γκαγκάτση. Βρείτε μου μία ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας τους. Πουθενά! Κρυμμένοι!

Η απόφαση και η ανακοίνωση της ΑΕΚ δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να προκαλέσει διχασμό. Όμως εξαιτίας όλων όσων έχουν γίνει προκάλεσε μίνι εμφύλιο. Όμως αυτό που προκαλεί στον ΠΑΟΚ είναι ό,τι καλύτερο.

Γιάννης Σαντοριναίος (ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ENWSI.GR)

Κάποτε θα μας καταλάβετε…

Τρία πραγματακια για όσα ακολούθησαν την πολύ δύσκολη απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να μην καταθέσει ένσταση η ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΟΚ…
1) Έχετε αντιληφθεί ποιος φωνάζει περισσότερο; Ποιος εμφανίζεται θιγμένος σε μια ιστορία που δεν τον αφορά άμεσα… Ο… Ολυμπιακός! Ε, συγγνώμη, αλλά αυτό το γεγονός νομίζω πως αρκεί να προσφέρει ένα πειστικό επιχείρημα για την ορθότητα της απόφασης…
2) Ο ΠΑΟΚ εφόσον μας πήρε τα αυτιά όλο το προηγούμενο διάστημα με το σύστημα αξιών που τον διακατέχει και πως πήρε πίσω την…. ψυχή του μετά την απόφαση του CAS έχει μια ιστορική ευκαιρία. Να παραιτηθεί της δεύτερης θέσης επειδή δεν την αξίζει! Τόσο απλό όσο ακούγεται…
3) Κατανοώ τις διαφωνίες των οπαδών της ΑΕΚ που ήθελαν μια τιμωρητική στάση απέναντι σε όσους λοιδορούσαν την ομάδα τους. Ας διαβάσουν λοιπόν τις ανακοινώσεις των Σ.Φ. ΠΑΟΚ και θα καταλάβουν τι πλήγμα έχει προκαλέσει η στάση της ΑΕΚ.

Μια στάση που δεν εξηγείται με την λογική. Άλλωστε η ΑΕΚ ήταν πάντα στην πλευρά του ακατανόητου. Για αυτό “κάποτε θα μας καταλάβετε και δεν θα μας καταλάβετε ποτε!”…

Γιώργος Τσακίρης (GAZZETTA.GR, SPORT FM)

Επιλέγεις να είσαι Α.Ε.Κ. για τη διαφορετικότητα… Είναι στιγμές που μένουν στην ιστορία… Αποφάσεις που σε ακολουθούν ως Σύλλογο για πάντα και είτε σε στιγματίζουν αρνητικά είτε επιβεβαιώνουν ότι η δική σου ομάδα είναι όντως κάτι πολύ περισσότερο από ένα ποδοσφαιρικό club. Τέτοια ήταν η στιγμή και η απόφαση που κλήθηκε να πάρει η Α.Ε.Κ. και μέσα από την οποία εκφράστηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το ότι είναι διαφορετικό να υποστηρίζεις τη συγκεκριμένη ομάδα. Άλλωστε αποτελεί το βασικό λόγο για να επιλέξεις να γίνεις Ενωσίτης… Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επέλεγες μια ομάδα μόνο και μόνο για να κερδίζεις, με κάθε τρόπο, ανεξάρτητα το όποιο κόστος! Η Α.Ε.Κ. και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπραξε σωστά αποφασίζοντας να μη κάνει ένσταση σε βάρος του ΠΑΟΚ για το μεταξύ τους παιχνίδι και τα ”ληγμένα” δελτία υγείας… Το ζήτημα όμως ήταν ένα και μόνο. Στο απλό ερώτημα «αν ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός ήταν στη θέση της Α.Ε.Κ. θα έκαναν ένσταση;» η απάντηση θαρρώ όλοι γνωρίζουμε πως είναι «ναι 100%»! Άρα εδώ είναι και το ορθό της απόφασης της Ένωσης: εμείς δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ σαν κι αυτούς, ΠΟΤΕ όμως…

Βαγγέλης Αρναούτογλου (SPORT24, CONTRA, SPORTDAY)

Αυτό που η ΑΕΚ αποφάσισε, συνιστά έλλειψη αναγνώρισης, ίσως και μια άδικη επιλογή απέναντι στο ίδιο το κλαμπ και κυρίως σε όσους αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα της για την προσπάθειά του. Στα περί ηθικής, απλά να σημειώσω ότι η ομάδα έχει υποβάλλει κατά το παρελθόν κάμποσες ενστάσεις για να επικαλείται σήμερα τη μοναδικότητα κόντρα σε αυτές. Τώρα, αποφασίζει την συμπόρευση με την ανομία και μια νέα ιδιόμορφη συμμαχία με τον οργανισμό που την έχει εξευτελίσει κατά το παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει ακόμα και σήμερα, με τρόπο εμετικό. Την επόμενη φορά που θα μπουν 12 ντοπαρισμένοι να παίξουν, η ΑΕΚ θα πρέπει να πει ότι δεν τρέχει και τίποτα, να σκύψει το κεφάλι και να προχωρήσει, αποδεχόμενη ότι δεν κέρδισε ή ότι έχασε μέσα στο γήπεδο. Κάτι δεν ακούγεται καλά σε όλο αυτό.

Γιώργος Βασιλείου (NOVA)

Και “κερατάς” και δαρμένος”… Κάπως έτσι εξελίσσεται η ιστορία για την ΑΕΚ μετά την απόφαση να μην καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΟΚ λόγω των ληγμένων δελτίων υγείας του. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης “ζυγίζοντας” όλα τα δεδομένα αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ένσταση, χάνοντας ουσιαστικά τη δεύτερη θέση και την πιθανότητα να διεκδικήσει η ΑΕΚ την πρόκριση στους ομίλους του Champions League ή της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League μέσω ενός νοκ-άουτ αγώνα. Στις δύσκολες ποδοσφαιρικές ημέρες που ζούμε, όπου οι περισσότεροι προσπαθούν να “επιτεθούν” επικοινωνιακά στους άλλους μη κοιτάζοντας πρώτα τη δική τους καμπούρα, η ΑΕΚ αποφάσισε να κινηθεί διαφορετικά και με τρόπο παράδοξο για τα ελληνικά δεδομένα. Ήταν καθαρά ηθικό το ζήτημα, με τις αξίες τη σημερινή εποχή να καταπατούνται καθημερινά. Όχι όμως στον οργανισμό ΑΕΚ, η οποία σέβεται και τιμά την ιστορία της και όλα όσα πρεσβεύει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήταν έχω την αίσθηση εκτός της ιδιοσυγκρασίας της. Σκληρή απόφαση για τον κόσμο και τους παίκτες, αλλά απολύτως φυσιολογική και σεβαστή όταν μιλάμε για ιδεώδη και ιδανικά. Λέξεις που τείνουν να αφανιστούν από το ελληνικό λεξιλόγιο και την καθημερινότητά μας.

Γιάννης Χωριανόπουλος (SPORTIME)

Το μεγάλο ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να κινούνται αυτεπάγγελτα. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή η μία ομάδα να αποφασίζει για μια τραγική παράβλεψη της άλλης. Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του. Ο Μελισσανίδης, παρόλα αυτά, πήρε την σωστή απόφαση. Με την κίνησή του αυτή δεν άφησε περιθώρια επιχειρηματολογίας στους ανταγωνιστές της ΑΕΚ και είναι μια εξέλιξη που θα έχει οφέλη για το κλαμπ ιστορικά και μελλοντικά. Όποιος θεωρεί, φυσικά, το αντίθετο δε σημαίνει πως δεν έχει επιχειρήματα ή πως δεν έχει ποδοσφαιρική ηθική. Το όλο θέμα έγκειται στην σκοπιά που θέλει να το δει ο καθένας.

Θοδωρής Καρβουνιάρης (SPORTIME, AEK365)

Κερδισμένη η ΑΕΚ στο τέλος της ημέρας Καταρχάς, να πούμε το προφανές που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι: Ο ΠΑΟΚ και η γκάφα του έπρεπε να τιμωρηθεί αυτόματα από τους ποδοσφαιρικούς νόμους. Να μη χρειάζεται δηλαδή καμία αντίπαλη ομάδα να μπει στη θέση της ΑΕΚ να καταθέσει ένσταση ή όχι. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να τιμωρηθεί αυτεπάγγελτα. Πάμε στο θέμα μας: Η απόφαση Μελισσανίδη είναι γενναία. Και κάθε απόφαση αν είναι σωστή ή λάθος δεν φαίνεται εκείνη τη στιγμή, αλλά στο μέλλον. Η ΑΕΚ για την ώρα έχει κερδίσει με την απόφασή της τον σεβασμό, όσων η άποψή τους αξίζει και έχει βάση! Σεβαστή και η θέση πολύ κόσμου που ήθελε τη διοίκηση να «σκοτώσει» τον ΠΑΟΚ, γιατί έχουν πει και έχουν κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος της ημέρας, όμως, και θα το δούμε σε λίγο καιρό, κερδισμένη σε όλα τα επίπεδα θα είναι η ΑΕΚ. Λίγο υπομονή ακόμη…

Κώστας Μιαούλης (SPORT FM)

Λάθος που ελπίζω να μην βρει μπροστά της Η επιλογή της Ένωσης να μην προχωρήσει σε ένσταση κατά του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Τετάρτης, θεωρώ πως είναι λανθασμένη. Είναι πεποίθηση μου σταθερή και το ίδιο ισχυρίστηκα και το 2008, όταν αυτό έγινε σε βάρος της ΑΕΚ, πως σε περίπτωση που οι ομάδες δικαιούνται να το κάνουν, εφόσον δεν πρόκειται για παράβαση που τιμωρείται αυτόματα από τον ΚΑΠ, να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους. Όλοι θα επικαλούνται τη στάση της στην περίπτωση αυτή, οπότε μοιάζει να έχει απεμπολήσει το δικαίωμα να κάνει ένσταση. Τι θα συμβεί αν και όταν στο μέλλον το διακύβευμα μπορεί να είναι και σημαντικότερο από την 2η θέση; Σαφώς κανείς δεν θα πει ευχαριστώ στην Ένωση, την ώρα που μάλιστα υπάρχουν απόψεις πως η ΑΕΚ ενήργησε έτσι, λόγω τύψεων για το ματς του 2018. Απόψεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αλλά δεν παύουν να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος της. Αποτελεί εσφαλμένη απόφαση ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ καταδικαστεί για την πολυιδιοκτησία και ισχύσει η ποινή για την φετινή βαθμολογία, Ένα λάθος που ελπίζω να μην βρει μπροστά της στο μέλλον η Ένωση.

Δημήτρης Βέργος (GAZZETA.GR)

Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να κάνει ένσταση η ΑΕΚ. Μια τέτοια κίνηση έρχεται ενάντια στις αξίες και τα ιδανικά του κλαμπ που αποτελούν ό,τι πιο σημαντικό. Ακόμα κι αν αυτή αφορούσε τα προκριματικά του Champions League απέναντι σε εκείνους που λένε την ΑΕΚ «χάρτινη» και τους ανθρώπους της «κλέφτες». Όταν αντίθετα εκείνοι είναι που τρέχουν στα δικαστήρια για το οτιδήποτε και προσπαθούν να μετρήσουν με το «έτσι θέλω» γκολ οφσάιντ. Η εμπιστοσύνη που έχω στον Δημήτρη Μελισσανίδη με κάνει να θεωρώ πως αυτή θα είναι η σωστή απόφαση για την Ένωση. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο διχασμός στα social media. Ας σεβόμαστε τις απόψεις, αλλά ας κοιτάμε την επόμενη μέρα ενωμένοι. Τα καλύτερα άλλωστε είναι μπροστά…

Αλέξανδρος Ξενικάκης (OPEN)

Το κόστος της γενναίας απόφασης Μελισσανίδη, τη δεδομένη στιγμή φαντάζει μεγάλο, τόσο αγωνιστικά όσο και στο πρεστίζ του συλλόγου. Αντιλαμβάνομαι πως η προοπτική και μόνο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League είναι μεγάλη και ικανή να επηρεάσει το σχεδιασμού ενός ολόκληρου project. Παρόλα αυτά τη βρίσκω λιγότερο σημαντική από το κόστος που θα είχε η αντίθετη απόφαση στο ήθος και στην αξιοπρέπεια του συλλόγου. Κάποια πράγματα καλώς ή κακώς δεν μπαίνουν σε ζυγαριά. Έτσι εκτιμώ πως σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί η ορθότητα της επιλογής αυτής, και όλοι θα αντιληφθούν πως εν τέλει έγινε αυτό που έπρεπε και αρμόζει στην ιστορία και στις αξίες που πρεσβεύει αυτή η ομάδα.

Σπύρος Δαρσινός (ENWSI.GR)

Θυσία η ισορροπία για χάρη της πολιτικής Όλες οι δημοσκοπήσεις ήταν ξεκάθαρες. Οι διαδικτυακά ενεργοί φίλοι της ΑΕΚ ήταν υπέρ της ένστασης. Σε αυτούς κι εγώ, ειδικότερα την ώρα που το κεφάλι έκαιγε. Δεν χωράει αμφιβολία: ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πολλά εδώ και μερικά χρόνια, ενώ το γεγονός πως θα περάσουν δεκαετίες και αν, μέχρι ο ΑΕΚτζης να τον αντιμετωπίσει ως ίσο, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Όπως και να ‘χει τις αποφάσεις τις παίρνει άλλος. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζύγισε την κατάσταση και λειτούργησε με γνώμονα την πολιτική. Υπάρχουν θέματα που ακόμα δεν έχουν λυθεί. Αν θα δικαιωθεί, αυτό θα φανεί πολύ σύντομα. Αν δεν κάνει σημαντική στροφή στα εσωτερικά της ομάδας, αργότερα το damage control θα είναι εξαιρετικά επώδυνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X