Το θέμα υπάρχει και το ξέρουν όλοι, επειδή το έβγαλε η ΑΕΚ

Το θέμα υπάρχει και το ξέρουν όλοι, επειδή το έβγαλε η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης εστιάζει σε δύο τρία σημεία, με αφορμή το ζήτημα της ένστασης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μεγάλη παγίδα πιστεύω όταν είναι να πιάσεις ένα θέμα σαν αυτό που απασχολεί σήμερα την επικαιρότητα της ΑΕΚ, αποτελεί το να αρχίσεις να ασχολείσαι με το κομμάτι της ανοησίας στις αντιδράσεις για την επιλογή της ΠΑΕ και προσωπικά του Μελισσανίδη.

Ας πούμε να αρχίσω να λέω εδώ πως είναι ανοησία να λες πως η ΑΕΚ δεν έκανε ένσταση για να μην πάρουν μπόνους οι παίκτες και ο προπονητής. Όταν η δεύτερη θέση σήμαινε ευκαιρία σε ένα ματς, με αντίπαλο όχι άπαιχτο, να εξασφαλίσεις από τέλος Αυγούστου τα εκατομμύρια του Europa League. Μιλάμε για βλακείες και με βλακείες δεν θα ασχοληθώ. Αναφέρω απλά μία από τις πολλές.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη κι ενδεχομένως έχει κι αρνητικές πτυχές.

Θέλω να εστιάσω σε δύο τρία σημεία.

Πρώτον, πολλοί απ΄όσους γκρινιάζουν, ξεχνούν πως το γεγονός πως γκρινιάζουν για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλεται στο ότι το γνωρίζουν. Και το γνωρίζουν, γιατί το αποκάλυψε η ΑΕΚ.

Πως μπορεί η ΑΕΚ να αποκάλυψε ένα θέμα, το οποίο μετά να ήθελε να το κάνει …τουμπεκί κι αυτοβούλως μάλιστα, δεν είναι κι εύκολο να το κατανοήσω.

Να θυμίσω εδώ, πως από την στιγμή που έβγαλε ο υποφαινόμενος το θέμα στον ΣΠΟΡfm 94.6, λίγο μετά τις 00.30 το βράδυ μετά τον αγώνα, ένα τέταρτο περίπου μετά ακολούθησε η πλήρης καταγραφή των γεγονότων από πλευράς της ΠΑΕ ΑΕΚ. Επίσης νομίζω πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς πως ένας ρεπόρτερ ΑΕΚ, για να βγάλει ένα τέτοιο θέμα, λογικά την πηγή των πληροφοριών του την έχει εντός ΑΕΚ. Στην οποία κάθε άλλο παρά ήθελαν να το «μασήσουν».

Χάρις τον Δημητριάδη βγήκε στην επιφάνεια το θέμα

Ο Βασίλης Δημητριάδης ήταν εκείνος που ζήτησε από τον τέταρτο διαιτητή να ελεγχθούν οι κάρτες υγείας. Δεν ήταν πρωτοβουλία του τέταρτου, όπως βγήκε προς τα έξω. Ο Βασίλης Δημητριάδης έκανε καλά την δουλειά του κι έτσι πρόκυψε το θέμα. Κι εδώ είναι και η απάντηση για τον λόγο που το θέμα δεν βγήκε σε κάποιο από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Οι ομόλογοι του Δημητριάδη σε Παναθηναϊκό και κυρίως ΟΣΦΠ, δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Και το λέω αυτό, γιατί από τον ΟΣΦΠ γίνεται σήμερα μια προσπάθεια να περάσεις προς τα έξω πως μόνο οι διαιτητές μπορούσαν να ανακαλύψουν την παράβαση. Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και οι υπεύθυνοι των ομάδων, που δουλειά τους είναι να εξασφαλίζουν πως ασκούν σωστά τα τυπικά καθήκοντα τους και οι διαιτητές, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Στον ΟΣΦΠ έχουν πέσε σε γκέλα απλά. Στην ΑΕΚ επίσης απλά δεν έπεσαν.

Το δεύτερο σημείο που θέλω να σταθώ, είναι πως η ΑΕΚ βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να πρέπει εκείνη να διαχειριστεί ένα ακόμη ολίσθημα από πλευράς ΠΑΟΚ. Αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει, δεν έπρεπε να συμβεί ποτέ κι οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός πως ο κανονισμός είναι γελοίος και απαιτεί ένσταση ή καταγγελία για να τιμωρηθεί μια παράβαση, που ο ίδιος αναδεικνύει ως ιδιαιτέρως σοβαρή.

Το τρίτο σημείο, αφορά ένα άλλο σενάριο. Πως ο ΠΑΟΚ …τσαμπουκά είπε θα παίξει, για να κάνει τον μάγκα στην ΑΕΚ και να της πει στην ουσία «αν έχεις καρύδια κάνε μου ένσταση». Είναι λογικοφανής η άποψη αυτή, εκτός κι αν έχεις άμεση εικόνα για τα γεγονότα.

Ήταν όλοι χάλια στον ΠΑΟΚ

Κι επειδή τυχαίνει να έχω, ξέρω πολύ καλά πως η κατάσταση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ εκείνη την ώρα, δεν είχε καμιά σχέση με οποιαδήποτε έννοια αυτοπεποίθησης, καθαρού μυαλού κλπ. Ήταν στα χάλια τους, θολωμένοι. Απλά τους φάνηκε χειρότερο κακό να μην παίξουν. Ενδεχομένως λανθασμένα.

Το θέμα είναι πως και στην ΑΕΚ είχαν βρεθεί μπροστά σε μια απροσδόκητη κατάσταση και προτίμησαν να μην πάρουν άμεσα απόφαση για το πως θα την διαχειριστούν. Δεν ήταν δυνατό η ΑΕΚ να καθορίσει την στάση της σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, με πολλές προεκτάσεις, μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τότε που πιστοποιήθηκε πως υπάρχει η παράβαση.

Εύκολες και προφανείς επιλογές σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν. Η ζωή θα δείξει αν πάρθηκε η καλύτερη δυνατή απόφαση με βάση τις διαθέσιμες επιλογές. Προσωπικά εκτιμώντας όλα τα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον γύρω από την ΑΕΚ, θεωρώ πως ήταν η καλύτερη από τις διαθέσιμες επιλογές. Δεν θα το κάνω και λύσσα όμως. Περιμένω να το επιβεβαιώσει και η συνέχεια.

Επιπλέον, ούτε προσωπικά ήμουν και σίγουρος τι ήθελα ακριβώς. Με την απόφαση να έχει βγει όμως, μπορώ να πω πως αισθάνομαι καλά. Η ΑΕΚ είναι από πάνω σε κάθε περίπτωση. Φεύγει από πάνω της επίσης το βάρος που έπεσε χωρίς κανένα λόγο, για μια απόφαση με πολλές ηθικές προεκτάσεις εκτός των άλλων και μένει μόνο το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Γιατί κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ είναι εκτεθειμένος. Πάρα μα πάρα πολύ.

Το να βγαίνει ο ΠΑΟΚ και να λέει όσα είπώθηκαν μέσω του Κυριάκου Κυριάκου, όταν σκεφτείς τι έχει ακριβώς έχει ειπωθεί από πλευράς ΠΑΟΚ για …ζητήματα τιμής σε σχέση με την ΑΕΚ, δείχνει αν μη τι άλλο ποιος είναι ο δικαιωμένος σε όλη αυτή την απίθανη ιστορία που στήθηκε σε βάρος της Ένωσης.

Με επίκεντρο πάλι λάθη του ΠΑΟΚ, που έπρεπε πάλι να τα πληρωσει η ΑΕΚ, με βάση την λογική του παραλόγου που υιοθέτησαν. Αυτά τελείωσαν, μπήκαν σε μια σειρά.

Σε περίπτωση ένστασης ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο…

Επίσης επειδή δεν μου αρέσει σε αυτά τα θέματα να κρύβω λόγια, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως το βασικό που με χάλαγε από το βράδυ της Κυριακής σε όλη αυτή την ιστορία, ήταν το γεγονός πως σε περίπτωση ένστασης από πλευράς ΑΕΚ, με τα δικά μου κριτήρια, ο μεγάλος κερδισμένος μακροπρόθεσμα, θα ήταν ο ΟΣΦΠ.

Δεν έχω παράπονο από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Με έχουν περάσει γενεές δεκατέσσερις. Μαζί με τον Σταμ, είχαμε την τιμητική μας. Τις χυδαιότητες που έφτασαν να αφορούν και την οικογένεια μου, δε νομίζω πως υπάρχουν και πάρα πολλοί απ΄όσους δηλώνουν εξοργισμένοι σήμερα, που να τις έχουν ζήσει.

Παρόλα αυτά, θεωρώ πως έχω την ωριμότητα να καταλαβαίνω τι είναι σοβαρό και τι αγγίζει τα όρια της γραφικότητας. Ποιο είναι το κύριο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ποια τα περιφερειακά. Ποιοί είναι ικανοί για πραγματικό κακό και ποιοι …για γιαλαντζί.

Για να το πω απλά, προτιμώ η ΑΕΚ να ξεπεράσει κάποτε την εύλογη δυσκολία που έχει στο να ανοίγει θέματα εκτός γηπέδων, λόγω ηθικών φραγμών που όλοι λίγο πολύ νιώθουμε, όχι με αφορμή τον ΠΑΟΚ, αλλά τον ΟΣΦΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X