Ο Αγγελόπουλος άνοιξε τον δρόμο -Τι ζήτησε ο ΕΣΑΚΕ από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Αγγελόπουλος άνοιξε τον δρόμο -Τι ζήτησε ο ΕΣΑΚΕ από τον Άδωνι Γεωργιάδη
Photo Credits: INTIME

Τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και τον υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση συνάντησαν το απόγευμα της Τετάρτης (3/6) εκπρόσωποι της Basket League.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος και ο Διευθυντής της Λίγκας, Νίκος Καραχάλιος.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της επιθυμίας του ΕΣΑΚΕ, να ενταχθούν και οι ΚΑΕ στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Είχαν προηγηθεί πολύ σημαντικές επαφές του Μάκη Αγγελόπουλου με κυβερνητικά στελέχη και κάπως έτσι προέκυψε η πολύ σημαντική επαφή.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης. Οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ εξέθεσαν ένα προς ένα τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία. Κι έχουν πλήξει τις περισσότερες επιχειρήσεις. Άρα και τις Ανώνυμες Εταιρείας στο μπάσκετ.

Όπως για παράδειγμα άτοκο δάνειο του 25% του τζίρου τους, με αποπληρωμή σε μάκρος χρόνου 5 ετών. Ή επίσης τη μείωση των ασφαλιστικών κι εργοδοτικών εισφορών. Και τη μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια. Και μείωση στον ΦΠΑ των εισιτηρίων

Φυσικά υπάρχει και το θέμα της κεντρικοποίησης των τηλεοπτικών μέσω της ΕΡΤ. Γι αυτό θα υπάρξει συνάντηση σύντομα με τους αρμόδιους φορείς.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος άνοιξε το δρόμο

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος, είχε το προηγούμενο διάστημα επαφές τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα όσο και με την Άδωνη Γεωργιάδη. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό άνοιξε το δρόμο για τις επαφές. Και μάλιστα είχε αναλύσει τις προτάσεις στη διάρκεια του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Ουσιαστικά από τον ΕΣΑΚΕ επιθυμούν να στηρίξει το Κράτος τις ΚΑΕ και το πρωτάθλημα προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Μετά από τη συνάντηση με τον υπουργό, εκτιμούν ότι θα δρομολογηθούν κάποιες εξελίξεις. Με δεδομένο ότι ο κ.Γεωργιάδης έδειξε κατανόηση στα προβλήματά τους. Όπως και πρόθεση να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Οι επαφές θα συνεχιστούν. Όλοι επιθυμούν να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να επιβιώσει το πρωτάθλημα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X