Γρίβας για Τουρκία: «Είμαστε στην πιο επικίνδυνη στιγμή μετά την Κύπρο το 1974»

Γρίβας για Τουρκία: «Είμαστε στην πιο επικίνδυνη στιγμή μετά την Κύπρο το 1974»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή του FOCUS FM 103,6, «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Γρίβας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θέλει το ελληνικό σύστημα εξουσίας. θέλει να υπερασπιστεί τη χώρα όπως τονίζει και να φρενάρει την Τουρκία ή όλο αυτό είναι μια παράσταση και ήδη έχει προαποφασίσει να παραχωρήσει κρίσιμα κυριαρχικά δικαιώματα υπό τη μάσκα του συμβιβασμού».

Ο κ. Γρίβας τόνισε ότι είναι πολύ επικίνδυνο μια χώρα να συζητά για μειωμένη επήρεια ελληνικών νησιών, λέγοντας ότι αυτή την στιγμή είμαστε κυριολεκτικά στο παρά ένα, στην πιο επικίνδυνη στιγμή μετά την Κύπρο το 1974.

«Έχει κάποια λογική να κλείνουμε τα μέτωπα έστω και με λεοντίες συμφωνίες ωστόσο είναι πολύ επικίνδυνο γιατί όταν δέχεσαι μειωμένα δικαιώματα, ουσιαστικά αποδέχεσαι ότι είναι ένας γκριζαρισμένος χώρος, περνάς το μήνυμα ότι δεν είναι δικό σου μέρος, ότι δεν θα κάνεις τίποτα και είσαι έτοιμος για συμβιβασμό».

Ταυτόχρονα επέμεινε ότι είναι κρίσιμης σημασίας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ή έστω μέχρι τα 12. «Για μένα είναι κρίσιμης σημασίας τα χωρικά ύδατα και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε και στις συμφωνίες για την ΑΟΖ».

Ο κ. Γρίβας εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι η χώρα που φοβάται μια μεγάλη σύγκρουση παρά η Ελλάδα, καθώς είναι περισσότερο εύθραυστη στρατηγικά λόγω των εσωτερικών της αντιφάσεων. «Θα είναι μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση κάτι που δεν θα βόλευε σε καμία περίπτωση την Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X