Εισαγωγέας κοκαΐνης σε φορτία… σπαραγγιών ο 47χρονος δολοφονηθείς στην Βούλα

Ανατίναξαν ΑΤΜ στην Αγία Παρασκευλη, πήραν 40.000 ευρώ κι εξαφανίστηκαν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξετυλίγεται σιγα-σιγά το κουβάρι της υπόθεσης με την μαφιόζικη δολοφονία στην Βούλα, την Παρασκευή το βράδυ…

Σύμφωνα με το vima.gr, στις ελληνικές αρχές έχουν ήδη φτάσει στοιχεία για την πλούσια δράση του θύματος, ο οποίος ήταν νας από τους πλέον δραστήριους εισαγωγείς κοκαΐνης από την Κολομβία στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Off shore σε πολλές χώρες

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο 47χρονος το 2014 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 ετών για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και για ξέπλυμα χρήματος, ενώ το όνομά του εμπλέκεται σε αρκετές off shore εταιρείες με έδρα στο Βέλγιο, στη Μ. Βρετανία κι αλλού.

Κατόρθωσε όμως να αποφυλακισθεί και τη τελευταία τριετία ήταν στην χώρα μας όπου εμφανιζόταν ως έμπορος ξύλων και τροφίμων. Χρησιμοποιώντας και ταξιδιωτικά έγγραφα με το ψεύτικο όνομα «Γιώργος Χριστόφορος» και φερόταν γεννηθείς το 1976.

Μαζί με έναν συνεργό του, δημιούργησαν εταιρείες μεταφορών στη Νότια Αμερική, οργάνωναν υποτιθέμενες νόμιμες μεταφορές ανανά, σπαραγγιών ή δομικών υλικών τα οποία χρησιμοποιούσαν ως προκάλυμα μεταφοράς κοκαΐνης κι άλλων ναρκωτικών ουσιών . Χρησιμοποιώντας ως προσωπικό εργαζόμενους σε εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων στην Αμβέρσα.

Κοκαΐνη, κάνναβη και χαλκός

Σύμφωνα με αναφορές ξένων διωκτικών αρχών ο 47χρονος μαζί με τον συνεργό του είχαν επιχειρήσει να εισαγάγουν από τον Παναμά έναν τόνο κοκαΐνης και οργάνωσαν μια άλλη μεταφορά εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης από το Περού.

Από τη Βενεζουέλα, πραγματοποιήθηκε μεταφορά 400 κιλών ναρκωτικών ενώ υπήρχαν υπόνοιες εμπλοκής τους σε εισαγωγή 3,8 τόνων κάνναβης, επίσης από τη νότιο Αμερική. Επίσης ο συνεργός του δολοφονηθέντα στην Βούλα είχε κατηγορηθεί το 2008 για κλοπή 22 τόνων χαλκού. Ο συγκεκριμένος διακινητής -συνεργός του δολοφονηθέντα στην Βούλα- συνελήφθη τελικώς στην Ισπανία τον Αύγουστο του 2016.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για να διαλευκάνουν το άγριο έγκλημα εξετάζουν κάμερες κυκλοφορίας και προχωρούν σε άρσεις απορρήτου συνομιλιών ενώ επιχειρούν ν’ αντλήσουν πληροφορίες από διεθνείς διωκτικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X