Τζορτζ Φλόιντ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πατούσε τον Αφροαμερικανό στο λαιμό!

Τζορτζ Φλόιντ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πατούσε τον Αφροαμερικανό στο λαιμό!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως συνελήφθη ο αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη που οδήγησε στον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Ο θάνατος του άτυχου άνδρα οδήγησε σε έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις με εκατοντάδες πολίτες να διαδηλώνουν εναντίον της αστυνομικής βίας σε βάρος της κοινότητας των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Ο Επίτροπος Ασφαλείας στην Πολιτεία της Μινσεότα, Τζον Χάριγκτον δήλωσε νωρίτερα πως έλαβε πληροφορίες πως ο αστυνομικός, που το όνομά του είναι Ντέρεκ Τσόβιν και εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ, τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Χάριγκτον δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την εξέλιξη, καθώς όπως είπε αυτό είναι αρμοδιότητα του Εισαγγελέα της κομητείας του Χένεπιν που ερευνά την υπόθεση. Ο εν λόγω αξιωματούχος, Μάικ Φρίμαν έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα), προκειμένου να ενημερώσει αναφορικά με μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση.

Ο αποπεμφθείς αστυνομικός φαίνεται πως είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως είχαν κατατεθεί 18 καταγγελίας για υπερβολική βία εναντίον του.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X