Σαν σήμερα: Η Βραζιλία παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2002

Σαν σήμερα: Η Βραζιλία παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2002
Photo Credits: INTIME

Η Βραζιλία κατέκτησε το Μουντιάλ νικώντας στον τελικό με 2-0 τη Γερμανία σαν σήμερα το 2002.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο Μουντιάλ που διοργανώθηκε επί ασιατικού εδάφους κατέκτησε η Βραζιλία κυριαρχόντας στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρονάλντο ή αλλιώς το “Φαινόμενο” που ήταν πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 8 γκολ.

Στο δρόμο προς τον τελικό, οι Βραζιλιάνοι προκρίθηκαν ως πρώτοι στον τρίτο όμιλο αφήνοντας δεύτερους τους Τούρκους, ενώ εκτός έμειναν Κόστα Ρίκα και Κίνα. Στη φάση των 16 επικράτησαν με 2-0 του Βελγίου περνώντας στα προημιτελικά όπου συνάντησαν τους Άγγλους. Εκεί παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Μάικλ Όουεν κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με τα γκολ των Ριβάλντο και Ροναλντίνιο. Μάλιστα το γκολ του Ροναλντίνιο ήρθε από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ με τον Σίμαν να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στα ημιτελικά οι Βραζιλία συνάντησε την Τουρκία και με γκολ του Ρονάλντο στο 49′ πέρασε στο μεγάλο τελικό. Εκεί βρέθηκε και η Γερμανία με τον Όλιβερ Καν να είναι στυλοβάτης της ομάδας. Ένα μοιραίο λάθος του εμβληματικού Γερμανού τερματοφύλακα στον τελικό, άνοιξε το δρόμο για την  επικράτηση των Βραζιλιάνων. Ο Ριβάλντο επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Καν και ο Ρονάλντο που καραδωκούσε άνοιξε το σκορ από κοντά. Το 2-0 διαμόρφωσε και πάλι το “Φαινόμενο” στέλνοντας τη Βραζιλία στην κορυφή του κόσμου για πέμπτη φορά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X