ΠΑΟΚ: Karma is a bitch...

ΠΑΟΚ: Karma is a bitch...

Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η απίστευτη γκάφα του ΠΑΟΚ μετά μη θεωρημένα δελτία των 12 παικτών που έπαιξαν παράνομα, τόσο στο ματς με την ΑΕΚ, όσο και στα ματς από την 1η Ιουλίου, επαναφέρει στο προσκήνιο ένα σκηνικό πριν 23 χρόνια. Και όπως λέει ο λαός… έχει ο καιρός γυρίσματα.

Στις 26 Ιανουαρίου του 1997 ο Αθηναϊκός φιλοξενούσε τον Άρη στο Βύρωνα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Οι «κίτρινοι» ήταν με την πλάτη στον τοίχο και ήθελαν μόνο νίκη αλλά συνέβη το… απίστευτο!

Οι ιθύνοντες της ομάδας ξέχασαν τα δελτία των ποδοσφαιριστών στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή κι όταν το κατάλαβαν ήταν αργά! Το πούλμαν είχε αποχωρήσει από το Βύρωνα με προορισμό την Ελευσίνα για… άλλες δουλειές!

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπίκας, στον οποίο έριξαν ευθύνες οι άνθρωποι του Άρη για όσα συνέβησαν αργότερα. Ο Άρης δεν γλίτωσε την τιμωρία, μηδενίστηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ του αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί, με τους ιθύνοντες των «κίτρινων» να λένε ότι ο διαιτητής και η ΕΠΟ τους… περίμεναν στη γωνία. Την ομάδα ανέλαβε ο Γιώργος Φοιρός προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση αλλά μάταια.

Ο Άρης τερμάτισε στη 16η θέση (σ.σ. σύνολο 18) και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Λίγο πριν στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει στον συμπολίτη του την χαριστική βολή ενώ οι οπαδοί του έστησαν ένα μεγάλο πάρτι πανηγυρίζοντας απο τη μία την έξοδο του Δικεφάλου στην Ευρώπη και από την άλλη τον υποβιβασμό των κιτρινόμαυρων. Η καζούρα έφτασε για πρώτη φορά σε… άλλα επίπεδα!

Όλες αυτές τις δεκαετίες, όπου το ντέρμπι των δύο «αιωνίων» αποτελούσε ορόσημο για την αθλητική Θεσσαλονίκη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπορούν να υπερηφανεύονται για τον προημιτελικό των τενεκέδων, το ’80 στο Καυτανζόγλειο, και πολλές ακόμη στιγμές, αλλά αυτό που εμπνεύστηκαν το Μάρτιο του 1997 θα παραμείνει σημείο αναφοράς στο πέρασμα των χρόνων.

Ήταν Κυριακή 16 Μαρτίου toυ 1997. Το ντέρμπι, με διαιτητή το Γιώργο Κασναφέρη, ήταν στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής, εννιά πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, και για τους «ασπρόμαυρους» αποτέλεσε μια πρώτη τάξεως ευκαιρία για να πικάρουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς, που είχαν πάρει τις θέσεις τους στη θύρα 8 της κατάμεστης, από 35.000 θεατές, Τούμπας, όπως γράφει το sportime.

Πριν την έναρξη στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκαν κι άρχισαν να παρελαύνουν ένας… οδηγός λεωφορείου, με τους «επιβάτες» να φέρνουν σε μεγάλα χαρτόνια τα ονόματα των ποδοσφαιριστών του Άρη και να αναγράφουν τη λέξη δελτίο ενώ όλη η Τούμπα φώναζε “δεν ξέρετε που είναι τα δελτία!”.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ματς μικρό αεροπλάνο μετέφερε ένα «μήνυμα»: «Εκεί – εκεί στη Β’ Εθνική». Υπό τις επευφημίες των ΠΑΟΚτσήδων έκανε δύο τρεις βόλτες πάνω από το γήπεδο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X