Πουλάν... τρέλα οι δικηγόροι Ολυμπιακού-Μαρινάκη: «Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο βρισκόμαστε εδώ»

Πουλάν... τρέλα οι δικηγόροι Ολυμπιακού-Μαρινάκη: «Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο βρισκόμαστε εδώ»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κατηγορίες υποβιβασμού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τους οποίους υπάρχει εισήγηση για ισόβιο αποκλεισμό και υποβιβασμό αντίστοιχα, ξεκίνησαν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ οι απολογίες όσων ελέγχονται πειθαρχικά για αλλοίωση αποτελεσμάτων, βάσει του βουλεύματος για την υπόθεση της «συμμορίας».

Αρχικά, η συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ευαγγελία Παναγιώτου, ανέφερε τα εξής κατά την αγόρευσή της:

«Το συμπέρασμα που βγαίνει αδιαμφισβήτητα είναι ότι αν θεωρούσαμε ότι υπήρχαν ψήγματα κατηγορίας στην προδικασία, στην ακροαματική διαδικασία κατερρίφθησαν και αυτά.

Για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος δεν γίνεται καμία αναφορά σε Ολυμπιακό ή Μαρινάκη, από οποιονδήποτε. Ο Εμίλιο Γκαρσία, της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, είπε: Δεν μπορεί να ληφθεί καν υπόψη ο περιοριστικός όρος.

Ο Φύσσας ήρθε και είπε: Δεν μίλησα ποτέ για τον Ολυμπιακό. Δεν μίλησα ποτέ για χειραγώγηση. Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, για ποιο λόγο είμαστε εδώ.

Το υπόλοιπο υλικό είναι διηγηματικού χαρακτήρα. Είναι δημοσιεύματα, ανακοινώσεις, δηλώσεις κλπ, που τα παίρνουν οι μάρτυρες παραμάσχαλα και πάνε και καταθέτουν. Πέρα από κρίσεις, αισθήσεις και εντυπώσεις, τίποτε άλλο δεν εισέφεραν οι μάρτυρες.

Ο κ. Μελισσανίδης, τίποτα δεν είπε. Δεν αναφέρθηκε σε πραγματικά περιστατικά, όπως και στο ποινικό δικαστήριο.

Ο κ. Αλαφούζος, γενικόλογες δηλώσεις ότι κάτι συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κατηγορία δεν έχουμε.

Και για το Χίλτον, όλοι οι μάρτυρες, και ο Χρήστος Σάββας, είπαν ότι τίποτα επιλήψιμο δεν υπήρξε. Αν είναι να φέρουμε εδώ όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία.

Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτή τη διαδικασία. Συρθήκαμε εδώ από αντιζηλίες, αντεκδικήσεις, από δημοσιεύματα και εντυπώσεις».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Χατζησαββάογλου, που αναφέρθηκε κυρίως στο νομικό θέμα του βαθμού απόδειξης που απαιτείται στην αθλητική δικαιοσύνη.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πραγματικό περιστατικό που να αναφέρθηκε από τους μάρτυρες. Όλοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να αποτελεί έστω ένδειξη χειραγώγησης. Αιτούμαστε την απαλλαγή μας».

Τέλος, για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, αγόρευσε ο δικηγόρος Βασίλης Δημακόπουλος:

«Το διαιτητικό λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού. Το είπε και το CAS το 2015 στον Παναθηναϊκό. Τα διαιτητικά σφάλματα με δόλο είναι παράγωγα της συμφωνίας που προϋπήρξε για χειραγώγηση του αγώνα. Εδώ αντιστρέψαμε τα πράγματα.

Οι Μπριάκος, Δούρος, Κουρίδης, Σαρρής είχαν ήδη αποχωρήσει από αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου στο επίδικο διάστημα, που εξετάζουμε σήμερα εδώ. Δηλαδή η μισή υποτιθέμενη συμμορία, είχε φύγει από το ποδόσφαιρο. Ο Χιου Ντάλας επέλεξε τον Σπάθα για να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό; Σε ματς που ήρθε 0-0;

Κάποιος που έχει εθιστεί στον καταγγελτικό λόγο, δεν είναι φιλαλήθης. Δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Ο κ. Αλαφούζος δεν εισέφερε το ελάχιστο στοιχείο. Ο κ. Βελλής έχει αμετακλήτως κηρυχθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή είχε πει για τους δανεικούς του Ολυμπιακού. Δεν θυμάμαι ούτε έναν μάρτυρα να εισφέρει κάτι στη διαδικασία.

Πρέπει να καταλήξετε σε απαλλακτική κρίση, τόσο για τον κ. Μαρινάκη, όσο και για την ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Πηγή: SportFm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X