Στη συντονιστική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες ο Ζαγκλής

Στη συντονιστική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες ο Ζαγκλής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία ακόμα σημαντική στιγμή για τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα της FIBA. Ο Ζαγκλής επιλέχθηκε να είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής, η οποία δημιουργείται προκειμένου να βελτιώσει τη διοργάνωση των Ο.Α. και τη συνεργασία μεταξύ της ΔΟΕ και των Οργανωτικών επιτροπών των Ο.Α., των διεθνών Ομοσπονδιών, και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Μάλιστα, o πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιάνγκ, δήλωσε: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι χωρίς αμφιβολία το πιο λαμπρό γεγονός του παγκόσμιου αθλητικού προγράμματος, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μπάσκετ ήταν ανέκαθεν εξαιρετικά δημοφιλές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι ακόμα περισσότερο, έχοντας στο πρόγραμμά του το 3×3. Στο Λος Αντζελες, το 2028, το μπάσκετ θα επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του και είναι πολύ θετικό ότι η FIBA θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό γραμματέα  της σε αυτή την πολύ σημαντική επιτροπή».

Το μέλος του Συμβουλίου της ΔΟΕ, Νικόλ Εβερτζ, είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής από το 2018, αναλαμβάνοντας το ρόλο που είχε ο αξέχαστος Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ το μέλος της ΔΟΕ, Πιερ Ολιβιέ θα έχει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου.

Φυσικά, το μπάσκετ είναι σε μόνιμη βάση ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Λος Αντζελες αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο σημείο εστίασης του μπασκετικού ενδιαφέροντος, έχοντας δύο ομάδες στο ΝΒΑ, τους Λέικερς και τους Κλίπερς, μαζί με την κολεγιακή παραδοσιακή δύναμη το UCLA. Δεν είναι τυχαίο πως οι δύο ομάδες του «ΛΑ» διαθέτουν ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη (Λεμπρόν Τζέιμς, Καουάι Λέοναρντ, Άντονι Ντέιβις) και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στον «μαγικό κόσμο».

Υπενθυμίζουμε ότι το μπάσκετ προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, στο Λος Αντζελες επίσης, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν οδήγησε τις ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X