ΑΕΚ: Αγωνία και για τα γκρουπ του Europa League! -Ολα τα δεδομένα

ΑΕΚ: Αγωνία και για τα γκρουπ του Europa League! -Ολα τα δεδομένα
Photo Credits: INTIME

Τα ευρωπαϊκά δεδομένα της νέας χρονιάς για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η ΑΕΚ γνωρίζει ουσιαστικά τι την περιμένει για τη νέα ευρωπαική χρονιά.

Προφανώς υπάρχει ο τελικός κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά καλό είναι να ξέρουμε τα της Ευρώπης για το 2020-21. Η συμμετοχή στο Europa League μοιάζει αναπόφευκτη. Μόνο αν ο ΠΑΟΚ χάσει εντός έδρας από τον Αρη και ταυτόχρονα η ΑΕΚ νικήσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο μπορεί να επιτευχθεί η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Το σενάριο δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες κυρίως λόγω της αγωνιστικής κατάστασης του Αρη. Οπότε… Europa League.

Η ΑΕΚ, ως τρίτη ομάδα των πλέι οφ θα πάρει το πρώτο και προνομιακό ελληνικό εισιτήριο για το Europa League με δύο μονούς προκριματικούς μέχρι τους ομίλους (τρίτο προκριματικό και πλέι οφ) και αναγκαιότητα για δύο σερί προκρίσεις σε δύο κολλητές Πέμπτες στις 24 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου. Τον πρώτο της αντίπαλο για τον τρίτο προκριματικό θα τον πληροφορηθεί είτε την 1η Σεπτεμβρίου και στα πλέι οφ, αν ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο, στις 18 Σεπτεμβρίου. Αν μπει στους ομίλους του Γιουρόπα η κλήρωση θα γίνει στις 2/10 στην Αθήνα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου το πρώτο ευρωπαϊκό ματς

Για την ΑΕΚ πλέον η έναρξη της νέας ευρωπαϊκής σεζόν τοποθετείται στις 24 Σεπτεμβρίου στον τρίτο προκριματικό του Europa League, 12 μέρες μετά την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League.
Με τον τελικό του Κυπέλλου στις 26 Ιουλίου αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαικές υποχρεώσεις θα αρχίσουν σχεδόν δυο μήνες μετά.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ θα μάθει στην κλήρωση αν θα είναι γηπεδούχος ή όχι στα νοκ άουτ των δυο προκριματικών που πρέπει να δώσει για να μπει στους ομίλους. Αν αποκλειστεί στον 3ο είτε στα πλει οφ τελειώνει αυτόματα σε ένα ή σε δύο μόνα ματς η ευρωπαική χρονιά. Αν είχε συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα είχε «μαξιλάρακι» συνέχειας στο Γιουρόπα.

Η κλήρωση του 3ου προκριματικού θα γίνει μαζί με εκείνη του 2ου. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα μάθει αντίπαλο που είτε θα είναι ο νικητής απο ζευγάρι του 2ου είτε ομάδα που όπως η ίδια θα έχει δικαίωμα συμμετοχής απευθείας στον 3ο προκριματικό.

Ισχυρή στον 3ο προκριματικό η ΑΕΚ

Με τους 16.500 βαθμούς στην ευρωπαική βαθμολογία, όπως και πέρυσι, αναμένεται να είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης του 3ου προκριματικού. Πέρυσι είχε αντίπαλο τον νικητή του Κραιόβα – Χόνβεντ. Επαιξε με τους Ρουμάνους τους οποίους και απέκλεισε (2-0 εκτός και 1-1 εντός). Στα πλει οφ ήταν στους αδύνατους κι έπεσε στην Τράμπζονσπορ (είχε αποκλείσει την Σπάρτα Πράγας) από την οποία αποκλείστηκε (1-3 εντός και 2-0 εκτός).

Πέρυσι ήταν οριακά στους αδύνατους των πλει οφ. Για φέτος χρειάζεται υπομονή για τη θέση της ΑΕΚ αφου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι φετινές ευρωπαικές διοργανώσεις και όλα τα πρωταθλήματα, δεν έχουν βγει οι λίστες των επόμενων ευρωπαικών συμμετοχών, ενώ πάντα δημιουργούνται ανατροπές στους πρώτους γύρους.
Αν δεν είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης των πλει οφ του Europa League (26 ομάδες, 13 ισχυροί/13 αδύνατοι) τότε ως πιθανά εμπόδια σε νοκ άουτ ματς, χωρίς κόσμο λογω κορωνοιού με άγνωστο τον γηπεδουχο, μπορεί να υπάρχουν ομάδες όπως οι Αιντχόβεν, Σπάρτα, Βόλφσμπουργκ, Σταντάρ Λιέγης, Σοσιεδάδ, Νάπολι ή Μίλαν, Μπεσίκτας ή ακόμη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λιόν!

Στις 3 Αυγούστου θα ξέρουμε την τελική λίστα συμμετοχών οπότε θα έχουμε και την τελική εικόνα. Ολα στο όριο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X