Κύπρος: VAR από τον Δεκέμβρη

ΕΠΟ: Έναρξη μεταγραφών 3 Αυγούστου-Γραμμή οφσάιντ στα ημιτελικά και στον τελικό Κυπέλλου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την εγκατάσταση του VAR στο κυπριακό πρωτάθλημα της νέας σεζόν από τον Δεκέμβριο προανήγγειλε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του νησιού (ΚΟΠ), Γιώργος Κούμας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τόνισε ότι η πανδημία του κορωνοϊού καθιστά δύσκολη την εγκατάσταση του συστήματος από την αρχή της σεζόν, όμως είναι αισιόδοξος για εγκατάστασή του με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ σημείωσε πως θα εξαντληθούν τα περιθώρια για παρουσία φιλάθλων στη νέα σεζόν και είπε πως στο πρωτόκολλο που ετοίμασε η ιατρική επιτροπή που συστάθηκε από την ομοσπονδία και γίνεται πρόταση για παρουσία ποσοστού 33% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου.

Στο νέο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν οι ακόλουθες 14 ομάδες: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Δόξα, Εθνικός, Ερμής, ΕΝΠ, Καρμιώτισσα, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός, Ομόνοια και Πάφος F.C. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε 26 αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση της 26ης αγωνιστικής, οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Β’ κατηγορία. Οι υπόλοιπες 12 ομάδες θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, αγωνιζόμενες σε δύο ομίλους.

Στον πρώτο όμιλο θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12 θα αγωνιστούν στο δεύτερο όμιλο. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον πρώτο όμιλο θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια. Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας από το δεύτερο όμιλο θα υποβιβαστούν επίσης στη Β’ κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Πάφος FC-Ομόνοια
Ανόρθωση-Ερμής
Απόλλων-Δόξα
Εθνικός Άχνας-ΕΝΠ
Ολυμπιακός-ΑΕΛ
Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ
ΑΠΟΕΛ-Kαρμιώτισσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X