Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για αποκατάσταση» (VIDEO)

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για αποκατάσταση» (VIDEO)

Σοκαριστικά όσα βγήκαν στη δημοσιότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την κατάσταση της υγείας της 34χρονης Ιωάννας, θύματος της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, σχολίασε ο πλαστικός χειρούργος, Θανάσης Αθανασίου, ο οποίος τόνισε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να επανέλθει.

«Το βιτριόλι πρόκειται ουσιαστικά για ένα καυστικό υγρό που προκαλεί χημικά εγκαύματα. Αυτά είναι από τα πιο άσχημα εγκαύματα, γιατί καταστρέφουν όλες τις υπομονάδες των ιστών. Δηλαδή από το δέρμα και μπορεί να φτάσει μέχρι και τον ιστό.

Από αυτά που ακούω έχει υποστεί μεγάλη βλάβη το πρόσωπό της και είναι σίγουρα από τις πιο χρονοβόρες επεμβάσεις και χρειάζεται και πάρα πολλές επεμβάσεις για να αποκατασταθούν αυτά τα εγκαύματα, γιατί γίνεται σιγά σιγά η αποκατάσταση όλων των δομών.

Φτιάχνεται από μέσα προς τα έξω, τα νεύρα, οι μυς και μετά το δέρμα. Ο ασθενής έχει φρικτούς πόνους, είναι σε ειδική αγωγή, έχει καταστραφεί ο φυσικός φραγμός του προσώπου», είπε μεταξύ άλλων ο πλαστικό χειρουργός στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Φανταστείτε ότι το δέρμα είναι η πρώτη άμυνα στα μικρόβια και αυτός είναι κατεστραμμένος. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πάρα πολύ μεγάλος. Το καλό είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που η ιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Στην Αμερική υπάρχουν μέχρι και 3D printers που φτιάχνουν βιολογικούς ιστούς.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα χρειαστεί να γίνει, αλλά σε ολικές καταστροφές υπάρχει και μια τεχνική που λέγεται μεταμόσχευση προσώπου, που μπορείς να πάρεις πρόσωπο από πτωματικό δότη και να το μεταμοσχεύσεις».

«Χρειάζεται τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια για να υπάρξει αποκατάσταση. Τελικός στόχος είναι η πλήρης αποκατάσταση, όμως αυτό εξαρτάται από το ποια είναι η υπάρχουσα ιστική καταστροφή, πόσο μεγάλη είναι η βλάβη κλπ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X