Η Πολωνία ακλόνητο φαβορί για το Europa League, ακόμα και με Final -8

«Υποψηφιότητα της Αθήνας για την τελική φάση του Europa League»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Πολωνία συνολικά και το Γκντανσκ… ειδικότερα παραμένει το ακλόνητο φαβορί για τη διεξαγωγή του τελικού ή του Final – 8 του Europa League: το gazzetta.gr αναλύει τους λόγους.

Πριν από τρεις ημέρες αποκαλύφθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης (και ενώ η ΕΠΟ δήλωνε άγνοια!) για τη διεξαγωγή του Final-4 ή του Final-8 του Europa League στην Αθήνα αν η UEFA αποφασίσει τελικά τη διεξαγωγή τέτοιου είδους “τουρνουά”, ώστε να αποφευχθούν τα ταξίδια σε χώρες όπου ενδεχομένως η διασπορά του κορονοϊού θα κυμαίνεται ακόμα σε επικίνδυνα επίπεδα τον Αύγουστο. Η χώρα μας με μεγάλο “όπλο” τα ελάχιστα πλέον καθημερινά κρούσματα του ιού θα μπορούσε όντως να αποτελέσει υποψήφια διεκδικήτρια, όμως αυτή τη στιγμή το φαβορί είναι η Πολωνία. Δηλαδή η χώρα στην οποία έχει ανατεθεί εξ’ αρχής ο τελικός της διοργάνωσης (στο παραθαλάσσιο Γκντανσκ).

Είναι, μάλιστα, η Πολωνία βάσει των πληροφοριών του gazzetta.gr ακλόνητο φαβορί και οι λόγοι είναι τέσσερις: α) τα ολοένα και μειούμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα β) η έναρξη του πρωταθλήματος στις 29 Μάη (άρα και η απόλυτη ετοιμότητα όλων… μέχρι τον Αύγουστο) γ) οι γηπεδικές εγκαταστάσεις της χώρας που μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς αγώνες και τις προπονήσεις των ομάδων δ) η “υποχρέωση” της UEFA απέναντι στη χώρα και την ομοσπονδία της, η οποία δεν έχει πρόεδρο τον… πρώτο τυχόντα, αλλά κοτζάμ Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ (φωτ.)!

H διασπορά του κορονοϊού στην Πολωνία έχει περιοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δύο τελευταίες εβδομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο όπως της Ελλάδας. Για μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν τετραπλάσιο της Ελλάδας (38 εκατ. κάτοικοι), τα 219 νέα κρούσματα και οι οκτώ θάνατοι που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Υπουργείο Υγείας της χώρας θεωρούνται… ικανοποιητικοί αριθμοί.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Πολωνία το μερικό lockdown ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου και το σχεδόν ολικό στις 31 Μαρτίου. Κάποιοι από τους περιορισμούς καταργήθηκαν στις 20 Απριλίου (μόλις 20 ημέρες μετά την καραντίνα) και ουσιαστικά το lockdown “έληξε” σταδιακά σε δύο φάσεις, στις 4 και 18 Μάη.

Για την ολοκλήρωση της regular season της Ekstraklasa απομένουν τέσσερα παιχνίδια και θα ακολουθήσου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X