Γιατί είναι τόσο ακριβά τα πούρα από την Κούβα (VIDEO)

Γιατί είναι τόσο ακριβά τα πούρα από την Κούβα (VIDEO)

Ένα κουτί με καλής ποιότητας πούρα Κούβας μπορεί να κοστίσει μερικές χιλιάδες δολάρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα κουτί με καλής ποιότητας πούρα Κούβας μπορεί να κοστίσει μερικές χιλιάδες δολάρια, καθώς -κάθε τυλιγμένο στο χέρι- πούρο απαιτεί περί τις 500 κινήσεις για να φτάσει στον καταναλωτή.

Για περισσότερα από 200 χρόνια, η κουλτούρα παρασκευής πούρων στην Κούβα φαίνεται να μην έχει αλλάξει – σχεδόν – καθόλου.

Σε μία διαδικασία που απαιτεί περίπου ένα χρόνο, από την ωρίμανση των φύλλων, τη συγκομιδή, την αποξήρανση, μέχρι το προσεκτικό τύλιγμα του διάσημου πούρου, κάθε φύλλο ταμπάκο υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους για να διασφαλιστεί πως πληρεί τις υψηλές προϋποθέσεις. Μάλιστα, οι παραγωγοί ταμπάκο της χώρας υποστηρίζουν πως ο σημαντικότερος παράγοντας που διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των πούρων είναι το έδαφος της περιοχής, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οποίου δίνουν στα φύλλα, τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα.

Τέσσερις παράγοντες που κάνουν τα πούρα Habanos να ξεχωρίζουν

Σύμφωνα με τον Ρίτσι Μόριν Ρίκο, εκπρόσωπο της εταιρείας παραγωγής πούρων La Triada, «4 χαρακτηριστικά δίνουν στα πούρα Κούβας τον χαρακτηρισμό των καλύτερων του κόσμου. Το έδαφος στο οποίο παράγονται, το κλίμα της περιοχής, η χειρωνακτική εργασία για τη συγκομιδή και την παραγωγή και η ποικιλία του μαύρου ταμπάκο που χρησιμοποιείται», ενώ προσθέτει «ξέρω πως πολλές φορές έχουν επιχειρήσει να πάρουν το σπόρο και την τεχνογνωσία, όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν την ίδια ποιότητα στο τελικό προϊόν».

Όμως, σύμφωνα με το Business Insider, τα τελευταία 25 χρόνια, τα πούρα που παράγονται σε άλλες «γειτονικές» περιοχές, όπως η Καραϊβική και η Κεντρική Αμερική, έχουν φτάσει να θεωρούνται «ισάξια» με τα πούρα που κατασκευάζονται στην Κούβα, τόσο στη ποιότητα, όσο και στο κόστος!

Παράλληλα, είναι αρκετοί οι «γνώστες» των πούρων που υποστηρίζουν πως τα πούρα που προέρχονται από χώρες όπως η Νικαράγκουα και η Δομινικανή Δημοκρατία (οι οποίες έχουν και το προσωνύμιο ‘νέος κόσμος’ στον κλάδο), έχουν κατακτήσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X