Τσίπρας: «Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ο φίλος σας και χορηγός σας επιχειρηματίας έρχεται να πάρει την Forthnet με κούρεμα πάνω από 90%» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Ανακοινώσατε τη λίστα της ντροπής, που αποδεικνύει ότι μοιράσατε 20 εκ, στο πίσω γραφείο του Μαξίμου, λες και ήταν λεφτά της οικογένειας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. «Και τα μοιράσατε σε όποιον σας αρέσει. 1% μόνο για ξεκάρφωμα σε μη φιλοκυβερνητικά μέσα. Και τα υπόλοιπα χωρίς κριτήρια με μόνο στόχο τη χειραγώγηση. Και είχατε και το θράσος προχθές να δηλώσετε ότι δε τα μοιράσατε εσείς αλλά η εταιρεία στην οποία αναθέσατε. Μόνο που είναι η εταιρία που είχε αναλάβει τη προεκλογική σας καμπάνια. Δεν ντρέπεστε να λέτε τόσο χοντρά ψέματα; Σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Και ήρθε χθες και η απόφαση Μαρινάκη να σας τα γυρίσει πίσω. Τι έγινε; Δεν την κάνατε σωστά τη μοιρασιά φαίνεται. Σε κάθε περίπτωση τι έχετε να πείτε τώρα;  Δεν είστε μόνο εκτεθειμένος αλλά και καταγέλαστος. Και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πάρετε πίσω όχι μόνο τα λεφτά που σας επιστρέφει ο Μαρινάκης, αλλά όλα τα λεφτά που μοιράσατε χωρίς ντροπή. Να πάρετε πίσω το πρόγραμμα της ντροπής. Και να τα δώσετε με κριτήρια, ίδια για όλους. Όχι μόνο σε όσους σας κάνουν αγιογραφίες. Με τα λεφτά του ελληνικού λαού δε θα φτιάχνετε εσείς το προφίλ σας. Είναι ντροπή σας».

«Διατάγματα της Χούντας»

Όσο για το επίμαχο νομοσχέδιο; «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία. Γιατί σήμερα επιχειρείτε μια αντιδραστική τομή, με στόχο την ίδια τη δημοκρατία, το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία. Μια αντιδραστική τομή που καμία κυβέρνηση δε διανοήθηκε από τη μεταπολίτευση. Και το ερώτημα είναι γιατί το επιχειρείτε αυτό τώρα; Πρόκειται απλά για τη συνάντηση του ακροδεξιού δόγματος Βορίδη με τη νεοδεξιά εμμονή Χρυσοχοΐδη; Ή μήπως αυτή η σπουδή σας – και μάλιστα να το φέρετε κατακαλόκαιρο – καλύπτει κάποιο φόβο για τις εξελίξεις και για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται από Σεπτέμβρη;»

Και συνέχισε: «Το γνωρίζουν όλοι ότι η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης. Και χρειάζεται σχέδιο, όραμα και ηγεσία ώστε να πατήσει ξανά γερά στα πόδια της. Όχι αυταρχισμό, καταστολή και προπαγάνδα, από τα καλοταϊσμένα με κρατικό χρήμα μέσα ενημέρωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, εξηγήστε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τι έχει να προσφέρει η απαγόρευση των διαδηλώσεων; Τίνος η ζωή βελτιώνεται, σε ποιο πρόβλημα απαντά ο περιορισμός του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθε;»

Επέμεινε μάλιστα στα περί χούντας λέγοντας: «Σήμερα, μας παρακολουθούν πολίτες που θα ήθελαν να ακούσουν μια συζήτηση που θα περιστρεφόταν στο πως θα βελτιωθεί η ζωή τους το 2020. Και αντί γι’ αυτό, βλέπουν μια κυβέρνηση που προσπαθεί να επαναφέρει διατάγματα του 1971. Διατάγματα της Χούντας».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει ξοδέψει τον χρόνο του όχι για να χτίσει αλλά για να γκρεμίσει αλλά και για να εκδικηθεί, όπως είπε, «μια Ελλάδα που προχώρησε όταν άφησε πίσω το κράτος της Δεξιάς και τα σύνδρομα της. Για να εκδικηθείτε μια παράδοση που χτίστηκε απέναντι σε ό,τι πρεσβεύει και η δική σας παράταξη. Γιατί η Ελλάδα της μεταπολίτευσης είναι δημιούργημα και της δικής σας παράταξης. Για να εκδικηθείτε την Αριστερά, τον πολιτικό σας αντίπαλο δηλαδή, που ξέρετε ότι η δύναμη του βρίσκεται στην ασίγαστη δίψα των ανθρώπων για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X