Οικονομική ομαλότητα, δυναμική, γήπεδα, προοπτική εκτόξευσης

Οικονομική ομαλότητα, δυναμική, γήπεδα, προοπτική εκτόξευσης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πολλά τα θέματα της επικαιρότητας με τα οποία μπορούμε να καταπιαστούμε, τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για τους… άλλους. Θα μου πείτε, μας απασχολούν και οι… άλλοι; Φυσικά και μας απασχολούν, είναι η απάντηση! Οι ανταγωνιστές και οι εχθροί της ΑΕΚ, είναι…

Ντροπιαστικές καταστάσεις στον ΠΑΟ…

Ο ΠΑΟ βιώνει τραγικές καταστάσεις, με τα όσα απίστευτα είδαμε και ακούσαμε σήμερα από την επίθεση μερίδας οπαδών του στο σπίτι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μια μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Δεν μπορώ (γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τα εσωτερικά του ΠΑΟ) να εισχωρήσω στα του «εμφυλίου», αλλά οπωσδήποτε πρόκειται για καταστάσεις που κάνουν τον κόσμο του ΠΑΟ να αισθάνεται αφενός ντροπή και αφετέρου αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα της ομάδας του. Μια αβεβαιότητα που την είχαν για το ποδόσφαιρο και τώρα την απέκτησαν και για το μπάσκετ.

Παρεμπιπτόντως και για να κλείσουμε τα του ΠΑΟ, πόσο πιο πολύ να δικαιωθεί ο Μάκης Αγγελόπουλος για τη στάση του απέναντι στην Ευρωλίγκα και το μπάσκετ που κατάντησαν «τσιφλίκι των ολίγων», όταν ακούς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να χαρακτηρίζει «έκτρωμα» την Ευρωλίγκα και να μιλά για τη δυναμική του BCL;

Η νέα πραγματικότητα του ΠΑΟΚ…

Ανησυχία και αγωνία, λοιπόν, στον κόσμο του ΠΑΟ και μάλιστα απόλυτα δικαιολογημένα. Ανησυχία και αγωνία όμως, είναι ολοφάνερο εδώ και καιρό, ότι διακατέχει και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Όχι επειδή φοβούνται ότι θα φύγει ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά γιατί καταλαβαίνουν ότι η οικονομική στρόφιγγα κλείνει και ότι ο κλοιός του Financial Fair Play για τον ΠΑΟΚ, στενεύει. Το μπάτζετ στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ πρέπει να πέσει δραματικά κι αυτό είναι κάτι που το γράφουν πλέον, από ξεκάθαρα έως και απαιτητικά και οι αρθρογράφοι του.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια απαραίτητα ότι θα πάψει ο ΠΑΟΚ να είναι δυνατός ή ότι δεν μπορεί να έχει καλή και ανταγωνιστική ομάδα με πιο χαμηλό μπάτζετ. Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια νέα πραγματικότητα, στην οποία ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι απλό να τη συνηθίσει και να προσαρμοστεί σε αυτή.

Την ίδια ώρα, θυμίζω ότι στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ σώθηκε χαριστικά, με το… επικό της επικύρωσης της βαθμολογίας από τη μέση και πάνω, αλλά και που σώθηκε, τα χρέη παραμένουν και είναι πολλά! Και προοπτική καλή για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Η ποδοσφαιρική… μπάνκα και η Α2 του ΟΣΦΠ

Ο ΟΣΦΠ επέστρεψε φέτος δυναμικά στο ποδόσφαιρο, πήρε το πρωτάθλημα και προχώρησε στην Ευρώπη, επειδή ύστερα από τις αγωνιστικές «σφαλιάρες» δύο ετών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επένδυσε στο ποδόσφαιρο, κράτησε και τον Μαρτίνς (κι αφού σκέφτηκε πρώτα καμιά δεκαριά φορές να τον διώξει) και δημιούργησε μια καλή ομάδα. Δεν τίναξε την… μπάνκα στον αέρα, ούτε πρόκειται να την τινάξει κι αυτό το καλοκαίρι, αλλά όταν επενδύεις στο ποδόσφαιρο, αναμφισβήτητα είσαι υπολογίσιμος αντίπαλος, όχι μόνο επειδή κατέκτησες ένα πρωτάθλημα, αλλά και για τη συνέχεια.

Όσον αφορά στο μπάσκετ, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δείχνουν μια διάθεση να επενδύσουν στην ομάδα τους και ίσως να τους δώσει έξτρα κίνητρο η αποχώρηση του Γιαννακόπουλου, αλλά ο ΟΣΦΠ είναι στην Α2 στην Ελλάδα και παράλληλα σε μια Ευρωλίγκα που καταρρέει.

Ποιος άλλος μπορεί να το λέει και να το πιστεύει, εκτός από την ΑΕΚ;

Αυτή τη στιγμή, αν βάλεις κάτω τα πράγματα και τα δεις όσο το δυνατόν γίνεται σε μια ρεαλιστική βάση, διαπιστώνεις ότι ο μοναδικός σύλλογος που έχει όλα τα εχέγγυα για να λέει και να το πιστεύει ότι τα πολύ καλύτερα είναι μπροστά του, είναι η ΑΕΚ.

Σε ποδόσφαιρο, σε μπάσκετ, σε χάντμπολ, έχει διοικητικούς ηγέτες που εγγυώνται την ομαλότητα σε όλα τα επίπεδα και παράλληλα, σε όλα τα αθλήματα, η «Ένωση» ετοιμάζεται για να μπει στα δικά της «σπίτια», που φίλοι και εχθροί βλέπουν ότι θα εκτοξεύσουν τη δυναμική της. Η «Αγια-Σοφιά» ορθώνεται, ο Δημήτρης Μελισσανίδης παράλληλα έχει δώσει εντολή να προχωρήσει (επιτέλους) ένα νέο πρότζεκτ για τις Ακαδημίες με βάση τη δημιουργία μιας «Πολιτείας ΑΕΚ» στα Σπάτα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος ετοιμάζει τη δική του μπασκετική «κιτρινόμαυρη» Πολιτεία στα Άνω Λιόσια και ο Σταμάτης Παπασταμάτης, το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια πανίσχυρη ομάδα χάντμπολ, είναι να πάρει το… προπονητικό του Ρέντη για να προπονούνται εκεί οι Πρωταθλητές Ελλάδας.

Προφανώς, το που μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ σε ποδόσφαιρο, σε μπάσκετ, σε χάντμπολ και σε κάθε άλλο επίπεδο, θα πρέπει να αποδειχτεί και στην πράξη. Αλλά, η πιο γερή βάση για να λες ότι έχεις πραγματική προοπτική εκτόξευσης είναι η οικονομική εξυγίανση. Κι αν μη τι άλλο, αυτή τη στιγμή, οι οπαδοί που μπορεί να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους για το μέλλον της ομάδας τους, σε όλα τα αθλήματα, είναι αυτοί της ΑΕΚ. Και το παρελθόν, μας έχει αποδείξει ότι όταν η ΑΕΚ ήταν αυτάρκης οικονομικά, μεγαλουργούσε. Και μάλιστα πάντα, σκορπώντας λιγότερα χρήματα από τους ανταγωνιστές της. Απλά, οσονούπω, θα έχει και τα δικά της σπίτια! ΠΑ-ΝΤΟΥ!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X