Αυγενάκης: «Καλές διακρίσεις στην ΑΕΚ και στις Ομοσπονδίες που θα έχουν σπίτι τα Λιόσια»

Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην τελετή παράδοσης του κλειστού στην ΑΕΚ

Ιστορική η σημερινή μέρα για την ΑΕΚ, καθώς πέφτουν αυτή την ώρα οι τελικές υπογραφές που την… βάζουν οριστικά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για τα επόμενα χρόνια.

Στην τελετή βρίσκονται ο Μάκης Αγγελόπουλος, παίκτες της Βασίλισσας (Μορέιρα-Σλότερ), ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς της ΓΓΑ, ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, η διοίκησης του ΣΕΦ και εκπροσώπων των Taekwondo, Πάλης, Τζούντο, Καράτε, Παγκρατίου, Ζίου Ζίτσου, Kick Boxing και Γουσού Κουνγκ Φου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ευχήθηκε στη Βασίλισσα, λέγοντας:

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για όλους. Ιδιαιτέρως για εμάς, τη διοίκηση του ΣΕΦ και όλα τα στελέχη. Είμαι ικανοποιημένος και συγκινημένος. 16 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η κυβέρνηση έβαλε μπροστά και έχουμε την πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακής εγκατάστασης. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Φυλής. Είναι αξιοποίηση που γίνεται προς όφελος των δημοτών και αναβαθμίζουν την πόλη. Μια ολόκληρη περιοχή αναβαθμίζεται και ο αθλητισμός συμβάλλει στην τοπική οικονομία σε ναι δύσκολη περιοχή. Να μπει τάξη στις αθλητικές δομές διότι μίνι έτσι αναπτύσσεται ο ελληνικός αθλητισμός.

Ήδη στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός των εγκαταστάσεων τένις, ολοκληρώνονται οι μελέτες για το στέγαστρο Καλατράβα. Το Ολυμπιακό χωριό πέρασε στην ΓΓΑ. Συζητείται η συνεργασία ομοσπονδιών για αναβάθμιση άλλων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Παραχωρήθηκαν πολλά στρέμματα στον δήμο Κορυδαλλού και θα κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο. Επιπλέον είναι σε εξέλιξη το μητρώο αθλητικών σωματείων. Η πλήρης διαφάνεια των ομάδων.

Μπορείς να σχεδιάσεις όταν ξέρεις τι έχεις. Επιχορηγούμε τα ερασιτεχνικά σωματεία με 12 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες και έμμεσες παροχές και ενισχύσεις των ομάδων έχουν φτάσει στα 40 εκατ. Σήμερα στα Λιόσια παρουσιάζουμε ένα απτό αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας που έχουμε να κάνουμε πράξη τα λόγια. Σεβόμαστε την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά ήταν ως συνήθως πρόχειρη. Εμείς φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με αλλεπάλληλες συναντήσεις ακούσαμε τις ανάγκες τους και βρήκαμε λύσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τις ομοσπονδίες για τη συμβολή τους.

Το υφυπουργείο αθλητισμού, ο δήμος Φυλής και η ΚΑΕ ΑΕΚ βρισκόμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε συνεννόηση και τώρα φτάνουμε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Αυτό θα καλύπτει τις ανάγκες σε αθλητικό και πολιτισμικό επίπεδο. Δίνουμε τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες να διεξάγουν πανελλήνια πρωταθλήματα. Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει το γήπεδο και θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες. Η ΚΑΕ ΑΕΚ αναλαμβάνει όλες τις δαπάνες για το γήπεδο όπως καθαρισμό και φύλαξη γηπέδου επί 24ωρου βάσεως. Έχοντας την απόλυτη προτεραιότητα οφείλει να διαθέτει χωρίς αντάλλαγμα για διοργάνωση και διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων υποχρεούνται να καταβάλλουν ένα συμβολικό μίσθωμα για τη χρήση εγκαταστάσεων και εδώ και στο ΣΕΦ. Τέλος θέλω να τονίσω ότι καλωσορίζουμε και επίσημα την ΚΑΕ ΑΕΚ και τις ομοσπονδίες στο νέο και πλήρως ανανεωμένο σπίτι τους. Σήμερα ξεκινά μια καινούργια ημέρα για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της χώρας»

Το κλειστό εκτός από την ΑΕΚ θα το χρησιμοποιούν και οκτώ ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων.

πηγή φώτο sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X