Νέες απειλές Τραμπ: Σκυλιά και όπλα για διαδηλωτές αν παραβίαζαν τον φράκτη του Λευκού Οίκου

Νέες απειλές Τραμπ: Σκυλιά και όπλα για διαδηλωτές αν παραβίαζαν τον φράκτη του Λευκού Οίκου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει δει ποτέ» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αν παραβίαζαν τον φράκτη.

Σε μία σειρά από tweet, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «απόψε υποθέτω ότι είναι νύκτα MAGA στον Λευκό Οίκο;;» (MAGA εκ του “Make America Great Again.”)

Ο Λευκός Οίκος σφαγίσθηκε χθες το βράδυ όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Λαφαγέτ Σκουέρ. Αφού αρχικά αποχώρησαν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία. Τελικά η διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο διαλύθηκε νωρίς το πρωί.

Ο Τραμπ επαίνεσε τα μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που είναι επιφορτισμένη με την φύλαξη του Λευκού Οίκου: «Και πολύ πρώτοι. Ημουν μέσα, παρακολουθούσα κάθε κίνηση, και δεν θα μπορούσα να έχω αισθανθεί πιο ασφαλής»

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε την δήμαρχο της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ (μαύρη και Δημοκρατική) ότι αρνήθηκε να στείλει αστυνομία για να βοηθήσει την Μυστική Υπηρεσία του Λευκού Οίκου. Ομως, στην πραγματικότητα, αστυνομική δύναμη της πόλης Ουάσινγκτον είχε αναπτυχθεί στον χώρο και βοήθησε στον έλεγχο της δεύτερης συγκέντρωσης έξω από τον Λευκό Οίκο.

Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ: Δεύτερος νεκρός στο Οκλαντ μετά τον θάνατο 19χρονου στο Ντιτρόιτ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ και δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται την αστυνομία, δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς εν μέσω διαδηλώσεων το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του.

Τουλάχιστον 7.500 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ, δήλωσε το αστυνομικό Τμήμα του Όκλαντ στο CNΝ. Οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε όλη την πόλη. Υπήρξαν αναφορές για βανδαλισμούς, κλοπών σε επιχειρήσεις, τοποθέτησης πυρκαγιών και επιθέσεων σε αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Ενώ έγιναν συλλήψεις, η αστυνομία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Οι δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες που τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός, εργάζονταν για την Federal Protective Service που εμπίπτει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και επιβολής του νόμου σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: Νεκρός 19χρονος διαδηλωτής στο Ντιτρόιτ

Στο μεταξύ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ όταν ένας άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε όχημα τύπου SUV άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που διαδήλωνε για τον θάνατο στην αρχή της εβδομάδας ενός Αφροαμερικανού, του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 μμ της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στη συνοικία με χώρους ψυχαγωγίας του Ντιτρόιτ, Γκρίκταουν, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες διαδηλωτές, δήλωσε η εκπρόσωπος Νικόλ Κέρκγουντ και διευκρίνισε ότι στους πυροβολισμούς δεν εμπλέκεται κάποιος αστυνομικός.

Το θύμα ήταν ένας 19χρονος, σύμφωνα με την ίδια, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο δράστης επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο Dodge Durango και πυροβόλησε εναντίον του πλήθους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θύμα ή για τον δράστη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X