Ο νέος τρόπος βαθμολόγησης της ATP μετά από την καραντίνα

Ο νέος τρόπος βαθμολόγησης της ATP μετά από την καραντίνα

Πολλές αλλαγές ανακοίνωσε η ATP

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλές αλλαγές ανακοίνωσε η ATP για το σύστημα βαθμολόγησης στην παγκόσμια κατάταξη του τένις. Η σημαντικότερη στη μετά καραντίνας εποχή είναι ότι η νέα κατάταξη θα έχει διάρκεια 22 μηνών αντί 12.

Έτσι οι παίκτες θα βαθμολογούνται για τις επιδόσεις τους στα τουρνουά από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020. Η κατάταξη ενός παίκτη θα διαμορφωθεί από τις 18 καλύτερες επιδόσεις (τουρνουά) στο διάστημα των 22 μηνών ενώ κανείς δεν θα μπορεί να βάλει στη λίστα δυο φορές το ίδιο τουρνουά.

Απλά θα επιλέγει την καλύτερη του επίδοση στο τουρνουά.Οι πόντοι των τουρνουά που θα προστεθούν το 2020 στη συγκομιδή ενός παίκτη, θα παραμείνουν στην κατοχή του για τις επόμενες 52 εβδομάδες, ή μέχρι να γίνει το ίδιο τουρνουά το 2021, ό,τι συμβεί γρηγορότερα.

Επιπλέον όσο αφορά το ATP Finals θα προκριθούν οι 8 πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης και δεν θα υπάρχει ειδικό σύστημα πρόκρισης.

Το νέο σύστημα βοηθάει τον Ρότζερ Φέντερερ που θα επιστρέψει το 2021 ενώ και ο Ναδάλ δεν θα απωλώσει τους 5000 πόντους που κέρδισε το 2019 σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Ρώμη.

Ο Τσιτσιπάς που είναι στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα και μόνο ανοδικές τάσεις μπορεί να έχει στη συνέχεια της σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X