Ο Χάμιλτον έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ νικών του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο Χάμιλτον έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ νικών του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο Λιούις Χάμιλτον θα έχει ήδη στην Ουγγαρία την ευκαιρία να ισοφαρίσει ακόμη ένα σημαντικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Λιούις Χάμιλτον θα έχει ήδη στην Ουγγαρία την ευκαιρία να ισοφαρίσει ακόμη ένα σημαντικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ θεωρητικά μπορεί να υποσκελίσει σε νίκες τον Γερμανό τον Σεπτέμβριο στο Γκραν Πρι Τοσκάνης στο Μουτζέλο της Ιταλίας!

Την υπ’ αριθμόν 85 νίκη του στη Formula 1 πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον με τον θρίαμβό του στο Γκραν Πρι Στυρίας. Ετσι υπολείπεται πλέον μόνον έξι νικών απέναντι στο ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, που έχει κατακτήσει συνολικά 91 στη διάρκεια της καριέρας του. Αν νικήσει ο Βρετανός σε όλους τους προσεχείς αγώνες, θα μπορούσε να ισοφαρίσει τον Σούμι στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ιταλικό Γκραν Πρι στην πίστα της Μόντσα και να προσπεράσει τον Γερμανό στο Γκραν Πρι Τοσκάνης, που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου στο Μουτζέλο.

Πολύ κοντά και στο ρεκόρ βάθρων

Ωστόσο ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 μπορεί να ισοφαρίσει ήδη την επόμενη Κυριακή στην Ουγγαρία άλλο ένα ρεκόρ του «Σούμι». Ο τελευταίος κατέχει ακόμη το ρεκόρ νικών στον ίδιο αγώνα με οκτώ πρώτες θέσεις στο Γκραν Πρι Γαλλίας. Ο Χάμιλτον έχει ανέβει ήδη επτά φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Γκραν Πρι Ουγγαρίας και έχει τη δυνατότητα να το κάνει για όγδοη φορά και να μοιραστεί πλέον το συγκεκριμένο ρεκόρ με τον Σουμάχερ. Ο 35χρονος έχει τερματίσει επτά φορές πρώτος και στο Γκραν Πρι Καναδά, όμως θεωρείται απίθανο να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει εκεί το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, επειδή φαίνεται ότι μάλλον δεν θα γίνει ο συγκεκριμένος αγώνας εφέτος.

Στο Γκραν Πρι Ισπανίας θα μπορούσε επίσης να ισοφαρίσει ο Βρετανός το ρεκόρ των 155 πλασαρισμάτων στο βάθρο, που κατέχει μέχρι στιγμής –ποιος άλλος;- ο Μίκαελ Σουμάχερ. Στη Στυρία συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον 151 αγώνες, όπου έχει τερματίσει στην πρώτη τριάδα και φαίνεται ότι ούτε αυτό το ρεκόρ του Σούμι θα αντέξει πολύ, καθώς ο οδηγός της Mercedes διακρίνεται εκτός των άλλων και για την καταπληκτική του σταθερότητα. Εδώ να πούμε ότι η νίκη στη Στυρία της Αυστρίας ήταν η 104η για την ομάδα της Mercedes και η 190η της ως κατασκευάστρια κινητήρων στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η γρουσούζικη 13η θέση

Στο Γκραν Πρι Στυρίας σημείωσε ο Κάρλος Σάινθ, που ξεκίνησε τρίτος, τον ταχύτερο γύρο για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1 και έλαβε το ειδικό μπόνους του ενός βαθμού. Ο Ισπανός έγινε έτσι ο 134ος οδηγός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, ενώ στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην ίδια πίστα του Σπίλμπεργκ είχε κάνει το ίδιο ο έτερος πιλότος της McLaren, Λάντο Νόρις. Η McLaren βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής αιώνιας λίστας της Formula 1 με συνολικά 157 ταχύτερους γύρους σε Γκραν Πρι πίσω από τη Ferrari με 254.

O Σάινθ είχε ξεκινήσει τρίτος στο Γκραν Πρι Στυρίας, όπου πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εγκατέλειψε για όγδοη φορά ήδη στον πρώτο γύρο. Μέχρι τώρα υπάρχει μόνον οδηγός της Formula 1 σε ενεργό δράση που έχει εγκαταλείψει περισσότερες φορές στην αρχή ενός αγώνα λόγω συγκρούσεων κατά την εκκίνηση και αυτός είναι ο Κίμι Ράικονεν με 11 τέτοια περιστατικά. Η διπλή εγκατάλειψη των Ferrari στο Γκραν Πρι Στυρίας ήταν η πρώτη μετά το Γκραν Πρι Βραζιλίας του 2019, οπότε είχαν συγκρουστεί και πάλι μεταξύ τους οι Φέτελ και Λεκλέρ!

Η 13η θέση θεωρείται γρουσούζικη, όμως έχει εξελιχθεί σε συνηθισμένο αποτέλεσμα για τον Γκροσιάν. Στη Στυρία τερμάτισε ο Ρομέιν Γκροσιάν 13ος και κατέχει πλέον το σχετικό αρνητικό ρεκόρ με συνολικά 17 τέτοια πλασαρίσματα. Πίσω από αυτόν ακολουθούν ο Γιάρνο Τρούλι που έχει ολοκληρώσει 14 φορές ένα Γκραν Πρι ως 13ος και ο Αντριαν Σούτιλ με 13 φορές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X