«Βόμβες» Γεωργέα για το Ολυμπιακός-Βέροια: «Δεν γίνετε να έρθει 3-0 χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δεν...»

«Βόμβες» Γεωργέα για το Ολυμπιακός-Βέροια: «Δεν γίνετε να έρθει 3-0 χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δεν...»

Όσα κατέθεσε ο Γεωργέας στη δίκη της «Συμμορίας»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Βόμβες» και από τον Νίκο Γεωργέα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στην ποινική δίκη της «Συμμορίας», για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια, το 2013.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ  και της Βέροιας, κατέθεσε ότι και ο πρώην προπονητής του στην ομάδα, Δημήτρης Καλαϊτίδης. Ότι μπήκε στα αποδυτήρια ο Γρηγόρης Λαναρής, τότε γενικός αρχηγός της ομάδας, και είπε στους παίκτες… «είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι πρέπει να χάσουμε 3-0». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι κατά την άποψη του… «δεν γίνετε να έρθει 3-0 χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δεν… Κάποιοι έχουν συντελέσει..»

Συμπλήρωσε ακόμη, ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν πρόσεχε τον αγώνα για να μπορεί να πει ότι οι συμπαίκτες του είχαν μειωμένη απόδοση! «Μας είπαν ότι όποιος δεν θέλει μπορεί να βγει. Για να έμειναν;» αναρωτήθηκε.

Το SDNA είναι στο Εφετείο. Η κατάθεση του Γεωργέα που είχε διάρκεια σχεδόν δύο ώρες, έχει ως εξής:

«Ετοιμαζόμασταν να βγούμε από τα αποδυτήρια και μπαίνει ο Λαναρής μέσα και μας λέει, «είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι πρέπει να χάσουμε 3-0. Του είπα «Δεν γίνεται». Ήμασταν όλοι μέσα στα αποδυτήρια. Εγώ βγήκα μόνος μου έξω και μετά βγήκαν και οι υπόλοιποι. Η ομάδα του Ολυμπιακού είχε βγει έξω. Όταν μπήκε ο Λαναρής, ο Καλαϊτζίδης είχε βγει. Βγήκαμε καθυστερημένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Ζήτησα και έγινα αλλαγή, ήμουν η πρώτη αλλαγή που έγινε. Είπαμε να μας το πουν από την αρχή, να μην ερχόμασταν, να μην παίζαμε. Πιστεύω ότι όλο αυτό έγινε για στοιχηματικούς λόγους. Δεν γίνετε να έρθει ακριβές σκορ 3-0 χωρίς να είναι πιασμένοι και οι μεν και οι δεν… Κάποιοι έχουν συντελέσει…

Πρόεδρος: Σας ζητήθηκε να έχετε μειωμένη απόδοση;

Γεωργέας: Μάλιστα

Πρόεδρος: Υπήρξε μειωμένη απόδοση από κάποιον;

Γεωργέας: Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον, μην πάρω κάποιον στον λαιμό μου.
Πρώτη φορά στη ζωή μου, μου συμβαίνει αυτό. Δεν μου άρεσε καθόλου. Ζήτησα να με βγάλει έξω για να μη φάω κόκκινη κάρτα.

Εισαγγελέας: Όταν καθίσατε στον πάγκο, παρακολουθήσατε τον αγώνα με συγκέντρωση;

Γεωργέας: Όχι

Εισαγγελέας: Γιατί δεν την παρακολουθήσατε αφού είχαν προηγηθεί όλα αυτά στο ημίχρονο;

Γεωργέας: Γι’ αυτό δεν το παρακολούθησα. Μόνο τα γκολ παρακολούθησα.

Εισαγγελέας: Περιγράψτε μου τις φάσεις

Γεωργέας: Δεν τις θυμάμαι.

Ο Εισαγγελέας επιμένει

Γεωργέας: Το ένα ήταν πέναλτι, στο άλλο έγινε μια σέντρα, μια κεφαλιά και μπήκε γκολ. Γιατί με πιέζετε;

Εισαγγελέας: Γνωρίζατε ότι οι συμπαίκτες σας θα καθόντουσαν να χάσουν;

Γεωργέας: Όχι. Μας είπαν ότι όποιος δεν θέλει μπορεί να βγει. Για να έμειναν; Μετά από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι ήταν αδιάφορο. Δεν έδωσα σημασία.

Εισαγγελέας: Στον πάγκο στη φάση του 91’ έγινε κάτι;

Γεωργέας: Δεν άκουσα κάποιον ψίθυρο στον πάγκο. Στο ημίχρονο, ήμουν ο πρώτος που βγήκε μετά την είσοδο του Λαναρή.

Εισαγγελέας: Μετά τον αγώνα κάνατε κάποια συζήτηση γι’ αυτό

Γεωργέας: Στην προπόνηση μετά τον αγών, ναι. «Να μας το λέγανε, να μην κατέβουμε να παίξουμε» και τέτοια, να ήμασταν πιο ήρεμοι. Εγώ μόλις τον είδα, νόμιζα ότι θα μας πρότεινε κάποιο έξτρα πριμ.

Εισαγγελέας: Αντιδράσατε στον Λαναρή;

Γεωργέας: Του είπα «όποιος δεν θέλει;» και μου είπε «όποιος δεν θέλει, να βγει»

Εισαγγελέας: Είπατε ότι πιστεύετε ότι όλο αυτό έγινε για στοιχηματικούς λόγους. Το διερευνήσατε;

Γεωργέας: Όχι

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο Γεωργέας είπε: «Συνήθως μας μιλάει και βγαίνει να πάει στο γήπεδο και μετά εμείς ακολουθούμε, μετά από λίγο. Βγήκε ο Καλαϊτζίδης και μετά από 1-2 λεπτά μπήκε ο Λαναρής. Το μόνο που είπε, ήταν «όποιος δεν θέλει να βγει». Με το που είπε αυτό, εγώ βγήκα από τα αποδυτήρια. Ο Καλαϊτζίδης μου είπε «παίξε», του λέω «αμα παιξω θα φάω κόκκινη, δεν θα κατσω να φάω τρία γκολ».

Δικηγόρος Αρβανιτίδη: Γιατί δεν μπήκες να παίξεις στα ίσια;

Γεωργέας: Δεν ήθελα να κάτσω να φάω τρία γκολ. Μια μπλούζα να τράβαγα, θα έτρωγα δεύτερη κίτρινη και θα έβγαινα. Δεν είδα κανένα παίκτη να πηγαίνει να μιλάει στον Καλαϊτζίδη μετά το περιστατικό στα αποδυτήρια. Νομίζω πως όχι. Οι παίκτες στον πάγκο, γελούσαν με τους συμπαίκτες μου. Ήταν όλα φανερά.

Πρόεδρος: Εγώ θα είχα προσέξει τον κάθε παίκτη τι έκανε, στο β’ ημίχρονο. Εσείς είπατε ότι δεν προσέχατε στο β’ μέρος…

Γεωργέας: Δεν τα είπα όλα αυτά μετά. Δεν ήθελα να μπλέξω.

Δικηγόρος Αρβανιτίδη: Η ομάδα της καρδιά σας ποια είναι

Γεωργέας: Η ΑΕΚ

Δικηγόρος Αρβανιτίδη: Αν γίνονταν αυτό τότε γνωστό, εκείνη την περίοδο που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, το 2013, η Βέροια θα κινδύνευε με υποβιβασμό;

Γεωργέας: Μπορεί. Φοβήθηκα για την οικογένεια μου και γι’ αυτό δεν είπα τίποτα μέχρι που με πήρε τηλέφωνο ο ανακριτής και μου είπε να καταθέσω για ένα παιχνίδι. Δεν με απείλησε κανένας. Πήγα και κατέθεσα μετά από 20 μέρες με ένα μήνα. Δεν μου είπε από πού με βρήκε, μου είπε να καταθέσω. Δεν είπε από πού με ξέρει, ποιος ανέφερε το όνομα μου

Δικηγόρος Αρβανιτίδη: Στην Εφέσεων είπατε ότι σας ανέφερε ο Καλαϊτζίδης, στον ανακριτή.

Ακόμη, ο Γεωργέας υποστήριξε: «Πριν πάω στον ανακριτή μίλησα με τον κύριο Μελισσανίδη, για ασφάλεια. Πήγα με δικηγόρο τον κ. Γρηγορίου που δεν μπήκε μέσα στην αίθουσα

Δεν αντιλήφθηκα φωνές ή καμία αψιμαχία του Λαναρή με τον Καλαϊτζίδη. Μπήκε μέσα και έμεινε δύο λεπτά, δεν έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες, είπε να χάσουμε με 3-0. Δεν θυμάμαι με ποιους καθόμουν στον πάγκο μόλις έγινα αλλαγή. Την επόμενη ημέρα στην προπόνηση κάποιοι είπαν κάτι στα αποδυτήρια. Ο Καλογερής, ο Αμαραντίδης και ένας σέντερ φορ. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έκανε ότι μπορούσε απέναντι στον Ολυμπιακό, στο δεύτερο επηρεάστηκε…».

Κεσές (δικηγόρος παικτών Βέροιας): Οι εφημερίδες την επόμενη ημέρα έγραφαν ότι πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής. Μπορείτε να το δικαιολογήσετε;

Γεωργέας: Όχι

Κεσές: Γιατί μετά το ματς δεν το είπατε σε κανένα

Γεωργέας: Δεν το ήθελα. Στον κουνιάδο μου το είπα… Εκεί δεν φοβόμουν γιατί ήταν συγγενείς μου»

πηγή sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X