Σπάθας στην Επιτροπής Δεοντολογίας: «Δεν είχα κανένα λόγο να βοηθήσω ομάδες και να μπω σε οποιαδήποτε συμμορία»

Σπάθας στην Επιτροπής Δεοντολογίας: «Δεν είχα κανένα λόγο να βοηθήσω ομάδες και να μπω σε οποιαδήποτε συμμορία»
Photo Credits: INTIME

Όσα υποστήριξε ο Ηλίας Σπάθας κατά την απολογία του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Aυτοπροσώπως ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ απολογήθηκε την Τρίτη (14/7) ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηλίας Σπάθας, που κατηγορείται για αθέμιτη αλλοίωση του αποτελέσματος στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2014.

Ο Πειραιώτης ρέφερι δήλωσε αθώος και ζήτησε να αντιμετωπιστεί δίκαια, ενώ εκτόξευσε βολές κατά του Γιάννη Αλαφούζου.

Μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Σπάθας ανέφερε:

«Δεν είχα κανένα λόγο να βοηθήσω ομάδες, να χειραγωγήσω, να μπω σε οποιαδήποτε ομάδα ή συμμορία. Το 2012 ήμουν ήδη ένας από τους κορυφαίους διαιτητές, ήδη 4 χρόνια διεθνής και δύο φορές πρώτος στις βαθμολογίες.

Μόνο η κατάθεση του κ. Αλαφούζου υπάρχει για μένα. Προσωπικές κρίσεις για λάθη που έκανα σε κάποιον αγώνα. Κανένα άλλο στοιχείο δεν έχω σε γνώση μου.

Στους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τα οποία σφύριξα τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ίδια. Οι τελευταίοι μου αγώνες του Ολυμπιακού ήταν Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0 και Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1.

Το 2014 ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη στον κ. Αλαφούζο για δηλώσεις εναντίον μου. Τιμωρήθηκε με πρόστιμο. Λίγο μετά καταθέτει στον ανακριτή και λέει για μένα. Θεωρώ ότι εκείνη τη στιγμή έχει ένα μίσος προς το πρόσωπό μου, επειδή είχε τιμωρηθεί.

Η αντιμετώπιση που έχει ο Έλληνας διαιτητής είναι τα δημοσιεύματα που σας προσκομίζω, που με χρεώνουν στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ, ανάλογα που πρόσκειται η κάθε εφημερίδα.

Το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 ήταν ένας δύσκολος αγώνας με μεγάλη πίεση. Θεωρώ ότι ήρθε ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Μου χρεώθηκαν κάποια οφσάιντ που δεν έχω ευθύνη, ενώ έδειξα μια δεύτερη κίτρινη για θέατρο, γιατί το θέατρο είναι κίτρινη. Ο κανονισμός είναι σαφής. Ενάμιση μέτρο απόσταση από τον αντίπαλο είχε και ήθελε να ξεγελάσει τον διαιτητή.

Το 2017, πάλι σε αγώνα Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0, με διαιτητή τον Κύζα, απέβαλε πάλι τον ποδοσφαιριστή Μάσα για θέατρο. Τον ίδιο που είχα αποβάλει κι εγώ. Αυτό αποδεικνύει το πώς παίζει αυτός ο ποδοσφαιριστής.

Ψευδώς έγραψαν οι εφημερίδες ότι ο Χιου Ντάλας έκανε τόσο υποτιμητικά σχόλια για μένα. Το είπε και στον ανακριτή».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς θεωρείτε ότι πήρατε σωστές αποφάσεις στον αγώνα, αλλά ο Χιου Ντάλας είχε διαφορετική άποψη.

ΣΠΑΘΑΣ: Ποιος ο λόγος να βοηθήσω κάποια ομάδα; Είμαι οικονομικά ανεξάρτητος πριν μπω στη διαιτησία. Είμαι εργολάβος οικοδομών και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών ομάδων.

Θέλω να αντιμετωπιστώ δίκαια και να λάβετε υπόψη τα πραγματικά γεγονότα που σας ανέφερα».

πηγή sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X