Σαν σήμερα: Η Ιταλία το Μουντιάλ 2006, ο Ζιντάν την κουτουλιά του αιώνα

Σαν σήμερα: Η Ιταλία το Μουντιάλ 2006, ο Ζιντάν την κουτουλιά του αιώνα
Photo Credits: INTIME

Οι Ιταλοί κατακτούν το Μουντιάλ του 2006 και ο Ζινεντίν Ζιντάν τελειώνει την καριέρα του κουτουλώντας τον Ματεράτσι.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το καλοκαίρι του 2006 θα μείνει για πάντα αξέχαστο στους Ιταλούς. Με το ιταλικό ποδόσφαιρο να «δονείται» από το σκάνδαλο «Calciopoli», λίγοι έδιναν ρεαλιστικές πιθανότητες να διεκδικήσει η «Σκουάντρα Ατζούρα» το Μουντιάλ 2006.

Στα γήπεδα της Γερμανίας γράφτηκε μια ιδιαίτερη ιστορία για τους Ιταλούς με το φινάλε να περιέχει το «νέκταρ» της κατάκτησης της κορυφής του κόσμου. Οι Ιταλοί, αφού αρχικά προκρίθηκαν ως πρώτοι στον πέμπτο όμιλο αφήνοντας δεύτερη την Γκάνα (εκτός συνέχειας έμειναν η Τσεχία και οι Η.Π.Α) συνάντησαν στη φάση των 16 την μαχητική και ποιοτική Αυστραλία των Βίντουκα, Μπρεσιάνο, Κέιχιλ. Η αποβολή του Ματεράστσι στο 50′ έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για τους Ιταλούς με το 0-0 να παραμένει μέχρι τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Εκεί ήρθε η φάση του αγώνα, με τους τον Γκρόσο να κερδίζει πέναλτι για την Ιταλία λίγο πριν οδηγηθούν οι 2 ομάδες στην παράταση! Ο Φραντσέσκο Τότι σημάδεψε σωστά και με αυτό το χρυσό γκολ η ομάδα του Φραντσέσκο Λίπι προχώρησε στα προημιτελικά για να αντιμετωπίσει τους Ουκρανούς.

Τα νοκ-αουτ πάντα ταίριαζαν στους Ιταλούς. Εφόσον κατάφερναν να περάσουν από τον όμιλο, σε ότι κατάσταση κι αν βρίσκονταν, ήταν πάντα ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Σε ένα καλοκαίρι με το «Calciopoli» να συζητιέται σε όλη την υφήλιο, η Ιταλία έμοιαζε σαν ένας πληγωμένος «γίγαντας». Φτάνοντας στους «8» όλοι κατάλαβαν ότι οι Ιταλοί θα μείνουν ανεπηρέαστοι από το σκάνδαλο και θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση της κούπας. Η πρόκριση απέναντι στους Ουκρανούς ήρθε με το εμφατικό 3-0 (Ζαμπρότα 6′, Λούκα Τόνι 59′, 69′).

Και στο τέλος κερδίζουν οι… Ιταλοί!

Φτάνοντας στον ημιτελικό, η Ιταλία συνάντησε την διοργανώτρια Γερμανία. Μια μεγάλη μάχη για γερά νεύρα διαδραματίστηκε στο Ντόρτμουντ με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Οι Γερμανοί προερχόμενοι από την πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στους Αργεντινούς στα προημιτελικά, ήθελαν να γιορτάσουν άλλη μια μεγαλειώδη πρόκριση μπροστά στο κοινό τους. Η κανονική διάρκει του αγώνα και η παράταση κυλούσαν δίχως γκολ, μέχρι να φτάσουμε στο δραματικό φινάλε. ΣΤο 119′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντελ Πιέρο, ήρθε η πρώτη απομάκρυνση με την μπάλα να φτάνει στον Αντρέα Πίρλο στα όρια της περιοχής. Μια μαεστρική πάσα του Πίρλο στον Γκρόσο έδωσε το περιθώριο στον αριστερό μπακ της Ιταλίας να σουτάρει με ασύλληπτο τρόπο και να στείλει τους Γερμανούς στο καναβάτσο. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 121′ στέλνοντας τους Ιταλούς στα ουράνια.

Η κουτουλιά του Ζιντάν χαράχτηκε στις μνήμες όλων

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε σαν σήμερα πριν 14 χρόνια. Ιταλία εναντίον Γαλλίας, μια ευρωπαϊκή μονομαχία με «ιερά τέρατα» στον αγωνιστικό χώρο του Βερολίνου. Ο τελευταίος αγώνας του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ένα έξτρα γεγονός για να παρακολουθήσει κάποιος αυτόν το μεγάλο τελικό. Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους Γάλλους, με τον Ζιντάν να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι μόλις στο 7ο λεπτό πλασάροντας ιδανικά τον Μπουφόν. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» αντέδρασα γρήγορα φτάνοντας στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ματεράτσι στο 19′. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Στο 109′ της παράτασης έγινε η φάση που έχει μείνει αξέχαστη σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο, με τον Ζινεντίν Ζιντάν μοιραίο πρωταγωνιστή. Ο Ματεράτσι έκανε το λάθος να προσβάλλει τον Ζιντάν με χυδαίο τρόπο, με τον Γαλλοαλγερινό εκτός εαυτού να απαντάει με κουτουλιά στο στήθος. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ζιζού αντίκτρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας τους «Τρικολόρ» με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του τελικού. Η παράταση έμεινε στο 1-1 και η διαδικασία των πέναλτι έμελλε να κρίνει τον μεγάλο νικητή.

Οι Ιταλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές με τη σφραγίδα του Γκρόσο

Η «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι βρήκε νικητές τους Ιταλούς! Ο Τρεζεγκέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο δεύτερο πέναλτι των Γάλλων, οι Ιταλοί ευστοχούσαν σε όλα, κι έφτασε η στιγμή της τελευταίας εκτέλεσης για τον Γκρόσο. Ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι εκεί που έμοιαζαν όλα χαμένα απέναντι στην Αυστραλία και «σκότωσε» τους Γερμανούς στον ημιτελικό, ήταν έτοιμος να χαρίσει το Μουντιάλ στη χώρα του. Ο Γκρόσο εκτέλεσε υποδειγματικά νικώντας τον Φαμπιάν Μπαρτέζ και έδωσε στην Ιταλία το τέταρτο Μουντιάλ της ιστορίας της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X