ΠΣΑΚ: «Στείλαμε προτάσεις στον ΕΣΑΚΕ, αλλά δεν άλλαξε κάτι»

Ανακοινώσεις από ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ για τον Δημητρίου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΠΣΑΚ γνωστοποίησε τις προτάσεις που έκανε στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει δει κάποια αντίδραση, όπως τόνισε σε ανακοίνωση.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στάθηκε, μεταξύ άλλων, στη μείωση των ξένων παικτών κι εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο μπάσκετ.

Επίσης, έκανε λόγο για αλλαγή των ωρών διεξαγωγής των αγώνων τα Σαββατοκύριακα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι ημέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες και όλοι βλέπουν τα προβλήματα, αλλά παρά πολλοί δεν ψάχνουν τις λύσεις, κρύβονται πίσω από τα συμφέροντα τους, λατρεύουν να ασκούν καυστική κριτική και… ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλη κατεύθυνση. Όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα, πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς…

Επειδή στο στόχαστρο έχει βρεθεί συχνά και ο ΠΣΑΚ, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις προτάσεις μας, οι οποίες, δεν έγιναν λόγω της πανδημίας, είναι πάγιες και πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν, διότι έρχονται δυσκολότερες ημέρες.

Πρώτα απ’ όλα, μετά τις αποχωρήσεις κάποιων ομάδων από τη Basket League και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί σχετικά με τη μη αντικατάσταση τους, θεωρούμε πλέον αναγκαίο να ικανοποιηθεί το μακροχρόνιο αίτημα μας, που δεν είναι άλλο, από τη μείωση των ξένων. Η πρόταση μας είναι, κάθε ομάδα να έχει 4 ξένους στη σύνθεση της για τις εγχώριες διοργανώσεις, και όχι 6 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ήδη, οι ομάδες ενόψει της επόμενης σεζόν είναι λιγότερες και μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά προβλέπουμε πως κάποιες δεν θα αντέξουν και θα αποχωρήσουν λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ή κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία λοιπόν, να γίνει πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και να αναδειχθεί ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής. Πέρα από τα κέρδη που θα έχει το ελληνικό μπάσκετ, πιθανότατα θα αποφύγουμε νέες αποχωρήσεις. Μέχρι τώρα το ελληνικό μπάσκετ δέχεται πολλαπλά χτυπήματα και οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές, δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αμυνθούμε…

Επίσης, θεωρούμε, πως με τη συμμετοχή περισσότερων Ελλήνων στα παιχνίδια, το πρωτάθλημα θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα γίνει πιο ανταγωνιστικό και θα ανεβεί ξανά στα μάτια του κόσμου.

Παρακάτω, θα διαβάσετε όλες τις προτάσεις μας, οι οποίες έχουν σταλεί στον ΕΣΑΚΕ στις 8 Μαΐου 2020, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν γνωρίζουμε εάν ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες των ομάδων.

Α) H έναρξη των συμβολαίων των αθλητών να γίνεται με την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων.

Β) Μείωση των ξένων για την περίοδο 2020-2021 σε τέσσερις.

Γ) Δυνατότητα μετεγγραφής δύο Ελλήνων αθλητών στην ίδια αγωνιστική περίοδο για τον 1ο γύρο και ενός ακόμη για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος.

Δ) Ώρες διεξαγωγής των αγώνων του Σαββάτου μετά τις 17:00 και της Κυριακής οποιαδήποτε ώρα.

Ε) Κοινές δράσεις κοινωνικής εταιρικής ευθύνης τον με ΕΣΑΚΕ

ΣΤ) Αύξηση εγγυητικής επιστολής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X