Τα πράσινα παραμύθια και η αλήθεια της ΑΕΚ

Η υπόθεση φαινόταν πως «μαγειρευόταν» εδώ και καιρό. Αναζητούσαν φόρμουλα για να μεθοδεύσουν το μεγάλο σκάνδαλο και στο μπάσκετ. Ο στόχος τους ήταν να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αλλά και να μείνουν στην Α1 τα “εξαπτέρυγα”, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης. Ο Γαλατσόπουλος δεν σταματούσε να ψάχνει τη λύση και τελική βρέθηκε.

Σε μια τραβεστί απόφαση, όπου η βαθμολογία επικυρώθηκε προς τα πάνω, αλλά δεν επικυρώθηκε προς τα κάτω, κατάφεραν να ενώσουν όλα τα συμφέροντα τους. Να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, να σωθούν και οι ΠΑΟΚ, Αρης για να τους γίνει ακόμα ένα ρουσφετάκι.

Μόνο η ΑΕΚ

Σε όλο αυτό το διάστημα, η μοναδική ομάδα που ήθελε να παιχθεί ξανά μπάσκετ, να κριθούν εντός αγωνιστικού χώρου ο τίτλος, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, οι θέσεις του υποβιβασμού, ήταν η ΑΕΚ. Ήταν η μόνη ομάδα που εξ αρχής ήθελε να συνεχιστεί η σεζόν. Με ξένους ή χωρίς ξένους, σε ανοιχτό ή κλειστό γήπεδο, με τέσσερις ή οκτώ ομάδες, η πρόταση της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη: ελάτε να παίξουμε και να κριθούν όλα.

Ολα αυτά θα μπορούσαν να είναι μια απλή καταγραφή όσων συμβαίνουν συνεχώς στον ελληνικό αθλητισμό. Αλλά στον Παναθηναϊκό, ο φαταουλισμός κυριαρχεί. Δεν τους αρκεί πως πήραν ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και πως έσωσαν τους δύο αγαπημένους τους, ήθελαν να εμφανιστούν και ως άμωμοι. Σαν λευκές περιστερές.

Για να κατανοήσετε τι λέμε, ο Παναθηναϊκός θέλει να πιστέψει κάποιος άνθρωπος με νου και λογική, πως δεν ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και εμφάνισε το αφήγημα, πως καταψήφισε τη διαδικασία. Αλλά αφού τον παρακάλεσαν και τον πίεσαν οι υπόλοιποι, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και…ενέδωσε!

Ετσι, δια απονομής, πήρε ένα πρωτάθλημα που ουδείς ήξερε εάν τελικά  θα κατακτούσε, καθώς στην κανονική διάρκεια στα ματς με την ΑΕΚ υπήρξαν μοιρασμένες νίκες. Αλλά δεν του αρκούσε αυτό, αλλά θέλησε να δημιουργήσει το αφήγημα του διαφορετικού. Του παράσημου της δήθεν μεγάλης στιγμής. Απίστευτο και όμως Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να παίξει μπάσκετ. Τόσο απλά και καθαρά. Ολο αυτό το διάστημα που η ΑΕΚ έκανε προσπάθεια να πείσει τους υπολοίπους να παίξουν, όπως θέλουν και με όποιους θέλουν, ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε άχνα. Αντίθετα, σαμποτάριζε υπογείως την ιδέα, γιατί απλά ήξερε πως θα ευτελιστεί.

Τώρα βέβαια, για την κωμική προσπάθεια της εξίσωσης του πρωταθλήματος που απονεμήθηκε στον Παναθηναϊκό με εκείνο που κατέκτησε η ΑΕΚ στο χάντμπολ, δεν κάνει ούτε για παραμύθια για μικρά παιδιά. Η ΑΕΚ στο χάντμπολ ήθελε να αγωνιστεί, δεν αρνήθηκε καμία από τις προτάσεις του ανταγωνιστή της, αλλά αποφάσισε διαφορετικά η ομοσπονδία.

Στο μπάσκετ, ο ένας διεκδικητής ήθελε να μπει ξανά στο γήπεδο (ΑΕΚ), ο άλλος περίμενε απλά την απονομή από τους υπόλοιπους και να πάρει έναν τίτλο στα χαρτιά (Παναθηναϊκός). Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις. Αλλά εδώ είμαστε, για να τους ισοπεδώνουμε τα πράσινα παραμύθια.

Ο Ενωσίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X