Έτσι σκοράρει η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν

Έτσι σκοράρει η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν
Photo Credits: INTIME

Αναλυτικά οι τρόποι σκοραρίσματος της Ένωσης, τα διαστήματα και τα λεπτά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα (κανονική περίοδο και πλέι οφ) έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 47 γκολ και έχει δεχθεί 25, τα οποία συνθέτουν μαζί με τον ΠΑΟΚ τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Δείτε με ποιους τρόπους σκοράρει η Ένωση σύμφωνα με την Opta.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα συνηθίζει να σκοράρει περισσότερο με το δεξί πόδι. Αυτό αποδεικνύεται από τις επιδόσεις των παικτών της ΑΕΚ, καθώς τα 23 από τα 47 γκολ έχουν σημειωθεί με το δεξί. Σχεδόν τα μισά δηλαδή αφού το ποσοστό ανέρχεται στο 49%. Τα υπόλοιπα 15 σημειώθηκαν από… αριστεροπόδαρους, τα 7 με κεφαλιά και δύο φορές πέτυχαν γκολ αντίπαλοί της.

Σκοράρει μόνο μέσα από τη μεγάλη περιοχή

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο στην ανάλυση των τερμάτων της ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα γκολ της τα έχει πετύχει μέσα από την περιοχή. Τα 44 από τα 47 γκολ, δηλαδή το 94% των τερμάτων της Ένωσης έχουν σημειωθεί εντός περιοχής. 37 με σουτ, κεφαλιά ή αυτογκόλ και 7 από το σημείο του πέναλτι. Μόλις τρεις παίκτες έχουν σκοράρει εκτός περιοχής. Ο Ντάνι Βέρντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 5-0 επί του Πανιωνίου, ο Αραούχο στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού και ο Κλωναρίδης στο 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Επικίνδυνη σε ανοιχτό παιχνίδι

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, που με βάση τους αριθμούς, είναι επικίνδυνη σε ανοικτό παιχνίδι. Σε κανονική ροή δηλαδή, όπου έχει πετύχει 31 από τα 47 γκολ της. Τα υπόλοιπα 16 έχουν έρθει 4 από εκτέλεση κόρνερ, ένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, 4 έπειτα από εκτέλεση φάουλ και 7 από το σημείο του πέναλτι. Το 66% των τερμάτων της έρχεται σε κανονική ροή παιχνιδιού και το 34% από στημένες μπάλες.

Τα διαστήματα που σκοράρει

Πριν αναλάβει ο Μάσιμο Καρέρα την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, οι “κιτρινόμαυροι”  είχαν μόλις ένα γκολ στο πρώτο τέταρτο των αναμετρήσεών τους. Με τον Ιταλό έχουν πετύχει 6 γκολ στο πρώτο τέταρτο και 13 στο πρώτο μισάωρο, όταν μέχρι τον Δεκέμβριο σ’ αυτό το διάστημα είχαν μόλις τρία γκολ. Του Ολιβέιρα τη 2η αγωνιστική στην Τρίπολη και τα δύο με Πανιώνιο στο 5-0 στις 7 Δεκεμβρίου. Τα πιο παραγωγικά διαστήματα είναι τα δύο τελευταία τέταρτα των αγώνων της όπου έχει πετύχει συνολικά 23 γκολ.

Δείτε τα γκολ που έχουν επιτευχθεί από την ΑΕΚ σε έξι χρονικά διαστήματα μέσα στους αγώνες της. 

0-15: 7 γκολ
16-30: 6 γκολ
31-45: 6 γκολ
46-60: 5 γκολ
61-75: 11 γκολ
76-90+:12 γκολ

πηγή novasports.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X