Κροίσος οργάνωσε κυνήγι θησαυρού αξίας 1 εκατ. δολαρίων - Τυχερός έλυσε το γρίφο και τα πήρε όλα (VIDEO)

Κροίσος οργάνωσε κυνήγι θησαυρού αξίας 1 εκατ. δολαρίων - Τυχερός έλυσε το γρίφο και τα πήρε όλα (VIDEO)

Πρόκειται, όπως αναφέρει το CNN, για ένα σεντούκι γεμάτο με χρυσό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το κυνήγι ενός θησαυρού αξίας ενός εκατομμυρίου έφτασε στο τέλος του μετά από μια δεκαετία.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το CNN, για ένα σεντούκι γεμάτο με χρυσό, ρουμπίνια, σμαράγδια και διαμάντια.

Το κυνήγι αυτού του θησαυρού ήταν δημιούργημα του 89χρονου συλλέκτη έργων τέχνης, Φόρεστ Φεν, ο οποίος «έκρυψε» τη λύση του γρίφου σε ένα ποίημα 24 στίχων που συμπεριέλαβε στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «The Thrill of the Chase» (Η Έξαψη του Κυνηγιού).

Την ανακοίνωση ότι ο θησαυρός βρέθηκε έκανε ο ίδιος ο ΦΕν, μέσω της ιστοσελίδας του. «Το σεντούκι ήταν κρυμμένο σε μια καταπράσινη, δασώδη βλάστηση στα Βραχώδη Όρη και δεν είχε μετακινηθεί από το σημείο όπου το έκρυψα πριν από περισσότερα από 10 χρόνια. Δεν ξέρω ποιος το βρήκε, αλλά το ποίημα στο βιβλίο μου τον οδήγησε στο ακριβές σημείο».

Ο θησαυρός, που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, ήταν ένας τρόπος του Φεν να εμπνεύσει τους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη φύση και να δώσει ελπίδα σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τη Μεγάλη Ύφεση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Φεν, 350.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο πήγαν να κυνηγήσουν τον θησαυρό. Κάποιοι εγκατέλειψαν τη δουλειά τους για να αφιερώσουν πλήρως τη ζωή τους στο κυνήγι και άλλοι πέθαναν ενώ προσπαθούσαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X