ΑΕΚάρα να την φοβάστε -Τρόμαξε την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ και έριξε δύο στο... χαλαρό (0-2)!

ΑΕΚάρα να την φοβάστε -Τρόμαξε την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ και έριξε δύο στο... χαλαρό (0-2)!
Photo Credits: INTIME

Φουλ για Champions League η ΑΕΚ, έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και έβγαλε ψυχή και χαρακτήρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή ήταν ΑΕΚ.

Αυτή είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει τα πάντα. Εχοντας πλέον περισσότερες αγωνιστικές επιλογές, κυριαρχώντας απόλυτα στο γήπεδο, αλλά κυρίως έχοντας αποφασιστικότητα και θέληση από την αρχή ως το τέλος, η Ενωση έκανε επίδειξη δύναμης και έριξε δύο στο…χαλαρό, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ (2-0). Η επικράτηση της ΑΕΚ ήταν καθολική και είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει νίκη με ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ. Τον έπιασε από το…λαιμό, έκανε πάρτι στη μεσαία γραμμή και δεν δέχθηκε ουσιαστικά ούτε φάση. Με φοβερή αυταπάρνηση, εκπληκτικά εκτελεσμένο αγωνιστικό πλάνο, η ΑΕΚ είναι ξανά στο κόλπο. Ηδη, είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στην κατάταξη, σε έναν «μαραθώνιο» που θα κριθεί στο τέλος, εκεί που μετρούν τα ματς μεταξύ των δύο ομάδων σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

Επαιξε σαν ΑΕΚ

Επειτα από την προβληματική εικόνα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την οριακή πρόκριση επί του Αρη, η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Κυρίως, μια διαφορετική προσέγγιση, για να μπει στο γήπεδο και να δείξει πως ξέρει τι θέλει και πως θα το πάρει. Αυτό ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της Ενωσης στην Τούμπα. Μια ομάδα που γυάλιζε το μάτι της, που είχε αποφασιστικότητα και πάθος για να μείνει ζωντανή στο κόλπο του Champions League.

Βέβαια, αυτήν τη φορά υπήρξε και εξαιρετικός αγωνιστικός σχεδιασμός από τον Καρέρα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ «διάβασε» τον τρόπο που αγωνιζόταν ο ΠΑΟΚ και την τριάδα στη μεσαία γραμμή. Εχοντας και τα παθήματα των προηγούμενων αγώνων, οχύρωσε τη μεσαία γραμμή της Ενωσης. Ο Μάνταλος έγινε το «κλειδί» που έλειπε την Κυριακή, ο Κρίστισιτς ανέβηκε κατακόρυφα, ο Σιμόες έκοβε τα πάντα. Η ΑΕΚ ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό, απορρόφησε την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα και έπειτα επέβαλε απόλυτα το ρυθμό της.

Επεβαλε το ρυθμό της, ήρθε το γκολ

«Πνίγοντας» τον ΠΑΟΚ με πρεσάρισμα ψηλά, ελέγχοντας απόλυτα τη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ αύξανε λεπτό προς λεπτό την πίεση της. Μετά το 15’, έπαιζε σχεδόν…μονότερμα τον ΠΑΟΚ και δεν του επέτρεπε να βγει από τα καρέ του. Ο Φερέιρα έδωσε το γήπεδο, αλλά όσο περνούσε η ώρα έδειξε να μη μπορεί να το διαχειριστεί και του γύρισε μπούμερανγκ. Η ΑΕΚ πίεζε, άρχισε να κερδίζει τη μία στατική φάση μετά την άλλη και φαινόταν πως θα έβρισκε το γκολ.

Η ΑΕΚ κέρδισε κοντά στις δέκα στημένες μπάλες. Είχε επτά κόρνερ, είχε απόλυτο έλεγχο του ματς και φαινόταν νομοτελειακό πως θα έβρισκε κάποια στιγμή τη λύση. Αυτή προέκυψε με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, που έβαλε στα δίχτυα όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ και άνοιξε με κεφαλιά το σκορ για την Ενωση. Η ΑΕΚ είχε πάρει το προβάδισμα, είχε κεφαλαιοποιήσει την εξαιρετική της εμφάνιση και πήγε έχοντας κάνει τη…μισή δουλειά στα αποδυτήρια.

Αντεξε στην αντίδραση

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε όπως ήταν επόμενο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με την είσοδο των Μπίσεσβαρ και Ροντρίγκο. Η αλλαγή του τριγώνου στη μεσαία γραμμή και η είσοδος του Μπίσεσβαρ, έδωσε μια επιθετικότητα στον ΠΑΟΚ, αλλά δίχως να υπάρχουν φάσεις που να ανησυχούν. Εάν μάλιστα η ΑΕΚ ήταν πιο προσεκτική στις τελικές επιλογές της στην επίθεση, θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερο προβάδισμα σε αυτό το διάστημα.

Απελπισμένος από την εικόνα της ομάδας του, ο Φερέιρα δοκίμασε πλέον να παίξει με 3-4-2-1 και να πιέσει και άλλο την ΑΕΚ. Με τρεις αργούς στόπερ, ο ΠΑΟΚ ήταν αργός πίσω, αλλά δημιουργούσε πλέον υπεραριθμίες επιθετικά. Ο Καρέρα με ψυχραιμία είδε την ομάδα του να ανταπεξέρχεται στην πίεση και ζητούσε να παίξουν με το χρόνο, να πιέσουν και να κρατήσουν την μπάλα. Για να συμβάλει, έριξε στο ματς τον Βέρντε με την εμπειρία του.

Το…τέλειωσε πριν την ώρα του

Η ΑΕΚ είχε το ματς στον έλεγχο της και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει καθαρή φάση, πέραν από 1-2 επικίνδυνες καταστάσεις γύρω από την περιοχή του Μπάρκα. Το κακό σε αυτό το διάστημα ήταν, ότι δεν μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι. Η λύση τελικά δόθηκε από τον Βέρντε. Ο Ιταλός προκάλεσε τον Μιχαηλίδη, τον πήγε στο ένας εναντίον ενός και κέρδισε το πέναλτι που τελείωσε το ματς πριν την…ώρα του. Ο Λιβάγια δεν αστόχησε και η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Από εκεί και έπειτα, χρειαζόταν μόνο διαχείριση του ματς. Ο Καρέρα γύρισε αμέσως τη διάταξη σε 5-4-1, οχύρωσε την άμυνα του με τρίτο στόπερ (Οικονόμου) και έβαλε τα φρέσκα πόδια του Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή. Λίγο έπειτα, έδωσε αέρα και στην επίθεση με την είσοδο του Αραούχο. Ωστόσο, σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ δεν είχε αντίπαλο. Το προβάδισμα της ΑΕΚ είχε σοκάρει τον ΠΑΟΚ και δεν υπήρχε καμία αντίδραση.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα, 4-3-3): Πασχαλάκης, Μάτος (46’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ινγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (56’ Μιχαηλίδης), Στοχ (74’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (56’ Ακπομ)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-3-3): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (82’ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (62’ Βέρντε), Λιβάγια (82’ Οικονόμου), Ολιβέιρα (87’ Αραούχο)

Ο Ντι Μπέλο χρέωσε με κάρτα τους Μάτος (31’), Ινγκασον (78’), Βαρέλα (86’) – Παουλίνιο (11’), Τσιγκρίνσκι (67’) και στον Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X