Συναγερμός στο Κιλκίς: Έγκυος από δομή μεταναστών θετική σε κορωνοϊό - Έκλεισαν σχολεία

Συναγερμός στο Κιλκίς: Έγκυος από δομή μεταναστών θετική σε κορωνοϊό - Έκλεισαν σχολεία

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρμόδιες Αρχές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρμόδιες Αρχές, έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας του Κιλκίς.

Σύμφωνα με το voria.gr, μία έγκυος γυναίκα, που διαμένει στη δομή, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα το κέντρο να μπει σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και η είσοδος να φυλάσσεται από την αστυνομία.

Σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ λαμβάνουν δείγματα από πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού. Σημειώνεται πως στη δομή φιλοξενούνται περίπου 1.500 άτομα, ενώ στο παρελθόν είχαν γίνει δειγματοληψίες και τα τεστ αφορούσαν το 5% του πληθυσμού της. Τώρα αναμένεται να γίνουν τεστ στο 30% του πληθυσμού, δηλαδή σε περίπου 500 άτομα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Παιονίας στο voria.gr, έκλεισαν σχολεία όπου πηγαίνουν προσφυγόπουλα από τη δομή.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σιωνίδης δήλωσε: «αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X