Εξαφάνιση Μαντλίν: Η Σκότλαντ Γιαρντ έκανε έρευνες και στην Ελλάδα

Εξαφάνιση Μαντλίν: Η Σκότλαντ Γιαρντ έκανε έρευνες και στην Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έρευνα για στοιχεία στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν είχε πραγματοποιήσει προ τριετίας και επί ελληνικού εδάφους η Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, κλιμάκιο της είχε έρθει στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια, προκειμένου να εξετάσει έναν Γερμανό ποινικό κρατούμενο, ο οποίος φέρεται να γνώριζε πληροφορίες για την υπόθεση.

Στις 18 Ιουλίου 2017 λοιπόν, η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ συνέταξε έγγραφο που ανέφερε ότι «τον Μάιο του 2017 επικοινώνησε με την βρετανική ομάδα της επιχείρησης «Grange» για την διαλεύκανση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, ο 50χρονος γερμανικής καταγωγής Χέγκελαρ Μπ. που διαμένει στην Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει στις συγκεκριμένες έρευνες».

Με την Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας να ζητεί περαιτέρω πληροφορίες από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα για να βρεθεί ο 50χρονος αλλοδαπός. Κι αυτό με το δεδομένο ότι όπως χαρακτηριστικά μνημονεύονταν στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ «μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχει δώσει οικειοθελώς και χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα στη Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση έχουν διασταυρωθεί και θεωρείται αξιόπιστη πηγή».

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω Γερμανός που ζούσε στη Γαλλία, είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα όταν προσπάθησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τρεις παράνομους μετανάστες από την Αφρική. O 50χρονος αποφυλακίσθηκε από τις φυλακές των Χανίων το καλοκαίρι του 2017 κι αμέσως φαίνεται να συναντήθηκε στην χώρα μας με κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος βρισκόταν τον Μάιο του 2007 στη Πορτογαλία κι ήταν σε γειτονικό σημείο από τον χώρο εξαφάνισης της Μαντλίν. Μάλιστα είχε και τότε επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία χωρίς οι αναφορές του να ληφθούν σοβαρά υπόψιν, όπως συνέβη και με άλλες παρόμοιες πληροφορίες που τώρα επανεκτιμήθηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X