Δεν σ’ ενοχλεί που το περιμένεις;

Το είδαμε κι αυτό, τελείωσε, αλλά τα λάθη πλέον δεν συγχωρούνται…
Photo Credits: INTIME

Ο Σπύρος Δαρσινός γράφει για τις... αυτοκτονίες της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η νίκη, υπάρχει η ισοπαλία, υπάρχει και η ήττα. Football basics 1.0.1. Υπάρχει φυσικά και η τάση της ΑΕΚ, η οποία ανεξάρτητα τον… αιώνα, την κατάσταση, τα χρήματα, το διακύβευμα, τον καιρό, καταφέρνει να κλωτσά την καρδάρα με το γάλα, χωρίς αυτό να οδηγεί απαραίτητα σε μια καταστροφή.

Μοιάζει όμως πλέον με μεταφυσικό φαινόμενο, με μία πάλη με τον ίδιο της τον εαυτό και το νόμο του Μέρφι συνάμα, όπου νομοτελειακά έως και μοιραία, θα μας κάνει καρδιοπαθείς, αν δεν είμαστε ήδη, φυσικά εξαιτίας της.

Το 2-2 με τον Άρη είναι ακριβώς αυτό. Όχι το αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος μέσω του οποίου η ΑΕΚ απώλεσε τη μικρή διαφορά που είχε από τον ΠΑΟΚ. Έτσι η ΑΕΚ θα κληθεί να παίξει ακόμη 7 τελικούς, μιας και ένας, άντε δύο, δεν της έφταναν. Το συγκλονιστικό φυσικά είναι πως με τα χρόνια να έχουν περάσει, όλοι έχουμε πάνω κάτω συνηθίσει αυτή την κατάσταση. Κι ενώ υπάρχει πάντα εσωτερικευμένη αυτή η ενόχληση, στο περιβάλλον διαχέεται ο… c’ est la vie-σμός, περιμένοντας απλώς την επόμενη ευκαιρία. Πάντα, άλλωστε, θα υπάρχει επόμενη ευκαιρία.

«Εδώ, θα υποφέρετε»

Για να μην παρεξηγηθούμε, η ΑΕΚ παραμένει εντός του στόχου της δεύτερης θέσης. Είναι σε θέση ικανοποιητικής ισχύος, έχει την τύχη στα χέρια της. Δεν μεμψιμοιρούμε. Οφείλουμε όμως να ρίξουμε μία πολύ προσεκτική ματιά σε αυτό το κομμάτι μετάλλου που φαίνεται να λείπει από την ομάδα. Είτε μιλάμε για τους παίκτες πρώτης γραμμής, είτε γι’ αυτούς που ακολουθούν.

Η ΑΕΚ είναι ένας οργανισμός που πασχίζει καθημερινά, μέσα στα χρόνια και στις δεκαετίες, να χτίσει με τον πιο τίμιο και εμπλουτισμένο με συναισθήματα τρόπο. Αυτό που μοιάζει να λείπει από το οικοδόμημά της είναι εκείνο το στοιχείο που θα διαλαλεί σε όλες τις κατευθύνσεις ένα απλό μήνυμα: «Εδώ, θα υποφέρετε, εδώ θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επικρατήσουμε».

Στο παρελθόν, η ΑΕΚ έχει καταφέρει ουκ ολίγες φορές να πάρει αυτό που θέλει, είτε απέναντι σε μεγαθήρια, είτε απέναντι σε αντιπάλους αντάξιους του ονόματός της. Κανείς όμως δεν μπορεί να παραβλέψει ότι σε όλο το μήκος της Ιστορίας της, υπάρχουν ουκ ολίγα μελανά σημεία: Είναι εκεί που η ΑΕΚ σπεύδει να διαψεύσει τα προγνωστικά, φυσικά σε βάρος της.

Το Champions League δεν είναι υπόθεση που «θα δούμε του χρόνου»

Το χειρότερο απ’ όλα δε, είναι ότι για κάποιο λόγο δεν πεθαίνουμε, βρε αδερφέ, μετά το 2-2 με τον Άρη, ή με το γεγονός πως από την επιστροφή και έπειτα, δεν γίνεται να σταυρώσουμε ένα σερί της προκοπής απέναντι στον π.χ. αποκαμωμένο Παναθηναϊκό, μετρώντας 5 νίκες σε 15 παιχνίδια. Ότι όλα αυτά φαίνονται φυσιολογικά για μία ομάδα που έχει βαλθεί να ξεπεράσει τον πήχη που έχει θέσει η ίδια στο ένδοξο παρελθόν της. Με αυτά και μ’ αυτά, ενώ διακυβεύεται μία θέση στο Champions League, νιώθουμε πως βλέπουμε μερικά παιχνίδια για να περάσει η ώρα μας μέχρι τον Αύγουστο όπου θα κάνουμε πέντε δέκα μαζεμένα μπανάκια στη θάλασσα. Ε, λοιπόν το Champions League, άντε οι όμιλοι του Europa League θα έπρεπε να είναι ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ γι’ αυτή την ομάδα. Χωρίς διαπραγμάτευση, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς «δεν πειράζει μωρέ, θα δούμε του χρόνου».

Κάτι είναι στραβό στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Για κάποιο λόγο λοιπόν, δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε κάπως περίεργα. Οι παίκτες που φυσικά και δεν είναι μηχανές, βραχυκυκλώνουν σε καθοριστικά σημεία: Σα να μη συνδέεται απόλυτα ο μηχανισμός του εγωισμού, με τον εγκέφαλο και κατ’ επέκταση με το υπόλοιπο σώμα.

Τι χρειάζεται να διορθωθεί αυτό; Ειλικρινά δεν μπορώ προσωπικά να το απαντήσω, ή τουλάχιστον χωρίς να γίνει σε βάθος μία επιστημονική έρευνα. Άλλωστε δεν μ’ άρεσαν ποτέ οι ισοπεδωτικές αναλύσεις του τύπου «δεν κάνουν για παραπάνω τα παιδιά». Ξέρω όμως πάρα πολύ καλά, πως πλέον μ’ ενοχλεί πάρα πολύ να περιμένω τη στραβή. Εσένα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X