Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να «σπάσει» την άμυνα του ΠΑΟΚ, καταδικαστικό 0-0 στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να «σπάσει» την άμυνα του ΠΑΟΚ, καταδικαστικό 0-0 στο ΟΑΚΑ
Photo Credits: INTIME

Ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις η ΑΕΚ, δεν είχε τρόπο να κάνει ακόμα μια μεγάλη νίκη και ο ΠΑΟΚ πήρε το βαθμό που χρειαζόταν για να πάει στο Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ονειρο ήταν και πάει. Η ΑΕΚ πήγε να κάνει το άπιαστο στη διαδικασία των play off, να ανατρέψει κάθε προγνωστικό, αλλά δεν άντεξε.

Στο πιο κρίσιμο ματς της διαδικασίας, όπου χρειαζόταν μόνο τη νίκη, η ΑΕΚ δεν είχε δυνάμεις, λύσεις και καθαρό μυαλό για να πάρει τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αμυντικά, ταμπουρώθηκε όπου χρειάστηκε και στο τέλος πήρε το βαθμό που του δίνει κατά τα φαινόμενα, το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League.

Οι επιλογές του Καρέρα ήταν περιορισμένες, με τον Ιταλό να κάνει μόνο δύο αλλαγές, η μία εκ των οποίων αναγκαστική. Η ΑΕΚ φάνηκε να προσπαθεί να ελέγξει το παιχνίδι, αναγκάστηκε να ρισκάρει από νωρίς. Ηλεγξε το παιχνίδι, είχε τις πιο σημαντικές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο να “σπάσει” την άμυνα του ΠΑΟΚ και να πάρει τη νίκη που θα της έδινε τη δυνατότητα να τα παίξει όλα για όλα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, υπάρχουν ερωτηματικά για τη φάση του Μάνταλου, που γκρεμίστηκε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα αντιπάλου, αλλά ο Μάκελι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως συμβούλεψε και το VAR. Φαίνεται πάντως, πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ πατάει τον αρχηγό της ΑΕΚ.

Η έκπληξη του Καρέρα

Ηταν φανερό, ότι ο Καρέρα δούλεψε πολύ αυτό το παιχνίδι. Ηθελε να κάνει κάποιες κινήσεις που θα αποτελούσαν έκπληξη για τον αντίπαλο προπονητή και εν τέλει αυτό ήταν σχήμα 3-4-3. Τριάδα στην άμυνα, με τον Οικονόμου μάλιστα τρίτο στόπερ δίπλα σε Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα. Σχηματισμός που «κούμπωνε» απόλυτα στον τρόπο που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ, κάνοντας σαφές πως ο Ιταλός ήθελε πρώτιστα να είναι μέσα στο παιχνίδι και να το ελέγχει.

Η ΑΕΚ κατάφερε να το πετύχει αυτό. Τα τρία στόπερ λειτουργούσαν εξαιρετικά, έστω και αν για τις ανάγκες του συστήματος, αναγκάζονταν πολλές φορές να βγαίνουν αρκετά μακριά από τα όρια της περιοχής για να παίξουν άμυνα. Με τον Κρίστισιτς σε καλή κατάσταση και τον Μάνταλο να έχει ορισμένες εντυπωσιακές εμπνεύσεις, η ΑΕΚ έδειχνε να είναι η ομάδα που πατά καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Είχε την πρώτη τελική, η δική της πίεση ψηλά απέδιδε καρπούς.

Τα στόπερ και το ζήτημα στα άκρα

Βέβαια, συνολικά η ποιότητα του παιχνιδιού κινήθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Αιτία οι πολλές διακοπές, τα αλλεπάλληλα φάουλ, στοιχεία που εμπόδισαν να υπάρξει ρυθμός και να ανοίξει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τα κέφια του Μάνταλου και οι εμπνεύσεις του αρχηγού δεν έβρισκαν τα ανάλογα τελειώματα από τους Λιβάγια και Ολιβέιρα. Σταδιακά μάλιστα, μετά το 25’, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ απειλούσε κυρίως με ρήγματα από τα άκρα. Τα ντουμπλαρίσματα δεν έβγαιναν σωστά, ο ΠΑΟΚ πατούσε με άνεση γύρω από την περιοχή του Μπάρκα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει σε τελικές προσπάθειες, κυρίως χάρη στις εξαιρετικές τοποθετήσεις των τριών στόπερ. Παράλληλα, άρχισε να χάνει μάχες η μεσαία γραμμή, με τον Μαουρίσιο να κάνει ανεβάσματα και να βάζει δύσκολα στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ.

Είσοδος Βέρντε και επιθετικό σχήμα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Καρέρα έδειξε πρόθεση να συνεχίσει με την ίδια λογική. Ωστόσο, οι ενοχλήσεις του Τσιγκρίνσκι και η αναγκαστική είσοδος του Βέρντε από νωρίς, άλλαξαν τα πράγματα. Ο Ιταλός πήγε πλέον με διάταξη 4-3-3, έχοντας τον Μάνταλο στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και παίζοντας πλέον με δύο στόπερ. Αυτή η κίνηση, φάνηκε αρκετή για να ζωντανέψει το παιχνίδι και να αρχίσει να ανοίγει και να έχει ρυθμό.

Αν και είχε προσθέσει έναν παίκτη παραπάνω στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ άρχισε να χάνει τελείως τον άξονα. Αίφνης, ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά και έβρισκε χώρους για τελικές γύρω από την περιοχή του Μπάρκα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, δεν είχε κυκλοφορία και καθαρό μυαλό. Σταδιακά πάντως, ο Μάνταλος άρχισε να παίρνει ξανά πρωτοβουλίες, να κρατά και να μοιράζει την μπάλα και έτσι η ΑΕΚ ισορρόπησε ξανά το παιχνίδι.

Τελευταία ζαριά με τον Αραούχο

Το ματς ήταν ανοιχτό. Η ΑΕΚ είχε τις πιο καλές ευκαιρίες, με το σουτ του Βέρντε στο 61’ να ξεχωρίζει και έψαχνε πλέον το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Στο τελευταίο 15λεπτο, ο Καρέρα τα έπαιξε πλέον όλα για όλα. Εριξε στο γήπεδο και τον Αραούχο, παίζοντας με κλασικό 4-4-2 που είχε τον Αργεντινό δίπλα στον Ολιβέιρα και τον Μάνταλο δεύτερο κεντρικό χαφ στο πλευρό του Κρίστισιτς. Αλλά εκεί φάνηκε πως πλέον δεν υπήρχαν πολλές δυνάμεις και άρα καθαρό μυαλό.

Το ματς είχε χαρακτήρα ροκ, με τις άμυνες να έχουν ανοίξει και να υπάρχουν χώροι για να δημιουργηθούν ρήγματα. Η ΑΕΚ έψαξε τις περιπτώσεις της, φορτώνοντας την περιοχή και ψάχνοντας λύσεις από στατικές φάσεις που κέρδιζε γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟΚ, που βρισκόταν μόνιμα σε θέση άμυνας και βρήκε δοκάρι στη μοναδική στιγμή που πέρασε τη σέντρα. Οσο και αν έψαχνε πάντως, η ΑΕΚ δεν βρήκε το γκολ και έμεινε στο 0-0.

AEK-ΠΑΟΚ 0-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-4-3): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (48’ Βέρντε), Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες (76’ Αραούχο), Κρίστισιτς, Λόπες, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα, 3-4-3): Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Μαουρίσιο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (74’ Λημνιός), Τζόλης (74’ Στοχ), Ακπομ (66’ Σφιντέρσκι)

Ο Μάκελι έδωσε κάρτα στον Μιχαηλίδη (90’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X