Διαλυτικές τάσεις στην Euroleague - Στο δρόμο της ΑΕΚ (και) ο Παναθηναϊκός!

Η Euroleague παρουσιάζει διαλυτικές τάσεις!

Η ρήξη του Παναθηναϊκού με τον Τζόρντι Μπερτομέου επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, όπου οι «πράσινοι» ήταν η μοναδική ομάδα που ήθελε να συνεχιστεί η σεζόν και είναι εξοργισμένοι με την στάση του «αφεντικού» της διοργάνωσης. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανέμενε από τον Τζόρντι Μπερτομέου απαντήσεις σχετικά με τις συνέπειες της κρίσης στα ταμεία του κλαμπ.

Ο επικεφαλής της Euroleague, δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση. Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» εμφανίζονται απορούν πώς η Ευρωλίγκα συμφώνησε για μείωση 80% στα συμβόλαια των παικτών χωρίς πρώτα να έχει υπολογίσει τις απώλειες που θα έχουν τα κλαμπ. Αρχισε το οικοδόμημα να τρίζει επικίνδυνα και ήδη, η εφημερίδα που εκφράζει τις σκέψεις του Γιαννακόπουλου, ανέφερε ξεκάθαρα πως ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στη FIBA.

Ετσι και αλλιώς, αυτό το φασιστικό και αλλοπρόσαλλο εγχείρημα, φαινόταν πως δεν θα μπορούσε να μακροημερεύσει. Τα έσοδα που προσέφερε σε όσους συμμετείχαν “ταβάνιασαν” και δεν υπήρχε περαιτέρω προοπτική, όσα τρικ και εάν έκαναν. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να ενωθεί ξανά υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, να αναπτυχθεί ο χαρακτήρας των εθνικών πρωταθλημάτων και να τονωθεί ο ανταγωνισμός των ομάδων.

Στο δρόμο της ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός

Ολο και περισσότερες ομάδες επιλέγουν το τελευταίο διάστημα να δώσουν τα χέρια με το Basketball Champions League αφήνονται Euoleague και Eurocup λόγω των πολλών προβλημάτων που κρύβονται κάτω από το χαλί εκατομμυρίων που ρίχνουν -μάξιμουμ- 5 ομάδες κάθε χρόνο. Ουσιαστικά υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που κάνουν τρομερή πορεία και άλλες που… παλεύουν να κάνουν την έκπληξη κάθε χρόνο. Νταρουσάφακα, Μπιλμπάο και Ρίτας Βίλνιους είναι οι τελευταίες ομάδες που μπήκαν κάτω από τα φτερά της.

Ο Παναθηναϊκός συντάσσεται με τις θέσεις που εκφράζει εδώ και χρόνια η ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλους. Τα κλειστά συμβόλαια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μοιάζει αδιανόητα να μπορούν συγκεκριμένες ομάδες να λαμβάνουν μέρος στην Euroleague γιατί έφερε μια καλή marketing πρόταση και όχι επειδή κέρδισε τη θέση της. Οι «πράσινοι» έρχονται σε σύγκρουση με την Ευρωλίγκα, αν και η αποχώρησή τους μοιάζει δύσκολη.

Πάντως στις 3 Ιουνίου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και για την Euroleague. Εδώ θα είμαστε και θα τα καταγράφουμε όλα. Φαίνεται πάντως, πως όσα με προσωπικό κόστος υποστήριζε επί χρόνια ο Μάκης Αγγελόπουλος, μπαίνουν από εδώ και πέρα σε φάση δικαίωσης.

Ο Ενωσίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X