Ερντογάν σε Αθήνα: «Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για την Αγιά Σοφιά -Μάθετε τα όριά σας»

Αγία Σοφία: Ονειρεύονται να την κάνουν τέμενος -Το tweet που άνοιξε την όρεξη (ΦΩΤΟ)

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αλλά και την ΑΟΖ και το μνημόνιο με τη Λιβύη έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προστριβές με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε πως η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση».

Οι γεωτρήσεις της Τουρκίας ενοχλούν την Ελλάδα, λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αναφερόμενος στα θαλάσσια σύνορα και τις γεωτρήσεις που θέλει να πραγματοποιήσει η Τουρκία στη Μεσόγειο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως η χώρα του δραστηριοποιείται μόνο σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να «μάθει καλύτερα» ποια είναι η δυναμική της χώρας και πού είναι τα όρια της σε σχέση με την Τουρκία. «Δεν είχαμε σεισμικά ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρήσεις. Τώρα έχουμε τρεις γεωτρήσεις και δύο σεισμικά ερευνητικά σκάφη» σημείωσε για τις δραστηριότητες της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι Έλληνες επιτίθενται στα τζαμιά μας

«Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας, αναφορικά με τις επιδιώξεις του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί.

«Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα την μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;» σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτοί θα το αποφασίσουν. Δεν θα πάρουμε την άδεια από εσάς. Ως κράτος δικαίου, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση, θα πράξουμε αναλόγως» είπε και παρέπεμψε στις δηλώσεις Μπαχτσελί για το θέμα αυτό.

Σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, θέμα που θα εξετάσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί της Τουρκίας δήλωσε: «Η Αγία Σοφία είναι τέμενος, σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. Πρόκειται για αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να αντιληφθούν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το εζάνι θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας και όχι ο ήχος της καμπάνας».

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X