ΑΕΚ: Για αυτό πρέπει να τερματίσει 2η στα πλέι οφ -Ο Α.Δημάτος αναλύει

ΑΕΚ: Για αυτό πρέπει να τερματίσει 2η στα πλέι οφ -Ο Α.Δημάτος αναλύει
Photo Credits: INTIME

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ αναλύει το ευρωπαϊκό ταξίδι που... έρχεται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δίνει μάχη για να τερματίσει δεύτερη στα πλέι οφ της Super League.

Ισως φέτος, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να είναι ακόμα πιο σημαντικό για την Ενωση να τερματίσει δεύτερη. Αυτό γιατί, από την μεθεπόμενη σεζόν αυτό το εισιτήριο για το Champions League κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υφίσταται καθώς μόνο μια ομάδα από την Ελλάδα θα βγαίνει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος με μια του ανάρτηση εξηγεί του λόγους που είναι τόσο σημαντικό η Ενωση να πάρει αυτή τη δεύτερη θέση.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Δημάτου:

Ξεκαθάρισαν τα δεδομένα, μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της UEFA, αλλά και τις απαραίτητες… διευκρινίσεις, σχετικά με τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, που αφορά την ελληνική ομάδα που θα πάρει τη δεύτερη θέση των πλέι οφ της ελληνικής Super League και μαζί το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Ένα δεύτερο εισιτήριο που δεν θα υπάρχει κατά τα φαινόμενα από τη… μεθεπόμενη σεζόν!

✔️Ο δεύτερος προκριματικός δεν γίνεται να διαφοροποιηθεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, σε σχέση με το access list της UEFA, που προβλέπει έξι δεύτερες ομάδες (τις δεύτερες Ολλανδίας, Τουρκίας, Τσεχίας, Ελλάδας, Αυστρίας και Κροατίας) και αυτό γιατί όταν θα γίνει η κλήρωση, δεν θα έχει ολοκληρωθεί το… φετινό Europa League!

✔️Θυμίζουμε πέρυσι ότι ο Ολυμπιακός συμμετείχε στον ίδιο προκριματικό με τέσσερις ομάδες και αυτό γιατί η κάτοχος του Europa Tσέλσι είχε εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League και από το πρωτάθλημά της.

✔️Αν συνέβαινε το ίδιο και εφέτος οι δεύτερες Ολλανδίας και Τουρκίας θα προβιβάζονταν στον τρίτο προκριματικό, αλλά ο κορωνοϊός δεν το… επέτρεψε. Η UEFA θα περιμένει μεν μέχρι να κάνει την κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό να γνωρίζει τις οχτώ ομάδες της προημιτελικής φάσης του φετινού Europa αλλά για να κάνει πρόωρο rebalancing θα πρέπει και οι οχτώ ομάδες να πληρούν αυτή την προϋπόθεση, δηλαδή και οι οχτώ να έχουν εισιτήριο απευθείας για τους ομίλους του Europa! Kάτι που αποκλείεται να συμβεί με την απλή λογική, γιατί οι ομάδες που θα προκριθούν (κυρίως) από τα τρία ζευγάρια Γουλβς-Ολυμπιακός, Γιουνάιτεντ-Λασκ και Βασιλεία-Αϊντραχτ είναι μάλλον απίθανο να έχουν εισιτήριο από τα πρωταθλήματά τους στους ομίλους του επόμενου Champions League.

✔️Αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος προκριματικός του Champions League για ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ θα γίνει σίγουρα με έξι ομάδες, τρεις ισχυρές στην κλήρωση και τρεις ανίσχυρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στους δύο υποψήφιους αντιπάλους, Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) και Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) θα προστεθεί είτε η δεύτερη της Ολλανδίας Αλκμααρ, ή η δεύτερη της Τουρκίας ανάλογα με το ποια θα είναι και ποιον συντελεστή θα έχει αφού στην Τουρκία όλα είναι ανοιχτά ενώ υπάρχει και το θέμα της τιμωρίας από την UEFA για την Τράμπζονσπορ, που λογικά θα είναι στη δυάδα του πρωταθλήματός της. Οποια ομάδα πάρει το δεύτερο τουρκικό εισιτήριο από αυτές που το διεκδικούν, πλην Σίβασπορ και Τράμπζονσπορ (αν τελικά ακυρώσει την τιμωρία της στο CAS), θα είναι στους τρεις υποψήφιους αντιπάλους της δεύτερης ελληνικής ομάδας μαζί με Πλζεν και Ραπίντ Βιέννης, οι οποίες λογικά θα είναι δεύτερες σε Τσεχία και Αυστρία και ισχυρές βάσει του συντελεστή που έχουν.

✔️Γιατί είναι τόσο καθοριστικός ο δεύτερος προκριματικός του Champions League για τους μη πρωταθλητές που θα διεξαχθεί στις 25 ή 26 Αυγούστου; Πολύ απλά γιατί οι τρεις ομάδες, που θα προκριθούν σε μονό αγώνα (ανάλογα με την κλήρωση είτε εντός είτε εκτός έδρας), ακόμα και αν δεν καταφέρουν να συνεχίσουν και αποκλειστούν στον τρίτο προκριματικό του Champions League ή στα πλέι οφ, θα έχουν μίνιμουμ από τα τέλη Αυγούστου εξασφαλίσει ότι θα βρίσκονται στη φάση των ομίλων του Europa League και ότι θα είναι παρούσες την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις δύο το μεσημέρι στην κλήρωση στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στην δεύτερη κλήρωση στην ιστορία των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, που θα γίνει στην Αθήνα!

✔️Και με αυτό το δεδομένο ο δεύτερος των πλέι οφ θα έχει όλο το χρόνο να προετοιμαστεί για τον τρίτο προκριματικό του Champions League, που θα διεξαχθεί περίπου είκοσι μέρες μετά, στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου… Θα είναι και αυτός μονός. Διπλά θα είναι μόνο τα πλέι οφ (με το καλό…) στις 22-23 & 29-30 Σεπτεμβρίου!

✔️Επίσης μετά από αυτή την πρόκριση, αν έρθει, θα μπορούν να περιμένουν το rebalancing της UEFA που θα γίνει για τους δύο επόμενους προκριματικούς γύρους! Αν για παράδειγμα το Europa League στο μεταξύ θα έχει κατακτήσει για παράδειγμα η Ιντερ ή η Σεβίλλη (με εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League από τα πρωταθλήματά τους) θα δουν την τρίτη της Γαλλίας Ρεν και τη δεύτερη της Ρωσίας (Λοκομοτίβ ή Κράσνονταρ) να… φεύγουν από τον τρίτο προκριματικό στη συνέχεια με τη μεν πρώτη να πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League και τη δεύτερη να προβιβάζεται απευθείας στα πλέι οφ της διοργάνωσης… Και στον τρίτο προκριματικό στις τρεις ομάδες που θα προκριθούν από τον δεύτερο θα προστεθούν οι δεύτερες Πορτογαλίας, Βελγίου (Γάνδη) και Ουκρανίας (πιθανότατα η Ντιναμό Κιέβου)…

✔️Η προτεινόμενη (και όχι τελική) ημερομηνία κλήρωσης του δεύτερου προκριματικού του εφετινού Champions League είναι στις 9 ή 10 Αυγούστου (πιθανότερο τη Δευτέρα 10 Αυγούστου), όταν δηλαδή ο δεύτερος του ελληνικού πρωταθλήματος θα γνωρίζει ποια εκ των τριών υποψήφιων αντιπάλων του θα αντιμετωπίσει στις 25 ή 26 Αυγούστου και σε ποια έδρα, το οποίο θα εξαρτηθεί αν θα βγει πρώτος στην κλήρωση από το σχετικό ζευγάρι…

✔️Επίσης οι ομάδες του δεύτερου προκριματικού θα πρέπει μέχρι τις 20 Αυγούστου να δηλώσουν τα ρόστερ τους για τον μονό αγώνα με δικαίωμα να κάνουν έως και δύο αλλαγές στη λίστα μέχρι τα μεσάνυχτα της προηγούμενης του αγώνα!

✔️Ενδεικτικά της… ποδοσφαιρικής οικονομίας με τις απαραίτητες τροποποιήσεις και τους μονούς προκριματικούς που ελέω κορωνοϊού αποφάσισε η UEFA είναι και τα νούμερα των εφετινών προκριματικών σε Champions και Europa League σε σχέση με πέρυσι. Τα συνολικά ματς των προκριματικών θα είναι 214 από 413 πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια, οι πτήσεις των ομάδων από 826 πέφτουν στις 428 και οι 830 νύχτες σε… ξενοδοχεία γίνονται 221! Και τέλος ενώ θα απαιτούνταν 39.648 τεστ κορωνοϊού, με τα νέα δεδομένα θα φτάσουν τα 20.450…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X