Οι 10 vegan σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού

Οι 10 vegan σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ητάση της αυστηρής χορτοφαγίας έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα μέχρι σήμερα και έχει καθιερωθεί ουσιαστικά ως μία εναλλακτική δίαιτα, πολλώ δε μάλλον ως ένας ξεχωριστός τρόπος ζωής. Ανάμεσα στα εκατομμύρια κόσμου που έχουν υιοθετήσει τον όρο vegan στην καθημερινότητα τους είναι, βέβαια, και πολλοί αθλητές και μάλιστα από τους κορυφαίους στο άθλημα που εκπροσωπούν παγκοσμίως.

Δεκάδες σταρ, θρύλοι και ονόματα με διεθνή αναγνωρισιμότητα, από τον χώρο του τένις, της πυγμαχίας, του ποδοσφαίρου και του σνούκερ άλλαξαν τις συνήθειές τους, προσάρμοσαν τις βίγκαν προτάσεις στην ρουτίνα τους για να μένουν fit και τελικά τις μετέτρεψαν σε κομμάτι της προσωπικότητας τους. Το G-Weeknd παραθέτει τους 10 κορυφαίους αθλητές που… δηλώνουν vegan.

Νόβακ Τζόκοβιτς

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, ο Σέρβος σταρ έκοψε εντελώς την γλουτένη από την διατροφή του το 2010 και συνέχισε να το ελέγχει, μέχρι που τελικά υιοθέτησε τη δίαιτα του vegan. Ακόμα και σήμερα αποδίδει μέρος της επιτυχίας του στη δίαιτά του, ενώ το 2016 άνοιξε το δικό του vegan εστιατόριο στο Μόντε Κάρλο.

Σερένα Γουίλιαμς

Η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια αρχικά υιοθέτησε την vegan διατροφή για υποστήριξη στην αδελφή της, Βένους, η οποία άλλαξε διατροφικές συνήθειες μετά την διάγνωσή της στο σύνδρομο Sjogren, που επηρεάζει τους αδένες. Μετά, όμως και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνη της κόρης της Ολύμπια το 2017, είναι δηλωμένη vegan.

Λιούις Χάμιλτον

Ο τρέχων πρωταθλητής της Formula 1 μπήκε στη διαδικασία αλλαγής της διατροφής του λόγω του οικογενειακού ιστορικού στον καρκίνο και τα καρδιοαγγειακά προβλήματα. Ξεκίνησε με το να κόψει το κρέας και πλέον τρέφεται αυστηρά χορτοφαγικά.

Μάικ Τάισον

Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών είναι vegan για πάνω από μια δεκαετία. Πρόσφατα εξομολογήθηκε ότι χάρη στην υγιεινή του δίαιτα έκοψε τα ναρκωτικά, αισθάνεται καλύτερα από ποτέ και έλυσε τα προβλήματά του με την αρτηριακή πίεση και την αρθρίτιδα.

Κάιρι Ίρβινγκ

Το αστέρι των Μπρούκλιν Νετς και πρωταθλητής του NBA το 2016 πέρασε στον κόσμο του vegan αφού παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση με τίτλο «What the Health». Στην ερώτηση του πώς ντριμπλάρει τόσο γρήγορα με την μπάλα, απαντά πλέον: «Είναι απλό: χορτοφαγική δίαιτα».

Τζακ Γουίλσιρ

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ και νυν της Γουέστ Χαμ σταμάτησε να καταναλώνει όλα τα ζωικά προϊόντα, όπως και τη γλουτένη, τις τελευταίες εβδομάδες του 2017 και πιστεύει πως τον βοήθησε να παραμείνει fit και να βελτιώσει την απόδοσή του, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του.

Έκτορ Μπεγιερίν

Από το 2017, ο Ισπανός αμυντικός της Άρσεναλ έχει υιοθετήσει πλήρως το vegan lifestyle και επιβεβαιώνει στα media ότι χάρη στη νέα του δίαιτα, άφησε πίσω τα προβλήματα στον αστράγαλο και ότι έγινε πιο εύκολη η αποφόρτιση μετά τα παιχνίδια και τις προπονήσεις.

Ζερμέν Ντεφόε

Ο παλαίμαχος διεθνής με την εθνική Αγγλίας και νυν φορ της Ρέιντζερς έγινε vegan για «να πετύχει την τελειότητα στο υψηλότερο επίπεδο’’. Μάλιστα, ήταν η σύντροφός του που του το πρότεινε και τον… έπεισε δείχνοντας του ντοκιμαντέρ πάνω στο vegan lifestyle.

Μέγκαν Κλίνγκενμπεργκ

Λίγο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ Γυναικών του 2015, η Αμερικανίδα παίκτρια έγινε vegan και εξηγεί πως ποτέ πριν δεν ένιωσε τόσο fit στην καριέρα της.

Ρόνι Ο’ Σάλιβαν

Ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής του σνούκερ, με το προσωνύμιο «Ρουκέτα» για την ταχύτητα του παιχνιδιού του, έχει υιοθετήσει το veganism από το 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X