Κάνιε Γουέστ: Ποιός είναι και πως κατάφερε να φτιάξει μια περιουσία 3 δισ. δολάρια;

Κάνιε Γουέστ: Ποιός είναι και πως κατάφερε να φτιάξει μια περιουσία 3 δισ. δολάρια;

O Kanye West αιφνιδίασε τους πάντες όταν μια εβδομάδα πριν ανακοίνωσε ότι πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O Kanye West αιφνιδίασε τους πάντες όταν μια εβδομάδα πριν ανακοίνωσε ότι πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Μπορεί για κάποιους να ήταν αναμενόμενο αφού και παλαιότερα ο γνωστός ράπερ είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να θέσει υποψηφιότητα παρόλα αυτά η κίνησή του αυτή λίγους μήνες πριν τις εκλογές και εν μέσω ενός αναβρασμού που υπάρχει στην Αμερική κίνησε υποψίες.

Αρχικά υπήρξε η ιδέα ότι θέτοντας τον εαυτό του ως υποψήφιο θα κατάφερνε να μειώσει περισσότερο τους ψήφους που θα κέρδιζε ο Trump με αποτέλεσμα ο νυν πρόεδρος να μην επανεκλεγεί. Το Twitter όμως είχε άλλη άποψη…

Πολλοί κατηγόρησαν τον Kanye West ότι είναι ουσιαστικά ένα πιόνι του Trump και ότι με την υποψηφιότητά του διασπάει τις ψήφους των μαύρων με αποτέλεσμα να βλάψει την υποψηφιότητα του Joe Biden o οποίος μετά την κρίση του κορωνοϊού και τα γεγονότα που ξεκίνησαν το Black Lives Matter βρίσκεται μπροστά στα προγνωστικά.

Το Twitter μάλιστα θυμήθηκε την «φιλία» του Kanye με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Trump, την εμφάνισή του με το καπέλο το οποίο έγραφε το slogan «Make America Great Again», την υποστήριξη του ράπερ στον πρόεδρο το 2018, την συνάντηση στο Oval Office όπως και κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Kanye στις οποίες είχε αναφέρει ότι η δουλεία που κράτησε για 400 χρόνια ήταν επιλογή.

Ο Kanye φυσικά απολογήθηκε για τα όσα είπε και για όσους πλήγωσε με το σχόλιό του και σημείωσε ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι τα χρόνια ήταν πάρα πολλά και ενώ είχαν την δύναμη (σε αριθμούς) να αντισταθούν και να ελευθερωθούν δεν το έκαναν επειδή το μυαλό τους ήταν σκλαβωμένο τονίζοντας ακόμα ότι δεν πρέπει να περάσουν άλλα 400 χρόνια για να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Μετά και την συνάντησή του Kanye με τον Trump στο Oval Office ο ίδιος δήλωσε ότι κατάλαβε ότι τον χρησιμοποίησαν για να διαδοθούν μηνύματα στα οποία δεν πιστεύει και ότι αποστασιοποιείται από τα πολιτικά πράγματα για να γίνει πιο δημιουργικός.

Σε συνέντευξή του την οποία δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες το Forbes ανέφερε ότι ασθένησε με κορωνοϊό και μίλησε έντονα για τα εμβόλια τα οποία δεν εμπιστεύεται στηρίζοντας τις απόψεις του σε διάφορες θεωρίες συνομωσίας θα λέγαμε. «όταν λένε πως ο τρόπος για να αντιμετωπισθεί η Covid είναι ένα εμβόλιο, είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός… Αυτό είναι το σημάδι του θηρίου. Θέλουν να βάλουν ‘τσιπάκια’ μέσα μας , θέλουν να κάνουν κάθε είδους πράγματα, για να μας κάνουν να μην μπορούμε να περάσουμε τις πύλες του παράδεισου». Ναι, και μάλιστα διάφορα tabloids αναφέρονται σε άλλο ένα bipolar επεισόδιο του ραπερ.

Ποιος είναι όμως ο Kanye West και πως κατάφερε να φτιάξει μια περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια;

O 43χρονος Kanye West γεννήθηκε στην Ατλάντα το 1977 αλλά μεγάλωσε στο Σικάγο. Ήταν στο καλλιτεχνικό σχολείο Polaris Art Highschool και στην συνέχεια σπούδασε στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Σικάγο και στην Αμερικανική ακαδημία Τέχνης. Το 2000 άρχισε να εργάζεται για την Roc-A-Fella Records. Στα χρόνια της καριέρας του έχει καταφέρει να κερδίσει 21 βραβεία Grammy ενώ είχε 69 υποψηφιότητες.

Το 2014 παντρεύτηκε την γνωστή τηλεπερσόνα Kim Kardashian ενώ μαζί έχουν αποκτήσει 4 παιδιά. Μάλιστα ο Kanye δήλωσε ότι θα ήθελε πολλά περισσότερα παιδιά.

Η περιουσία του εκτιμάται στα 1,3 δισεκατομμύρια. Η καριέρα του στην μουσική είναι πολύ μεγάλη και είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ραπερ και ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος celebrity. Το 2019 κέρδισε περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλα αυτά τα περισσότερα χρήματα σύμφωνα με το Forbes τα έχει κερδίσει από το brand του Yeezy. Το Yeezy σε συνεργασία με την Adidas πουλάει streetwear ρούχα και παπούτσια και σύμφωνα με την Bank of America το 2019 εκτιμήθηκε σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 είχε περάσει από μια αρκετά δύσκολη περίοδο στην οποία όπως αποκάλυψέ μέσα από το Twitter είχε χρέος ύψους 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα ζήτησε από τον ιδρυτή του Facebook να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις ιδέες του.

Δεν είναι μόνο το brand και η μουσική αλλά και τα ακίνητα τα οποία διαθέτει ο Kanye με την οικογένειά του. Η συνολική τους αξία ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια δολάρια μαζί με το αρχοντικό στο Hidden Hills της Καλιφόρνια. Εκεί αγόρασαν μια μεγάλη έκταση αξίας 2,975 εκατομμυτίων δολαρίων.

Το πρώην διαμέρισμά του στο Soho αγοράστηκε για 4,7 εκατομμύρια δολάρια. Αγόρασε δύο ράντσο στο Γουαϊόμινγκ αξίας 14 και 14,5 εκατομμύρια δολάρια.

Είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «Θέλω να είμαι ό,τι ήταν ο Howard Hughes για τα αεροσκάφη και ο Henry Ford για τα αυτοκίνητα»
Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει μια μεγάλη συλλογή από υπερπολυτελή αμάξια τα οποία αλλάζει συνεχώς και κοστίζουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το κάθε ένα. Όπως αναφέρει η Forbes μάλιστα ένα από τα οχήματά του έχει αξία 3.845.162 δολαρίων.

Η σύζυγός του Kim Kardashian έχει μια περιουσία που φτάνει τα 900 εκατομμύρια ωστόσο ο Kanye έχει πάντα τον τρόπο να την εκπλήσσει με τα ακριβά του δώρα.

Το δακτυλίδι των αρραβώνων τους κόστιζε 14,5 εκατομμύρια. Το 2018 της έκανε δώρο ένα Mercedes Jeep αξίας 240.000 και το 2019 της αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Μαιάμι αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η επόμενη τεράστια κίνησή του η οποία έγινε πρόσφατα είναι η συνεργασία του brand του Yeezy με την Gap η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

Τα τελευταία χρόνια έχει στέψει πολύ από την προσοχή του και την ενέργειά του στην διοργάνωση πνευματικών συγκεντρώσεων γνωστές και ως «Sunday Service» στις οποίες ο Kanye μαζί με πολυμελή χορωδία τραγουδάνε γνωστές μελωδίες σε μια πιο gospel version.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X