Ο…Νίντζα φόρεσε «κιτρινόμαυρα»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kalitzakisΗ ΑΕΚ έχει παράδοση στην απόκτηση ποδοσφαιριστών με πράσινο παρελθόν, που κάνουν σπουδαία πράγματα με τη φανέλα της. Όπως ο Δομάζος με το νταμπλ του ’79, όπως ο Σαραβάκος με την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ του ’94. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η προσφορά του Γιάννη Καλιτζάκη στην Ενωση. Μια μέρα σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια, ο Νίντζα του ελληνικού ποδοσφαίρου συμφωνούσε να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα» έπειτα από δεκαετή πορεία στον ΠΑΟ.

Ο Καλιτζάκης ήταν ο ορισμός του σκληροτράχηλου κεντρικού αμυντικού. Δεν δίσταζε να μπει στη φάση με κάθε κομμάτι του σώματος του, έμεινε στην ιστορία για τα ψαλιδάκια που έμοιαζαν με καρατιές. Ετσι έκανε καριέρα. Δυνατός, τσαμπουκαλεμένος, έφτασε να παίξει μέχρι και στο Μουντιάλ της Αμερικής. Στην ΑΕΚ ήρθε το καλοκαίρι του ’97. Δύσκολο καλοκαίρι, με προσωρινή διοίκηση από τον Κούγια, τον Ντουμιτρίου προπονητή και μεταγραφές που δεν προκαλούσαν ενθουσιασμό (Κατσαβός, Αλέξης, Κεφαλάς).

Στην Ενωση έμεινε για τρία χρόνια και τίμησε με το παραπάνω τη φανέλα της. Είχε 76 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος, ενώ έπαιξε και σε οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το καλοκαίρι του 2000 ο Γιάννης Παθιακάκης έκρινε πως δεν μπορούσε να προσφέρει άλλο στην ομάδα και με τη λήξη του συμβολαίου του, έμεινε ελεύθερος να συνεχίσει στον Εθνικό Αστέρα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X