Hurriyet: «Θα καλυφθούν οι αγιογραφίες στην Αγιά Σοφιά»

Hurriyet: «Θα καλυφθούν οι αγιογραφίες στην Αγιά Σοφιά»

Η ντροπή δεν έχει όριο στην Τουρκία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρά την διεθνή κατακραυγή, η Τουρκία δείχνει έτοιμη να προχωρήσει στα σχέδιά της για την Αγιά Σοφιά μετά την απόφαση που ανάβει πράσινο φως για την μετατροπή της σε τζαμί.

Η Hurriyet μάλιστα, στο φύλλο του Σαββάτου, αποκαλύπτει και κάποιες από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτή που μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την δυσαρέσκεια που υπάρχει παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες.

Αυτό σημαίνει ότι και οι επισκέπτες πλέον στην Αγία Σοφία, θα πρέπει για να μπούνε στο ναό να βγάζουν τα παπούτσια τους. Το κλίμα για την εξέλιξη αυτή πάντως, είναι πανηγυρικό και στις υπόλοιπες εφημερίδες στην γειτονική χώρα.

Η Yeni Safak μιλά για «ανάσταση» της Αγίας Σοφίας, η Turkiye να αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της: «Έληξε το βάσανο του τζαμιού της Αγίας Σοφίας. Έσπασαν οι αλυσίδες των 86 ετών», ενώ η Sabah είχε τίτλο: «Έληξε η νοσταλγία για την Αγία Σοφία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X