Κώστας Νεστορίδης: «Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 100 γκολ στην Α' Εθνική»

Κώστας Νεστορίδης: «Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 100 γκολ στην Α' Εθνική»
Photo Credits: INTIME

Το εξαιρετικό λεύκωμα 60 χρόνια Α' Εθνικής έχει ειδικό αφιέρωμα στον θρύλο της ΑΕΚ, Κώστα Νεστορίδη και τα επιτεύγματά του.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και σαν τον Κώστα Νεστορίδη, κανένας δεν θα βγει.

Παρότι ήταν ήδη 30 ετών στην έναρξη της Α΄Εθνικής τη σεζόν 1959/1960, ο Κώστας Νεστορίδης άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του. Τέσσερα χρόνια στην σειρά πρώτος σκόρερ και με εκπληκτικά στατιστικά και ποσοστά, με το ένστικτο του «killer» επιθετικού να τον ξεχωρίζει.

Στις 24 Μαρτίου 1963 η ΑΕΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα και ο Κώστας Νεστορίδης έχει βάλει ήδη στο πρωτάθλημα 99 γκολ σε 106 αγώνες από το 1959 που ξεκίνησε η Α’ Εθνική. Ο Απόλλων όμως ξεκινάει εντυπωσιακά και σε μισή ώρα προηγείται ήδη 3-0 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Νεστορίδης καταφέρνει να ισοφαρίσει, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή, καθώς η ΑΕΚ θα επικρατήσει τελικά με 4-3, με δικό του χατ τρικ.

Ωστόσο το πρώτο του γκολ στο ματς αυτό ήταν και το 100ο που πετύχαινε στην Α’ Εθνική, ιδρύοντας ένα ξεχωριστό κλαμπ με ποδοσφαιριστές, που έμελλε να πιάσουν τριψήφιο αριθμό γκολ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Ένα κλαμπ που σε 60 χρόνια έκανε μέλη του 30 ποδοσφαιριστές, με τέσσερις μόλις από αυτούς να έχουν ξεπεράσει και τα 200 γκολ. Ο «Νέστορας» όπως τον αποκαλούσαν είναι 14ος στην κατάταξη, αλλά αν είχε περάσει όλη του την καριέρα στην Α’ Εθνική, ίσως να είχε περισσότερα από 300 γκολ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X